Expressen > Nyheter

Friday, 15 November, 16:17

Expressen - 09 nov 19 kl. 04:30

Familjernas bittra arvstvister – inom svenska miljonföretagenKappahl, Ellos och Jula är tre västsvenska varumärken djupt förankrade i de svenska folkhemmen.Gemensamt för dem är att de inbringat hundratals miljoner till sina ägare – och att familjerna splittrats till följd av arvstvister.Här är arvingarna som via sina juridiska ombud kämpar om arven i domstolar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jula

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjernas, bittra, arvstvisterinom svenska , miljonföretagen
Barometern - 23 jan 14 kl. 08:39

"Ytterst är det politikerna som bär ansvaret"

Vem bär ansvaret för att en miljonförskingring kan pågå i flera år inom kommunen? – Ytterst är det politikerna. De har ansvar för att det finns en fungerande intern kontrollorganisation, säger kommunens professionelle revisor Per Sturesson från Öhrlings PWC, som har varit kommunens revisorer sedan 2001.

YLE - 10 nov 14 kl. 13:07

MOT: Huhtamäki och SRV har avtalat om skatter med Luxemburg

Förpackningstillverkaren Huhtamäki och byggbolaget SRV har gjort åtminstone ett förhandsavtal med det luxemburgska skatteverket, enligt uppgifter som Yles granskande program MOT har tagit del av. De hemliga avtalen gör det möjligt för bolagen att betala mindre i skatt. Förhandsavtalen härstammar från det internationella revisions- och konsultföretaget PriceWaterhouseCoopers.

Barometern - 14 feb 14 kl. 08:51

Kvotering eller näringsfrihet

Några mindre begåvade uttalanden från Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup satte fart på en debatt – inledningsvis främst bestående av debattörer som länge agerat för kvotering av bolagsstyrelser - som slutade med att Socialdemokraternas Stefan Löfven förstärkte sitt tidigare hot om att införa en reglering efter ett eventuellt regeringsskifte i höst. Ju närmare vi kommer valet desto mer kritisk blir Löfven till stor­företagen; de betalar för lite skatt och de väljer fel styrelser. Kvoterings­frågan får en tydlig näringslivskritisk dimension.

Barometern - 14 feb 14 kl. 08:51

Kvotering eller näringsfrihet

Några mindre begåvade uttalanden från Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup satte fart på en debatt – inledningsvis främst bestående av debattörer som länge agerat för kvotering av bolagsstyrelser - som slutade med att Socialdemokraternas Stefan Löfven förstärkte sitt tidigare hot om att införa en reglering efter ett eventuellt regeringsskifte i höst. Ju närmare vi kommer valet desto mer kritisk blir Löfven till stor­företagen; de betalar för lite skatt och de väljer fel styrelser. Kvoterings­frågan får en tydlig näringslivskritisk dimension.

Barometern - 22 jul 14 kl. 11:37

För få kvinnor styr storföretag

Om utvecklingen fortsätter i samma takt som i dag ­kommer det dröja ytter­ligare ett halvsekel innan det finns lika många kvinnor som män på de högsta chefsposterna i arbetslivet. Om utvecklingen fortsätter i samma takt som i dag ­kommer det dröja ytter­ligare ett halvsekel innan det finns lika många kvinnor som män på de högsta chefsposterna i arbetslivet. Då är regeringens yngsta minister Annie Lööf över 80 år gammal och åker färdtjänst till Anders Borgs 100-årskalas.

HBL - 22 jan 15 kl. 04:39

Nato-Estland är mer macho än vi

Vi finländare är tillmötesgående medan esterna är "hökaktiga" i sin inställning till Kreml. Inställningen till Rysslands intervention i Ukraina avslöjar stora skillnader i våra länders sätt att hantera det ryska hotet. Bakgrund Så lika, så olika Finland och Estland känner av ett gemensamt hot från Ryssland, men hanterar det helt olika Esterna uppfattar oss som undfallande, vi ser dem som hökar.

Kristianstadsbladet - 10 sep 14 kl. 08:00

"Det ska finnas val och alternativ"

Foto: Tom Wall
Han vill stå stadigt med båda fötterna i myllan. Barn och familj är det han vill värna om.
Magnus Nilsson (KD) har suttit med den senaste mandatperioden i femklöverns styre i Östra Göinge och är nöjd med insatserna så långt.

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 09:05

Riskerar miljonsmäll

Foto: Tommy Svensson
Mjällby är på väg mot en hotande miljonförlust. Årets allsvenska säsong har tärt ordentligt på klubbens ekonomi och nu flaggar fotbollspamparna på Lister för ett budgetlag 2013. ?

SVT Debatt - 13 dec 13 kl. 14:12

Låt inte Mandelas idéer dö

MANDELA Efter Nelson Mandelas död finns det framför allt tre sätt att förvalta hans arv. Nu ska vi kämpa mot den apartheid som vi riskerar att bygga i globaliseringens spår, fokusera på de vinster som finns att göra för den som i stället för våld väljer förlåtelse och byggande av tillit som politisk metod. Dessutom kan politiska ledare inspireras av hans höga moral, skriver Per-Inge Lidén, före detta ordförande för ISAK.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Burger King vill skapa episk hamburgare – med McDonalds

Visst är det fins när bittra rivaler blir sams? Och visst är det en fin bonus om det resulterar i episk hamburgare!Nu sträcker Burger King ut handen till McDonalds och föreslår att företagen ska göra en McWhopper tillsammans – alltså en kombo mellan Whopper och Big Mac, två av världens mest älskade hamburgare.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

”Migrationen har haft negativa konsekvenser”

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi anser att migrationen har haft ”negativa konsekvenser” för den svenska skolan.Det berättar han i Kvartals fredagsintervju.– Det går inte att komma ifrån, säger Shekarabi..

Expressen - 5 minuter sedan

Bostadsbolagets besked efter råa rånet i Göteborg

En tonåring blev rånad, fick örat avskuret och tvingad att ta av sig alla kläderna utan kalsongerna.Nu rapporterar P4 Göteborg att Bostadsbolaget ser över tryggheten i Landala, området där det inträffade.– Vi gör vad vi kan med skalskydd och belysning och så vidare, säger Malin Pethrus, kommunikationsansvarig i Bostadsbolaget, till P4..

Expressen - 15 minuter sedan

Problem för pendlare när tågtiderna byts ut

Tiderna som Öresundstågen rullar in och ut från Varberg förändras.Något som slår hårt mot de som tar bussen till och från stationen.– Det kommer att uppstå en försämring på vissa turer, säger Daniel Modiggård vid Hallandstrafiken till Hallands Nyheter..

Expressen - 1 timme sedan

Läroböcker hyllar barnsoldater och kallar Israel för ”djävulen”

Läroböcker från Iran, innehållandes antisemitism och religiös propaganda, har sålts till svenska skolor. Det avslöjar tidningen Världen idag. Via en bokhandel i Göteborg har skolorna köpt böcker där Israel benämns som ”djävulen” och där barnsoldater hyllas.

Expressen - 1 timme sedan

Nytt beslut: Utsläppsbovar får inte låna pengar av EU

Europeiska investeringsbanken slutar ge lån till fossila energiprojekt i slutet av 2021.Framtida lån ska i stället främja förnybar energi. – Detta är verkligen ett bra steg i rätt riktning, kommenterar EU-parlamentarikern Pär Holmgren (MP).

Expressen - 1 timme sedan

Friade för mord får extra hög ersättning

Två 19-åriga tvillingbröder från Ronneby som friades för ett mord i Halland får över en halv miljon i ersättning från staten för tiden i häkte.Justitiekanslern, JK, har tagit det beslutet, skriver Hallandsposten.Åklagaren i målet var starkt emot och tyckte inte bröderna skulle ha något alls eftersom de hade tigit sig igenom hela processen och fick skylla sig själva..

Expressen - 1 timme sedan

Nu fortsätter utfrågningen om riksrätt mot Trump

Nu fortsätter utfrågningarna i riksrättsmålet mot Donald Trump.På fredagsmorgonen lokal tid ska den tidigare ambassadören i Ukraina, Marie Yovanovitch, frågas ut i representanthuset..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Rikspolitiker på plats i Malmö

Under fredagen besöker flera ledande politiker Malmö.Moderaternas partiledare Ulf Kristersson möter Malmöbor och företagare på Möllevången.Och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg träffar poliser och lokalpolitiker i Stadshuset..

Expressen - 1 timme sedan

Venedig i nödläge – nu stängs kända turistmålet

Italienska Venedig har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år. Nu tvingas man stänga Markusplatsen för att skydda människor från vattennivåerna, rapporterar CNN. Stadens borgmästare har redan utlyst nödläge – och beskriver läget som ”apokalyptiskt”.

Expressen - 1 timme sedan

Stena Lines nya färja färdigbyggd – i Kina

Stena Lines flotta har fått ett nytillskott.Fartyget – som fått namnet Stena Estrid, byggdes på ett varv i Kina och välsignades under fredagen av en pastor.Nu väntar en sex veckor lång resa, innan Estrid tas i bruk i Irländska sjön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.