GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 21 November, 19:57

GöteborgsPosten - 08 nov 19 kl. 14:00

Förslag om registrering för donation – ett slag i luftenHur många personer vi än skriver in i ett register är det bara ett mycket litet antal som dör på ett sätt så att de kan bli donatorer..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagom , registreringför , donationett slag i , luften
Barometern - 20 jun 18 kl. 17:23

Inget gehör för M-förslag om donation

Det blir nya riktlinjer för Gösta och Karin Hedströms donation. Kommunstyrelsen gick på det förslag som lämnats tidigare, men Moderaterna hade ett eget yrkande..

Skånskan - 27 aug 19 kl. 15:30

Bra förslag om donation

Prins Daniel är en av många som överlevt på grund av organdonation. Han hade turen att kunna få en njure av sin far. Inte alla har den möjligheten och hade hans kropp ratat organet hade han fått vänta på donation från en främling som alla andra.

Regeringen - 21 mar 18 kl. 14:37

Medicinska insatser som syftar till att främja donation av biologiskt material

En särskild utredare ska föreslå en ändamålsenlig och rättssäker ordning för donation av biologiskt material från människa. Förslagen ska bättre motsvara behoven av organ och den höga donationsvilja som finns i Sverige. Den särskilda utredaren ska utreda, analysera och lämna förslag med målsättningen att medicinska insatser får ges till en levande människa för att – med hänsyn till skyddet för den personliga integriteten – göra donation möjlig efter att denne har avlidit..

Nyan - 18 jul 17 kl. 10:00

Seglats efter stor donation

Mariehamns församling har genom ett testamente fått en donation på drygt 20 000 euro som skall användas för pensionärers välbefinnande. – Den 24 augusti planeras därför en seglats med Albanus till Rödhamn för pensionärer i god fysisk kondition. Senare kommer flera buss- och taxiresor att arrangeras även för pensionärer inom äldreomsorgen, berättar diakonissan Lisbet Nordlund i Mariehamns församling.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 11:05

Utvisning av hemlösa och specialfängelser ? här är SD:s motionerNågra andra SD-förslag

348 motioner. Så många skickade Sverigedemokraternas riksdagsledamöter tillsammans in under den allmänna motionstiden. Och det handlar om allt från sametinget till halalslakt och politisk tevereklam.

Alingsås tidning - 11 okt 15 kl. 05:30

Säg ja eller nej till donation

Säger du ja eller nej till organdonation – den frågan är i fokus under den pågående Donationsveckan.
Som ett led i  Donationsveckan fanns Jill Grolander, donationssjuksköterska på Alingsås lasarett, häromdagen på plats i lasarettets entré och informerade om donation. Hennes uppfattning är att det i landet finns en stor acceptans för donation, men att många väljer att inte ta aktiv ställning.

YLE - 14 nov 16 kl. 13:17

Åland saboterar förslag om båtskatt

Antalet båtar som måste registreras, halveras nu på Åland. Gränserna för motoreffekt höjs kraftigt enligt ett nytt lagförslag som lämnats till Ålands lagting. Förslaget kan ses som landskapsregeringens svar på Sannfinländarnas förslag i rikets budget att nästa år införa en båtskatt.

YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luften

Raseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt.

YLE - 03 jul 17 kl. 15:15

Betydande donation till Åbo Akademi i Vasa

Harry Schaumans Stiftelse och Svensk-Österbottniska Samfundet donerar 700 000 euro till Åbo Akademi i Vasa. Donationen, som är utöver den HSS och SÖS årliga utdelningar, blev möjlig tack vare försäljningen av Academill till det svenska fastighetsbolaget Hemsö ifjol. - Det känns som julafton, säger professor Göran Djupsund som är rektor för Åbo Akademi i Vasa.

Trelleborgs Allehanda - 18 mar 14 kl. 14:31

Grafikens hus får ny donation

Carl Fredrik Reuterswärd gör en ny donation till nedbrunna Grafikens hus. Det säger konstnärens hustru Tonie Lewenhaupt, till Göteborgs-Posten.
Tonie Lewenhaupt säger att både hon och hennes man är bedrövade över branden men påpekar samtidigt att en stor del av de grafiska trycken trots allt kan återskapas.

Kristianstadsbladet - 18 mar 14 kl. 14:31

Grafikens hus får ny donation

Carl Fredrik Reuterswärd gör en ny donation till nedbrunna Grafikens hus. Det säger konstnärens hustru Tonie Lewenhaupt, till Göteborgs-Posten.
Tonie Lewenhaupt säger att både hon och hennes man är bedrövade över branden men påpekar samtidigt att en stor del av de grafiska trycken trots allt kan återskapas.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Tidsplanen i fara: Hisingsbrons stål saknar tillstånd

"Det är mer stress och vi får hitta andra lösningar.".

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Stordalen köper spansk hotellkedja – genom Ving

Vinggruppen, som nyligen fick ny ägare, köper den spanska hotellkedjan Aroe med tolv hotell och drygt 2 000 rum. Kedjan finns representerad på Mallorca, Menorca samt Kanarieöarna..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Regioner drar ner på kulturen

Regionernas anslag till kulturverksamhet minskade med en halv procent under 2018. Av 21 regioner minskade nio sina utgifter per invånare jämfört med under 2017. Det visar en sammanställning från Myndigheten för kulturanalys..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

En ny "opera i operan" föreslås

Kungliga Operan föreslås få större lokaler och en helt ny entré – efter en lång tids diskussioner om dess framtid läggs nu förslaget fram för stadsbyggnadsnämnden i Stockholm..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Lönebidrag höjs från årsskiftet

Lönebidragets tak för funktionshindrade höjs från 19 100 till 20 000 kronor i månaden, enligt ett regeringsbeslut..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Kalifornien nobbar Trumptrogna biljättar

Kaliforniska myndigheter tar avstånd från biltillverkare som inte stödjer delstatens kamp mot president Trump i en konflikt om avgasregler i USA..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Virtanens advokat om hoten

Var det grovt förtal när kolumnisten och debattören Cissi Wallin pekade ut journalisten Fredrik Virtanen som våldtäktsman i sociala medier?.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Varnar för dubbelbluff

Först blir personen lurad på ett investeringsbedrägeri. Sen ringer samma bedragare upp igen och erbjuder hjälp att rädda pengarna, ofta med Finansinspektionen som avsändare..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Han hyllar årets julklapp

"En perfekt present" Det säger TV3:s Patrik Wincent om mobillådan..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Om badminton och Leonard Cohens strama hälsningar

Leonard Cohen släpper nytt album och Jan Andersson gör comeback på badmintonplanen. Hur är det möjligt?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.