SVT > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 17:28

SVT - 09 nov 19 kl. 03:53

Fordringsägare sätter press på Oscar PropertiesProblemen hopar sig för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Skulderna hos Kronofogden har femfaldigats sedan i sommar, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Oscar Properties, Kronofogden, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fordringsägare, sätter, press, Oscar, Properties
Expressen - 28 jun 19 kl. 09:32

Metros fordringsägare tvingas vänta på pengar

Metros alla fordringsägare får vänta ytterligare tid innan de kan räkna med några pengar.Tidigast i slutet av augusti kommer ett förslag till ackordsuppgörelse.Det framgår av en skrivelse till Stockholms tingsrätt där rekonstruktören begär förlängning av tiden att försöka få tidningsföretaget på fötter.

DI - 28 jun 19 kl. 16:23

30-tal fordringsägare jagar Oscar Properties med fogden

Den senaste månaden har ett trettiotal aktörer vänt sig till Kronofogden med fordringar mot Oscar Properties, rapporterar Fastighetsnytt. Totalt uppgår kraven till 4,4 miljoner kronor, skriver tidningen..

Cornucopia - 12 apr 19 kl. 09:29

Oscar Properties revisor varnar officiellt för konkurs

Oscar Properties revisor varnar i bolagets årsberättelse för att verksamheten inte kan fortsätta (konkurs) om bolaget misslyckas med att nå styrelsens mål för finansiering framgår av gårdagens pressmeddelande från bolaget. En konkurs kan vara lite trist för de som köpt lägenheter, i synnerhet de som ännu inte flyttat in. Aktien nådde igår nya bottnar.

Cornucopia - 07 maj 19 kl. 07:56

Oscar Properties räddas till initialt årsskiftet

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties räddades igår initialt till sista dectember, genom att en stor majoritet av berörda obligationsägare gick med på att förlänga en obligation till inlösen. I december ska dock 25% amorteras med mer pengar än vad bolaget har i sin kassa.Stockholm med Oscar Properties BRF Innovationen synlig som ett torn vid Nya Karolinska (som ligger i Solna).

Cornucopia - 02 apr 19 kl. 10:33

Oscar Properties ställer in utdelningarna på preferensaktier - obligationsinlösen skjuts upp

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties ställer in betalningarna till fordringsägare. Dels blir det ingen utdelning på preferensaktierna, och dels ska obligationer med förfall i september förlängas till förfall i 2021.
Veckochart Oscar Properties.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 06:03

Taxiägare vill ha sina pengar ? vägrar ackordsuppgörelse

Fem taxiägare knutna till Växjö Taxi har nu lämnat klart besked – de godtar ingen ackordsuppgörelse. Deras krav är på drygt 400 000 kronor. De aktuella taxiägarna ser hellre att Beställningscentralen i Kronoberg AB, Bikab, som marknadsförs under namnet Växjö Taxi, försätts i konkurs.

SR - 20 jun 16 kl. 13:05

Förhandlingarna om Stampens framtid fortsätter

I dag startade Stampens förhandlingar om rekonstruktion i Göteborgs tingsrätt. Ett viktigt besked var att två stora fordringsägare, Skatteverket och bankernas talespersoner, accepterar en fortsatt rekonstruktion. Sveriges Radios kulturchef Mattias Hermansson kommenterar..

Cornucopia - 05 maj 19 kl. 17:06

Oscar Properties VD satsar pengar på andra fastighetsaffärer

Samtidigt som Oscar Properties begär att fordringsägarna ska gå med på villkorsändringar för bolagets obligationer för att hindra bolaget från att gå i konkurs, så uppger SvD nu att Oscar Properties satsar sitt eget bolags pengar på andra fastighetsaffärer, istället för att finansiera Oscar Properties. Uppenbarligen ser inte VD:n att bästa avkastningen för kapital är att rädda det börsnoterade bolaget, vilket väcker frågan varför obligationsägarna ska göra det?Veckochart Oscar Properties.

YLE - 18 jul 17 kl. 08:45

Inkompetent hallbyggare stod ridcentrum i Borgå dyrt

Myndigheter rekommenderar att över 400 hallar i Finland granskas eftersom deras konstruktioner kan vara farliga. 19 av dem finns i Östnyland. Boe gård i Borgå drabbades hårt av byggföretagets miss.

Cornucopia - 23 maj 16 kl. 13:07

Stampen ansöker om konkursskydd

"Att följa kvällspressens upplagesiffror är lite som att titta på ett avsnitt av Walking Dead. Alla är redan döda, de vet bara inte om det." - Håkan Olofsson i raderad krönika hos ResuméGammelmediakoncernen Stampen ansöker om konkursskydd, vilket rent formellt kallas rekonstruktion på svenska.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Bankernas bolånevinster sjunker – men fortsatt höga

Under tisdagen presenterade Finansinspektionen (Fi) sin senaste kvartalsmätning av bankernas vinster på hushållens bolån. Enligt siffrorna sjönk bankernas bolånevinster under kvartalet, men trots detta finns det förhandlingsutrymme för konsumenter som vill få ner sina räntekostnader, enligt Fi..

SVT - 7 timmar sedan

Något lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinster på hushållens bostadslån krympte ytterligare något under tredje kvartalet, enligt Finansinspektionens kvartalsvisa mätningar..

SVT - 08 nov 19 kl. 19:24

Ministern: ”Tar varningen på största allvar”

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är oroad av larmet om hur Swish utnyttjas av kriminella. Han vill nu att en utredning ska undersöka hur Finansinspektionens tillsyn kan bli mer effektiv. – Det kan också bli lagkrav på att även nya aktörer ska stå under tillsyn från Finansinspektionen och Swish är en typisk sådan aktör, säger Per Bolund..

SVT - 08 nov 19 kl. 08:56

Swishs vd: Inte aktuellt att ansöka om tillstånd hos Finansinspektionen

Finanspolisen är kritisk mot att Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen och kringgår därmed myndighetens tillsyn. Och den populära betaltjänsten har inga planer på att göra en förändring och ansöka om tillstånd. ”Det är i dagsläget inte aktuellt”, skriver Anna-Lena Wretman, vd på Getswish AB, i ett mejl..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:51

Betaltjänstjätten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen

Den populära betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen, vilket gör det svårare att komma åt penningtvätt, enligt polisen. Finansinspektionen vill inte kommentera upplägget – och på bankerna råder det förvirring kring hur tillsynen sköts..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:50

Polisen kritisk till bankernas kryphål – kräver att regeringen skärper kontrollen av Swish

Swish är i dag både en viktig samhällsaktör och ett verktyg för kriminella. Trots det senare utövar Finansinspektionen ingen direkt tillsyn över betaltjänsten. SVT Nyheter kan nu berätta att Polisen är kritisk till upplägget och vill att lagen skärps.

SVT - 07 nov 19 kl. 22:29

Höghastighetståg en förlustaffär enligt forskare

Satsningar på stambanor för höghastighetståg är en förlustaffär både för skattebetalarna och klimatet. Det skriver sex forskare i en debattartikel i DN – och uppmanar politiker att dra i nödbromsen. – De politiska planerna grundar sig inte i en faktabaserad analys för kostnader och nyttor, säger Maria Börjesson, professor i nationalekonomi med transportinriktning, till SVT..

SVT - 07 nov 19 kl. 10:42

Ökade risker när kontanterna försvinner

Svenskarnas kontantanvändning fortsätter att minska. Jämfört med många andra länder har Sverige kommit längst när det gäller digitala betalningar. Men det skapar risker, enligt en rapport från Riksbanken..

SVT - 06 nov 19 kl. 21:45

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk. Strejken är utlyst av det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, och ska inledas vid midnatt, natten till torsdagen och pågå i 48 timmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.