Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 19 November, 15:03

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 19 kl. 00:01

Debatt: Resurserna behövs i skolan och äldrevårdenÄr du runt 40 år och arbetar med att ta hand om våra gamla i äldrevården? Eller arbetar du i skolan med att vässa barnens sociala färdigheter och lära dem att skriva och räkna? Eller kommer du kanske själv behöva hjälp från äldrevården framöver? Då hoppas jag att du uppmärksammar styrets förslag på finansiell strategi som ligger på politikernas bord inför fullmäktige..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Resurserna, behövsi , skolanoch , äldrevården
DalaDemokraten - 09 apr 17 kl. 08:00

Debatt: Staten behöver ta över ansvaret för skolan

"Lärare och rektorer måste få stor frihet att utforma undervisning och pedagogiskt ledarskap utifrån det statliga uppdraget. Sverige behöver renodla ansvarsfördelningen och befria kommunpolitikerna och kommunhustjänstemännen från skolan", skriver Hanna Meijer Holmqvist
, Distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Dalarna
..

DN - 03 maj 13 kl. 00:40

?S kräver extra debatt i riksdagen om skolan?

Oroande utveckling. Resultaten i grundskolan sjunker år för år samtidigt som de sociala klyftorna i skolan ökar. Vi behöver över partigränserna komma överens om vad vi ska göra få att få till en positiv utveckling i skolan, skriver socialdemokraterna Stefan Löfven, Mikael Damberg och Ibrahim Baylan..

GöteborgsPosten - 04 dec 13 kl. 05:00

Debatt: Sverige behöver en ny skolpolitik

Regeringens svar på den allt sämre kunskapsutvecklingen i den svenska skolan fungerar inte. Det är den senaste Pisa-statisktiken ett kvitto på. Vi prioriterar skolan framför stora skattesänkningar, skriver Ibrahim Baylan och Cecilia Dalman Eek (S)..

ÖstersundsPosten - 15 jun 16 kl. 13:11

Insändare: Sätt in resurserna tidigare i skolan

Skolan berör alla på något sätt och vi har olika erfarenheter..

Trelleborgs Allehanda - 29 dec 18 kl. 00:02

Debatt: Är besparingar på skolan rätt metod?

Sverige befinner sig i en gigantisk lärarbrist, som innebär att skolor och kommuner slåss om de behöriga och legitimerade lärare som finns att tillgå. .

Kristianstadsbladet - 23 jun 19 kl. 16:30

Debatt: Montera inte ned skolan i Kristianstad

I höstens valrörelse tävlade partierna i att utlova satsningar på skolan. Nu väntar hårda besparingar för skolan om majoriteten får igenom sin budget. Redan har gradvisa försämringar av skolan genomförts, det finns inte längre några marginaler, skriver företrädare för lärarfack och skolledare..

Hela Gotland - 04 sep 14 kl. 08:48

Lokal debatt om vinster i skolan

Vinster eller inte inom skolan, det var frågan som engagerade mest i den skoldebatt, som hölls på Visborg, mellan de lokala partierna, rapporterar GT..

Kristianstadsbladet - 06 apr 19 kl. 05:00

Debatt: Stök i skolan inget administrativt problem

Hur kan vissa politiker tro att man löser ordningsproblem i skolan med administrativa åtgärder, undrar Alf Ronnby i Sölvesborg som har några förslag. .

Länstidningen i Jämtland - 17 maj 19 kl. 09:34

Tuff debatt när Engelska skolan fick klartecken: "Inte seriöst"

Skolpolitikerna säger ja till Engelska skolan och en investering på 60 miljoner kronor i....

YLE - 17 okt 12 kl. 04:17

Lärare berättar: Vad behöver skolan mest?

Små grupper, fungerande skolutrymmen och tillräckligt med vuxna i skolan ? det står högst på lärarnas önskelista till kommunalpolitikerna. Drygt tusen finlandssvenska grundskolelärare berättade om sina hjärtefrågor i Svenska Yles enkät.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 minuter sedan

”Roboten” en framgång som får efterföljare

Fler kommuner kommer att följa efter Trelleborg och börja använda robotar som stöd i socialtjänsten. Den slutsatser drar man på Lunds Universitet efter att ha studerat automatiserad handläggning i 16 kommuner. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Brott: Tjuv slog till mot bilar vid Maxi – använde störsändare

Någon gång mellan klockan 18 och 19 på måndagskvällen drabbades flera besökare på Ica Maxi av stölder. Någon misstänks ha tagit sig in i parkerade bilar med hjälp av störsändare..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Nytt utegym tar form vid Dalaslingan

Arbetena är i full gång med att ge Trelleborg ett efterlängtat, andra kommunalt utegym. Gymmet blir en del av rekreationsområdet runt Dalköpingeån på öster, i sin tur en bit av det kommande business center-området. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

KOL-dagen: Bra medicin och motion gör livet lättare

I nästan 40 år arbetade Gunnar Hansson som brandman i Trelleborg. – Jag har haft bästa tänkbara yrkesliv, säger han och ögonen lyser. – Men jag var inte rädd om mig själv och det straffar sig nu..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Stöld: Liga försökte stjäla oxfilé – greps av polis

Tre män sitter anhållna misstänkta för stöld efter att ha försökt stjäla oxfilé för närmare 3 500 kronor på City Gross. Personal fattade misstankar och slog larm till polisen som kunde gripa tre personer..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

15-årig talang som etablerat sig i landslaget

15-årige Simon Lindfors har denna hösten etablerat sig i det svenska P15-landslaget. Under de fyra fotbollslandskamper landslaget spelat har trelleborgaren spelat 90 minuter i samtliga..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Gala: Trelleborgstjej fick nätängel-pris i Stockholm

Trelleborgstjejen Hanna Varmaz prisades på måndagskvällen på Nätängel-galan i Stockholm. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Gift ska åter användas i kampen mot ogräset

Tekniska servicenämnden håller på att förlora kampen mot ogräset. Nu vill man åter använda kemiska bekämpningsmedel i kriget. En metod som varit förbjuden i kommunen sedan 2013..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Debatt: Ingen gillar (S)vikna vallöften

Den 5 december sammanträder hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne. Det är hög tid för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna att bekänna färg i frågan om specialiserad palliativ vård i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Debatt: En trygg vård i livets alla skeenden

Svar till Birgitta Almroth (S) (den 29 oktober)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.