Expressen > Nyheter

Monday, 18 November, 02:45

Expressen - 09 nov 19 kl. 03:52

Enorma skogsbränder i Australien – flera dödaMinst två personer har dött, sju saknas och över 100 hus har brunnit upp.Australien kämpar just nu med en enorm mängd skogsbränder som rasar längs hela kusten mellan Sydney och Brisbane.– Vi är på okänd mark, vi har aldrig haft så många bränder samtidigt utom kontroll, säger brandchefen Shane Fitzsimmons till Sydney Morning Herald..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Australien, Sydney, Brisbane, Shane Fitzsimmons, Sydney Morning Herald

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enorma, skogsbränderi , Australienflera , döda
SR - 18 nov 18 kl. 17:32

Tiotusentals hemlösa efter skogsbränder

I Kalifornien är hundratusentals fortfarande evakuerade och tiotusentals har blivit hemlösa efter den gångna veckans enorma skogsbränder. Många försöker nu börja blicka framåt medvetna om att det kan hända igen..

BT - 17 okt 13 kl. 13:13

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 13:10

Kraftiga skogsbränder i Australien


Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen.Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar..

UNT - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales.(TT).

BT - 18 mar 18 kl. 06:05

Skogsbränder härjar i Australien

Flera stora skogsbränder härjar i södra Australien. Människor har tvingats lämna sina hem och boskapsdjur har dött i lågorna. Bränder rasar i terrängen på flera platser, över stora områden i delstaten Victoria.

NSD - 17 okt 13 kl. 13:10

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen..

NT - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän..

SvD - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska..

SVT - 17 okt 13 kl. 16:30

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien befaras ha förstörts av kraftiga skogsbränder. Himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Göteborg är topp tio i världen på bilvänlighet

Göteborg har utsetts till en av världens bilvänligaste städer i en ny internationell studie, skriver Göteborgs-Posten.Jämfört med andra städer har staden enligt undersökningen få trafikstockningar, hög kvalitet på vägnätet och överkomliga bensinkostnader.Annat lät det i den undersökning som gjordes i Sverige tidigare i år som visade att göteborgarna hör till de mest missnöjda bilisterna i landet..

Expressen - 2 timmar sedan

Personalens förvåning – Trump inne för läkarbesök

Donald Trump chockade personalen när han kom in på militärkliniken Walter Reed i Washington DC på lördagen.Anledningen: Att personalen inte hade blivit förvarnad om det celebra besöket – något de alltid blir när presidenten gör sina planerade läkarundersökningar, rapportar CNN.Enligt Vita huset var det dock precis vad som var Trumps skäl för besöket..

Expressen - 3 timmar sedan

Efter protesterna: Libanon står inför ekonomisk kris

Flera banker och sjukhus i Beirut, Libanon, har tvingats stänga efter den senaste månadens protester.Utöver den politiska krisen står landet nu också inför en ekonomisk motsvarighet, rapporterar New York Times.– Jag vill ha mina dollar, säger en kvinna till tidningen..

Expressen - 3 timmar sedan

Tar snart universitetsexamen – är nio år gammal: ”Jag är lat”

Hans IQ är 145 och hans lärare kallar honom ett geni.Han tar en kandidatexamen på universitetet nästa månad och vill jobba med att bygga konstgjorda hjärtan.Han är nio år gammal.

Expressen - 4 timmar sedan

Kraftiga regn fortsätter att slå mot turistparadiset

Stora översvämningar fortsätter att ansätta Venedig i Italien.På söndagen har kraftiga regn dragit över staden ännu en gång – och nu beräknas skadorna uppgå i 10,6 miljarder kronor, rapporterar Reuters.”Det gör ont att se staden så skadad”, skriver premiärministern Giuseppe Conte på Facebook.

Expressen - 4 timmar sedan

JUST NU: Polisinsats mot hotfull yxman

Sent på söndagskvällen pågick en polisinsats mot en man med yxa som hotat folk på Rosengård i Malmö.– De finns en uppgift att han jagat efter folk, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral i Region syd.Texten uppdateras.

Expressen - 5 timmar sedan

Sabuni: Sluta packa nyanlända i samma skolor

Nyamko Sabuni ser att bättre skolresultat är en viktig åtgärd för att stoppa rekryteringen av unga till kriminella gäng. – Vi ser att de som misslyckas i skolan är de som rekryteras till kriminella gäng, säger Nyamko Sabuni i SVT Agenda. .

Expressen - 5 timmar sedan

Designerns klädtips för din kurviga kropp

Modedesignern Emmy Nilsson är expert på kläder för kurviga kvinnor.Här kommer hennes bästa tips på hur du ska tänka för att inte gå vilse i provhytterna.– Många har åsikter om sina kroppar.

Expressen - 6 timmar sedan

Prins Andrews PR-agent avgick efter intervjun

En av prins Andrews PR-agent har valt att sluta efter kunglighetens omtalade intervju med BBC.Jason Stein ska ha försökt hindra prinsen att tala ut om anklagelserna om sexuella övergrepp – men blev totalt överkörd, rapporterar the Times. – Intervjun kommer att gå till historien som ett av de värsta PR-dragen någonsin, säger en källa inom kungahuset till tidningen.

Expressen - 6 timmar sedan

Varningen: Byggnad kan rasa – efter jordskredet

Det har gått fyra dygn sedan det stora raset utanför Kungälv och området är fortfarande avspärrat. Och enligt räddningstjänsten kan helgens kraftiga regn medföra fler jordskred. – Det finns en risk att en byggnad rasar, säger Kristoffer Gottlieb vid räddningstjänsten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.