YA > Nyheter

Monday, 18 November, 07:33

YA - 09 nov 19 kl. 00:02

Campingen kan åter läggas ut på entreprenadKommunen tog över driften av Orebackens camping den 1 januari. Nu finns förslag om att den åter läggs ut på entreprenad från och med maj 2021. En arrendator anses ha bättre förutsättningar att utveckla campingen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Orebackens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Campingenkan , åter, läggasut på , entreprenad
Skånskan - 09 nov 19 kl. 05:00

Campingen kan snart drivas i privat regi igen

Sjöbo Orebackens camping föreslås att lägga ut på entreprenad igen. Målet är att campingen ska locka fler turister med fler platser och stugor samt bättre servicebyggnader.
Politikerna i tekniska nämnden ska ta beslut på sitt möte nästa vecka.

Skånskan - 13 aug 16 kl. 10:00

Allt fler hittar till campingen på Oran

SJÖBO Dagar när de fick säga ”tyvärr, det är fullt”. En plötslig tältinvasion. Veckor på följd som stugorna var fullbokade och extra platser för husvagnarna som fick läggas ut.

YA - 18 jun 16 kl. 03:00

Nämnd vill arrendera ut campingen

En enig kultur- och fritidsnämnd har beslutat föreslå att Tobisviks camping arrenderas ut, medan fritidsanläggningarna läggs ut på entreprenad. Man räknar samtidigt på vad det skulle kosta att driva anläggningarna kommunalt..

YLE - 04 sep 13 kl. 12:00

OP-Pohjola: 500 arbetsplatser läggs ut på entreprenad

OP-Pohjola som säljer bank-, placerings- och försäkringstjänster ska lägga 500 arbetsplatser inom ict-sektorn ut på entreprenad. Det är främst programerare som tvingas byta arbetsgivare i november. Det är företagen Accenture och CGI som tar över tjänsterna.

YLE - 17 okt 13 kl. 06:47

Företag sköter sådd och skörd åt bönderna

De allt större jordbruken ger upphov till nya företag på landsbygden. För att klara allt jobb köper jordbrukarna tjänster av varandra men också av företag. De kan ta hand om allt från sådd till växtskydd och transport av sväm.

SmålandsPosten - 28 apr 14 kl. 06:26

Älmby entreprenad överklagar ? igen

Konsortiet Haganäsleden, där Älmby entreprenad ingår, vann inte upphandlingen av Haganäsleden och överklagade. Trafikverket erkände sitt misstag och beslutade att avbryta.
Men också det beslutet motsätter sig entreprenadfirman, som överklagar igen.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 16:07

Hedersproblematik ska kartläggas

LUND Hedersproblematik i Lunds kommun ska kartläggas.
Enkäter till elever och intervjuer med professionella ska ge underlag som utmynnar i en rapport som beräknas vara klar våren 2020.Uppdraget att genomföra kartläggningen kom från kommunfullmäktige redan 2018 men det har tagit lite tid att få allt på plats, säger Britt Steiner, planeringschef i Lund.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 10:27

Regeringen låter misskötsamma företag bestämma över järnvägen

Vi har alla fått uppleva frustrationen i tågförseningar och oplanerade stopp. Och vi har svurit över SJ, trots att SJ i stora delar fråntagits ansvaret för att sköta järnvägen. Det är två månader till valdagen, så regeringen har plötsligt bestämt sig för att satsa på järnvägen.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 08:15

Kostverksamheten åter på bordet

Kommunen kan spara 650 000 kronor om året på att Lessebo lagar maten åt Skruv och Kosta.
Men samtidigt finns funderingar på att ha separata kök för unga och gamla i både Lessebo och Hovmantorp, vilket skulle kosta 1,9 miljoner mer. Detta framgår av den fördjupade utredning av kostverksamheten som idag ska presenteras för kommunstyrelsen.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 01:00

Bankerna måste serva med kon­tan­ter

Till­gången till kon­tan­ter har för­sämrats de senaste åren. Se­dan 2011 har an­talet bank­kon­tor med kon­tant­ser­vi­ce mer än hal­verats. Det ställer till stora pro­blem för många fö­re­ningar, fö­re­tag och pri­vat­per­soner.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Ökad försäljning av dagligvaror

YA - 30 minuter sedan

Fredrik Lindström utökar turnén

YA - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne. I Helsingborg ska ett föremål kastats in i ett radhus, vilket orsakade en detonation..

YA - 30 minuter sedan

Utmätningar från grovt kriminella trappas upp

För många grovt kriminella är statusprylar som märkeskläder och dyra bilar viktiga att visa upp. Samtidigt har de mycket skulder – vilket gör det möjligt för Kronofogden att sätta in stöten där det svider. Nu trappas utmätningen från kriminella upp..

YA - 1 timme sedan

Eldriven Mustang ska få fart på Ford

Ford Mustang har i decennier varit känd som en klassisk muskelbil med V8-muller. Nu krävs modernare hästar under huven, menar Ford, och har avtäckt en eldriven suv-version..

YA - 1 timme sedan

Förskoletomt kan ge plats för nya bostäder

Kommunen öppnar upp för möjligheten att bygga trygghetsboende på den inköpta tomten utmed Landsvägen. Förutom förskola räknar man nu med att här ska finnas plats för 25 lägenheter i treplanshus..

YA - 1 timme sedan

Råkor orsakar problem – jakt kan bli lösningen

Antalet råkor har ökat avsevärt på senare år. Nu har kommunen upprättat rutiner för att bekämpa utbredningen - i hopp om att minska spillning och säkra sömn..

YA - 1 timme sedan

Gamla Cineteket eller nybyggt – det är huvudspåren för Kulturmagasinets flytt

Cinetekets gamla lokaler är ett av spåren för arbetsgruppen som utreder flytten av Kulturmagasinet, som rymmer Ystads samling av kulturskatter. Men nybyggda lokaler i östra industriområdet är huvudspåret, enligt kulturförvaltningens ordförande Sverker Meyer (M). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.