UNT > Utrikes

Monday, 18 November, 09:54

UNT - 09 nov 19 kl. 02:55

Svåra bränder i AustralienMinst två personer har omkommit och sju saknas i svåra terrängbränder i delstaten New South Wales i östra Australien..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Australien, New South Wales

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svåra, bränderi , Australien
YLE - 01 jul 14 kl. 14:50

Torr och het sommar i Australien

Australiensaren Paul Dunn från Melbourne kallar den finländska sommaren för den gröna sommaren. Han är van vid betydligt torrare och hetare sommarklimat, och njuter av våra måttliga temperaturer. - Ljuset här är häftigt.

Supermiljöbloggen - 17 sep 14 kl. 19:45

Stigande havsnivåer kostar Australien miljardbelopp

En ny rapport visar att havsnivåerna i Australien vid slutet av århundradet troligtvis stigit med 0.4m-1m. Kostnaden för havshöjningen kan bli upp till hisnande 226 miljarder dollar.

Supermiljöbloggen - 11 nov 13 kl. 14:42

Australien vägrar delta på klimatförhandlingarna

Idag har klimattoppmötet i Warszawa dragit igång, men för första gången på åratal så kommer inte alla länder vara representerade med en minister. Australien låter bli att skicka någon till klimatmötet - istället vi de påskynda klimatförändringen. Den nya konservativa regeringen i Australien under ledning av Tony Abbott har snabbt gjort sig ökända som motståndare till allt som har med att rädda klimatet att göra.

Supermiljöbloggen - 03 jun 15 kl. 15:00

Unesco varnar Australien: Sista chansen att rädda barriärrevet

Australien får uppskov för det hittills misslyckade bevarandet av Stora barriärrevet. Klarar landet inte de nya kraven kommer det mäktiga korallrevet att sättas upp på listan över hotade världsarv. Stora barriärrevet är världens största system av korallrev och utsågs till världsarv 1981.

SR - 7 timmar sedan

Allt större problem med korruption i nordiska länder

Sverige och övriga länder i Norden ses i internationella sammanhang som länder med låg korruption men enligt organisationen Transparency International har länderna fått allt mer problem..

VBL - 08 jan 13 kl. 07:33

Extrem hetta sprider markbränder i Australien

Nya markbränder härjade i Australien på tisdagen. Myndigheterna varnar för att brandrisken nu är extrem i sydöstra Australien på grund av temperaturer på 40 grader och den kraftiga vinden..

BT - 08 jan 13 kl. 14:13

Målsrydsbo: "Under kontroll nu - men det räcker att vindarna vänder"

Ann-Marie Holmström, Målsrydsbo, befinner sig just nu i Australien. Hur mycket brinner det just nu?
?

BT - 17 okt 13 kl. 13:13

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 13:10

Kraftiga skogsbränder i Australien


Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen.Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar..

BT - 24 okt 13 kl. 09:23

Klimattjafs om Australien fortsätter

Eldinfernot utanför Sydney har fått klimatdebattörer världen över att vända blickarna mot Australien. Australiens premiärminister Tony Abbott tyckte tidigare i veckan att FN:s klimatchef Christiana Figueres Olsen "pratar i nattmössan" när hon sa att bränderna i New South Wales kan vara en följd av global uppvärmning.Nu ger sig även Australiens miljöminister Greg Hunt in i debatten.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Bränder och tårgas vid universitet i Hongkong

Risken för nya blodiga konfrontationer stiger i Hongkong där hundratals demonstranter barrikaderat sig på ett universitet med bensinbomber och andra hemmagjorda vapen..

UNT - 1 timme sedan

Fyra döda i skottdåd i Kalifornien

Minst tio personer har skjutits i Fresno, Kalifornien..

UNT - 1 timme sedan

Inga oppositionella till Vitrysslands parlament

Inga oppositionella kandidater valdes in i Vitrysslands parlament enligt de officiella valresultaten efter helgens val..

UNT - 3 timmar sedan

Flera döda i skottlossning i Kalifornien

Minst nio personer har skjutits i Fresno, Kalifornien på söndagskvällen lokal tid, uppger polisen..

UNT - 4 timmar sedan

Sammandrabbningar vid universitet i Hongkong

Demonstranter barrikaderade sig på ett universitet i Hongkong i helgen och tidigt på måndagsmorgonen lokal tid sattes huvudentrén i brand då polisen hade hotat att skjuta skarpt..

UNT - 5 timmar sedan

Våldsamt vid universitet i Hongkong

Demonstranter barrikaderade sig på ett universitet i Hongkong i helgen, och tidigt på måndagsmorgonen lokal tid sattes huvudentrén i brand då polisen hade hotat att skjuta skarpt..

UNT - 6 timmar sedan

President Piñera fördömer polisvåldet i Chile

Chiles president Sebastián Piñera fördömer det han kallar övergrepp från polisens sida under sammandrabbningar med demonstranter under den gångna månaden..

UNT - 7 timmar sedan

Piñera fördömer polisvåld i Chile

Chiles president Sebastián Piñera fördömer det han kallar övergrepp från polisens sida under sammandrabbningar med demonstranter under den gångna månaden..

UNT - 7 timmar sedan

Áñez: Nyval inom kort i Bolivia

Bolivias interimspresident Jeanine Áñez säger att landet inom kort kommer att hålla nyval..

UNT - 8 timmar sedan

Bloomberg ber om ursäkt för polismetoder

Michael Bloomberg, som nyligen aviserade att han ställer upp i ett par av Demokraternas primärval, ber om ursäkt för att han under sin tid som New York-borgmästare lät polisen använda kontroversiella metoder, rapporterar CNN..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.