Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 15 November, 08:45

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 19 kl. 02:55

Svåra bränder i AustralienMinst två personer har omkommit och sju saknas i svåra terrängbränder i delstaten New South Wales i östra Australien. Minst 35 personer har skadats, varav 19 brandmän, enligt 9News. – Läget är värre än allvarligt, säger delstatens premiärminister Gladys.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Australien, New South Wales, 9news, Gladys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svåra, bränderi , Australien
YLE - 01 jul 14 kl. 14:50

Torr och het sommar i Australien

Australiensaren Paul Dunn från Melbourne kallar den finländska sommaren för den gröna sommaren. Han är van vid betydligt torrare och hetare sommarklimat, och njuter av våra måttliga temperaturer. - Ljuset här är häftigt.

Supermiljöbloggen - 17 sep 14 kl. 19:45

Stigande havsnivåer kostar Australien miljardbelopp

En ny rapport visar att havsnivåerna i Australien vid slutet av århundradet troligtvis stigit med 0.4m-1m. Kostnaden för havshöjningen kan bli upp till hisnande 226 miljarder dollar.

Supermiljöbloggen - 11 nov 13 kl. 14:42

Australien vägrar delta på klimatförhandlingarna

Idag har klimattoppmötet i Warszawa dragit igång, men för första gången på åratal så kommer inte alla länder vara representerade med en minister. Australien låter bli att skicka någon till klimatmötet - istället vi de påskynda klimatförändringen. Den nya konservativa regeringen i Australien under ledning av Tony Abbott har snabbt gjort sig ökända som motståndare till allt som har med att rädda klimatet att göra.

Supermiljöbloggen - 03 jun 15 kl. 15:00

Unesco varnar Australien: Sista chansen att rädda barriärrevet

Australien får uppskov för det hittills misslyckade bevarandet av Stora barriärrevet. Klarar landet inte de nya kraven kommer det mäktiga korallrevet att sättas upp på listan över hotade världsarv. Stora barriärrevet är världens största system av korallrev och utsågs till världsarv 1981.

VBL - 08 jan 13 kl. 07:33

Extrem hetta sprider markbränder i Australien

Nya markbränder härjade i Australien på tisdagen. Myndigheterna varnar för att brandrisken nu är extrem i sydöstra Australien på grund av temperaturer på 40 grader och den kraftiga vinden..

BT - 08 jan 13 kl. 14:13

Målsrydsbo: "Under kontroll nu - men det räcker att vindarna vänder"

Ann-Marie Holmström, Målsrydsbo, befinner sig just nu i Australien. Hur mycket brinner det just nu?
?

BT - 17 okt 13 kl. 13:13

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 13:10

Kraftiga skogsbränder i Australien


Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen.Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar..

BT - 24 okt 13 kl. 09:23

Klimattjafs om Australien fortsätter

Eldinfernot utanför Sydney har fått klimatdebattörer världen över att vända blickarna mot Australien. Australiens premiärminister Tony Abbott tyckte tidigare i veckan att FN:s klimatchef Christiana Figueres Olsen "pratar i nattmössan" när hon sa att bränderna i New South Wales kan vara en följd av global uppvärmning.Nu ger sig även Australiens miljöminister Greg Hunt in i debatten.

Kristianstadsbladet - 24 okt 13 kl. 09:21

Klimattjafs om Australien fortsätter

Eldinfernot utanför Sydney har fått klimatdebattörer världen över att vända blickarna mot Australien.
Australiens premiärminister Tony Abbott tyckte tidigare i veckan att FN:s klimatchef Christiana Figueres Olsen "pratar i nattmössan" när hon sa att bränderna i New South Wales kan vara en följd av global uppvärmning.Nu ger sig även Australiens miljöminister Greg Hunt in i debatten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Privat vårdförsäkring för regionbolag

Regionägda Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, upphandlar en privat sjukvårdsförsäkring för sina anställda, skriver Dagens Medicin. Bolaget vill att de 190 anställda ska få privat vård snabbt. Försäkringen ska bland annat enligt de obligatori.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Åklagaren överklagar NMR-domen

Kan användandet av tyrrunan, tillsammans med bland annat uniformsliknande kläder och slagord, klassas som hets mot folkgrupp? Det vill åklagaren Jonas Martinsson ha ytterligare prövning av. Därför överklagar han de friande domarna mot 14 NMR-anhängare e.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

NFL-match urartade – svingade hjälm i huvudet

Endast åtta sekunder återstod i matchen i den amerikanska fotbollsligan NFL mellan Cleveland och Pittsburgh när den fick ett våldsamt slut. En sen tackling resulterade i ett stort bråk där Clevelands Myles Garrett slog till Pittsburghs Mason Rudolph med.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nya ägare till fastigheten på Skånegatan 35 i Bjuv – 2 400 000 kronor blev priset

2 400 000 kronor blev priset.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Eftersnack: ”Rögles tur att jobba sig igenom en svacka”

Tv: HD-sporten om storförlusten mot HV71..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Om alkohol tagits fram idag skulle den dödskallemärkts

Alkohol är giftig och beroendeframkallande..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Johnossi släpper ny musik och åker på turné

På fredagen släpper Johnossi singeln "Longer the wait, harder the fall". I början av nästa år följer sedan ett nytt album och en turné i Skandinavien och Europa. Rockduon bestående av sångaren och gitarristen John Engelbert och trummisen Oskar "Ossi" Bo.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

63 kvadratmeter stort hus i Billesholm sålt till nya ägare

Försäljningen av hus på Billesholmsvägen klar.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Litauens president benådar två ryska spioner

Litauens president Gitanas Nauseda har benådat två ryska medborgare som suttit fängslade anklagade för spionage, uppger hans kansli. Beslutet kan komma att bana väg för ett fångutbyte med Ryssland..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya översvämningar väntas i Venedig

Venedig bävar inför nya exceptionella nivåer av högvatten under fredagen. Italien har utfärdat nödläge med anledning av de tidigare översvämningar som sköljt genom staden. Vatten har forsat in i kyrkor, butiker och bostäder och orsakat skador som enligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.