SVT > Utrikes

Thursday, 21 November, 04:12

SVT - 09 nov 19 kl. 00:38

SVT:s Tigran Feiler: Frigivandet av Lula en politisk bombSVT:s korrespondent Tigran Feiler förklarar vad det betyder att Brasiliens före detta president Lula da Silva släpps ur fängelset..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Tigran Feiler, Lula, Brasiliens, Silva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:s, Tigran, Feiler, Frigivandetav , Lulaen , politisk, bomb
SVT - 04 feb 19 kl. 09:00

SVT:s korrespondent Tigran Feiler: ”Maduro har fortfarande starka allierade”

Att flera EU-länder erkänner utmanaren Guaidó som interimspresident är ett hårt mot Maduros regering, säger SVT:s utrikeskorrespondent Tigran Feiler som är på plats i Caracas. Nu riktas mycket uppmärksamhet mot frågan om humanitärt bistånd – och hur Maduro ska reagera på den hjälp som är på väg..

SVT - 09 jan 16 kl. 09:45

Tigran Feiler: En skänk från ovan för president Peña Nieto

Fredagens gripande av knarkkungen Joaquín ”El Chapo” Guzmán är en fjäder i hatten för Mexikos president Enrique Peña Nieto. Men tilltron till landets myndigheter är rekordlåg och vägen för att återvinna mexikanernas förtroende för statsapparaten är fortsatt lång, konstaterar SVT:s utsände i Mexico City..

SVT - 06 sep 17 kl. 07:45

SVT:s korrespondent: Så drar Irma fram

SVT:s korrespondent Tigran Feiler förklarar.

SVT - 21 mar 18 kl. 23:10

SVT:s utrikesreporter om Kuczynskis avgång: ”En riktig politisk såpopera”

Perus president Pedro Pablo Kuczynski har lämnat in en avskedsansökan till kongressen. Samtidigt är det bara två veckor kvar till det toppmöte där Peru står som värd och där korruption står högst upp på dagordningen. – Det är otroligt pinsamt och genant för presidenten, säger Tigran Feiler, SVT:s utrikesreporter i Sydamerika..

SVT - 25 jan 19 kl. 08:07

SVT-korrespondenten: ”Båda står stadigt i sina positioner”

Varken president Maduro eller utmanaren Guaidó visar några tendenser till att vika sig. Befolkningen väntar nu spänt på nästa drag från de bägge sidorna, säger SVT:s reporter Tigran Feiler i Venezuela..

SVT - 26 jun 19 kl. 21:59

SVT:s korrespondent om bilden från gränsen: ”Ett brutalt uppvaknande för mexikanerna”

Bilden på pappan och hans dotter, som båda drunknade i ett försök att ta sig till USA, har knappast undgått någon. Även i Mexiko, som ska bromsa migrationen åt USA, väcks reaktioner. – Det har varit ett brutalt uppvaknande för mexikanerna, säger Tigran Feiler, SVT:s korrespondent i Latinamerika..

SVT - 30 okt 19 kl. 16:38

SVT:s korrespondent: ”En väldigt väldigt stor nyhet”

Klimatmötet i Santiago, Chile, ställs in efter massiva protester. SVT:s korrespondent förklarar varför mötet ställs in, och hur det kan påverka både Chile och mötet mellan Kina och USA. – Chile skulle stå i rampljuset på den internationella scenen som ett framgångsrikt land, säger Tigran Feiler..

SVT - 10 nov 19 kl. 23:08

SVT:s Latinamerikakorrespondent: ”En otroligt dramatisk dag”

Bolivias president Evo Morales avgår efter att militären har uppmanat hon att avgå. SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler säger att det har varit ”en otroligt dramatisk dag i landet”..

SVT - 11 maj 18 kl. 09:09

Tigran Feiler: Korruption känslig fråga i Guatemala

Tidigare i år talade den svenska ambassadören Anders Kompass om ”ett korrupt samhälle” vid en ceremoni där Sverige delade ut stöd till Internationella kommissionen mot straffrihet i Guatemala (CICIG). Nu vill Guatemalas regering skicka hem honom..

SVT - 14 aug 18 kl. 08:02

Tigran Feiler: Pinochet ”är fortfarande ett öppet sår för många chilenare”

Trots en ursäkt på Twitter tvingas Chiles svensk-chilenska kulturminister Mauricio Rojas avgå efter att han sagt att Chiles minnesmuseum för diktaturens offer är vänsterpräglat och ger en falsk bild av Chiles historia..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Varningen i Australien: ”Du kommer inte överleva”

Tjock rök hade lagt sig över Sydney när invånarna vaknade upp på torsdagen. De värsta skogsbränderna på ett decennium härjar fortfarande i Australien – och i flera delstater varnar myndigheterna för både rök och eld. – Var inte där!

SVT - 4 timmar sedan

Benny Gantz ger upp försök att bilda regering

Israels oppositionsledare Benny Gantz hade 28 dagar på sig att söka stöd för en ny regering sedan den sittande premiärministern Benjamin Netanyahu gått bet. Med bara timmar kvar till att tidsfristen skulle gå ut vid midnatt, lokal tid, valde Gantz att kasta in handduken..

SVT - 7 timmar sedan

Företagsledare gripen för mord på journalist

Maltesisk militär har gripit en företagsledare på en lyxyacht i en spektakulär gryningsräd. Han misstänks vara inblandad i mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia som granskade mannens företag..

SVT - 9 timmar sedan

Storbritanniens prins Andrew träder tillbaks

Storbritanniens prins Andrew säger att han träder tillbaks från offentliga åtaganden med drottningens tillstånd, uppger nyhetsbyrån AP..

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: Ett hårt slag mot Republikanernas försvar

Gordon Sondland, USA:s EU-ambassadör, har frågats ut i riksrättsutredningen mot Donald Trump. Carina Bergfeldt, SVT:s USA-korrespondent, säger att Sondlands vittnesmål slår hål på stora delar av Republikanernas försvar av sin president..

SVT - 12 timmar sedan

Tonis hjälteinsats för koalan Lewis fångades på video

Med svåra brännskador kämpade sig koalan Lewis fram genom lågorna. Hade det inte varit för Toni Doherty hade han med all sannolikhet blivit ytterligare ett offer för de värsta skogsbränderna i Australiens historia. Men den lilla koalans historia ser nu ut att få ett lyckligt slut..

SVT - 13 timmar sedan

Trumps riksrättsutredning: USA:s EU-ambassadör frågas ut

USA:s EU-ambassadör Gordon Sondland frågas i dag ut inför rullande kamrer i amerikanska underhuset med anledning av riksrättsutredningen riktad mot president Donald Trump..

SVT - 18 timmar sedan

Mat och vatten börjar ta slut för förskansade studenterna i Hongkong

Allt jämt finns en hård kärna av protesterande studenter kvar inne på Hongkongs polytekniska universitet. Men mat och vatten har börjat sina och många försöker desperat att lämna området utan att bli gripna av militär och polis..

SVT - 20 timmar sedan

Gravid dödad av hundar under rådjursjakt i Frankrike

En gravid kvinna dödades av hundar när hon var ute med sin egen hund i en skog i norra Frankrike. Den 29-åriga kvinnans kropp hittades på lördagen i skogen utanför staden Villers-Cotterêts, omkring nio mil nordost om Paris..

SVT - 21 timmar sedan

Utredare: För tung lastbil troligen bakom dödliga broraset i Frankrike

Två personer avled när en bro kollapsade i sydvästra Frankrike i veckan. Nu säger utredare att raset troligen berodde en lastbil som vägde mer än dubbelt så mycket än vad bron klarade av, rapporterar BBC News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.