Världen Idag > Nyheter

Monday, 18 November, 22:34

Världen Idag - 09 nov 19 kl. 00:00

Islam utgör största hotet för fred i MellanösternMeningarna om Israel går isär bland dagens kristna. En del gör en stor skillnad mellan staten Israel och judarna. Men Israel har nu blivit judarnas hem och fasta punkt på jorden, så det går inte att strikt skilja dem åt. För dem som tror att Guds kallelse och utkorelse ligger fast när det gäller det judiska folket kan inte Israel bortses. Den antisemitism som ständigt drabbat det judiska folket riktar sig i dag mot staten Israel, som mäts efter andra måttstockar än andra länder, till exempel i FN-sammanhang.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Mellanöstern, Israel, Guds, FN, Jesus, Paulus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Islam, utgörstörsta , hotetför , fredi , Mellanöstern
YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Islam har påverkat oss på tusen sätt - araberna är våra systrar och brödrar

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Den offentliga debatten är ytlig och förstörd av att vem som helst kan kalla sig intellektuell. Finlands regering visar oerhörd likgiltighet inför demokratiska processer.

BT - 11 aug 14 kl. 09:43

Varifrån kommer hotet?

Oroande nationalism. Sverigedemokraternas människosyn påverkar hela samhället negativt, skriver boråsaren Lena Löfgren som oroas över hur nationalismen som ideologi gör skillnad på folk och folk istället för att se alla som människor. I morgon får Borås besök av partiledaren för ett nationalistiskt riksdagsparti.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:19

IS följer inte islam

På senare tid har terror­organisationen IS brutala aktioner väckt stor vrede och upprördhet världen över.
Det råder en global konsensus om att denna organisation måste bekämpas. Samtidigt är det flera missvisade västerländska medborgare som reser till Irak för att ansluta sig till IS, av förmodan att de där­igenom tjänar sitt folk och sin religion.

Kristianstadsbladet - 14 feb 11 kl. 04:00

Dialog för fred och förståelse

I Jerusalem är det sällan att människor av olika religiös tillhörighet lär känna varandra. Jonatan Göth inleder artikelserien "Religionsdialog" med ett besök hos ICCI i Israel, där judar och muslimer möts för att lära sig förstå varandra.
Den som lägger ett par timmar på att vandra omkring i Jerusalem upp-täcker snart att staden är delad.

PI - 18 apr 11 kl. 01:51

Användning av lögnen inom islam

INSÄNDARE Bibeln lär i ett av de 10 budorden och så som det står skrivet i 2 Mos. 20:16, Matt. 19:18, Mark.

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 15 kl. 15:59

"Att yttra missnöje mot islam har inget med etnicitet att göra."

Förra måndagen (9/2) var det en demonstration från Pegida i Malmö, en demonstration mot islamisering av Europa. En demonstration som fått tillstånd av polisen. Jag valde att medverka.

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 15:59

"Att yttra missnöje mot islam har inget med etnicitet att göra."

Förra måndagen (9/2) var det en demonstration från Pegida i Malmö, en demonstration mot islamisering av Europa. En demonstration som fått tillstånd av polisen. Jag valde att medverka.

BT - 06 dec 17 kl. 12:16

Trump utgör det stora hotet

Att USA ska erkänna Jerusalem som Israels huvudstad är precis som utrikesminister Margot Wallström säger ”en katastrof”. Ännu en gång visar Donald Trump att hans presidentskap utgör ett hot mot fred och säkerhet i världen..

Nyheter 24 - 25 jan 11 kl. 10:23

"Medierna målar ut islam som det stora hotet"


Unga muslimska män utmålas som fiender, enligt ny forskning. När medier skildrar terrorism exemplifieras det nästan alltid med ugna muslimska män. Och rapporteringen kring islam kopplas väldigt ofta till våld.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Fel när media beskyllde Israel för bruten vapenvila

Under förra veckans konflikt mellan Islamiska jihad och Israel anklagade Amnesty International Israel för att beskjuta en palestinsk människorättsorganisation (ICHR) – trots att det var en palestinsk raket som träffade. TT fick dessutom rätta en nyhetsnotis som påstod att Israel bröt vapenvilan..

Världen Idag - 8 timmar sedan

L-beslut om dödshjälp och samvetsfrihet oroar

Liberalerna beslutade på sitt landsmöte i helgen att markera sitt motstånd mot samvetsfrihet genom att framöver kalla det ”vårdvägran”. Samtidigt tog partiet ett steg närmare att driva frågan om dödshjälp. ”Ska läkare i framtiden tvingas att utföra dödshjälp?

Världen Idag - 9 timmar sedan

Fullt hus när Pingst ledare avslutades i helgen

1 300 personer hade anmält sig till den tredje och sista upplagan av ”Pingst ledare”, som hölls i Jönköping på lördagen.  – Vi har dessutom fått säga nej till ett gäng, säger Daniel Alm när Världen idag möter honom i vimlet av besökare på lördagsförmiddagen..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Färöarna mot strömmen: ”Vi älskar Israel”

Danmarks regering vill att hela den danska så kallade riksgemenskapen ska följa EU:s diplomatiska linje gentemot Israel. Men Färöarna säger nej..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Vasaloppsåkare drabbas av färre depressioner

Vasaloppsåkare har halverad risk att drabbas av depression, enligt ny forskning. – Jag mår som bäst efter en lättare träning. Det ger energi och är härligt att vara ute i friska luften, säger årets kvinnliga Vasaloppsvinnare, Britta Johansson Norgren..

Världen Idag - Igår: 17:00

Missionsinsats berörde miljontals i huvudstad

En mediekampanj har spridit lokala kändisars vittnesbörd till miljontals invånare i Dar es Salaam och på Zanzibar. Efter bara sex veckor har 120 000 tanzanier hört av sig till kampanjkontorets telefonsluss. – Det har överraskat oss alla, säger Kenneth Grönroos på MedieMission Sverige..

Världen Idag - Igår: 09:00

”Män behöver stötta varann att leva rent”

Om Christian Samuelsson vill prata med någon och få råd om sin relation vet han redan vem han ska gå till. Han har det avtalat med en vän, som har insyn i Christians liv. Både när allt rullar på och när det är jobbigt..

Världen Idag - Igår: 08:00

Kyrka hyr biograf för att visa kristen succéfilm

Citykyrkan i Stockholm hyr biografen Grand för en kväll och visar den verklighetsbaserade filmen Breakthrough. Tanken är att kristna ska kunna bjuda med sina icke-troende vänner. – Det är en fantastisk story, som jag hoppas att många kan ta del av, säger initiativtagaren Josef Barkenbom..

Världen Idag - I förrgår: 16:00

Dom: Fel att tvinga konvertit dölja tron

Europadomstolen fäller nu Schweiz för ett beslut att utvisa en konvertit till Afgha-nistan, där han förväntades dölja sin tro. Skandinaviska Människorättsjuristerna anser att domen är av stor betydelse, även för svenska konvertiter..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Antalet kristna i Iran växer – men de ses som ett hot

Få länder i världen ser sådan tillväxt av kristna just nu som Iran. Men de troende lever under ständigt hot, särskilt de som konverterat från islam. Minst 37 kristna har fängslats för sin tro hittills i år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.