YLE > Finland

Friday, 22 November, 05:59

YLE - 08 nov 19 kl. 21:24

Näsdagen har samlat in över två miljoner euroVälgörenhetskampanjen näsdagen har hittills i år samlat in över två miljoner euro för världens barn, meddelar stiftelsen bakom näsdagen..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Näsdagenhar , samlatin över , tvåmiljoner , euro
YLE - 01 nov 15 kl. 08:55

En euro per meter – kampanj samlar pengar åt hjälpbehövande genom att klättra i berg

Pargasbon Suvi Aarnio ville klättra i berg och jobba med frivilligarbete i Afrika. Så föddes kampanjen Kapua. Ordet kapua är på finska och betyder "att klättra" men innehåller också ordet apua, och idén med kampanjen är att klättra i berg men samtidigt samla pengar för projekt i utvecklingsländer.

YLE - 08 nov 19 kl. 21:24

Näsdagen har samlat in över 600 000 euro

Välgörenhetskampanjen näsdagen har hittills i år samlat in över 600 000 euro. Insamlingen i anslutning till Svenska Yles direktsända program Född i farstun har samlat in över 7 000 euro..

YLE - 05 nov 14 kl. 09:42

Vad då Näsdagen?

Näsdagen är en insamling för att hjälpa barn som lever i världens fattigaste länder. Näsdagen ordnas en gång om året, under oktober–november. Kampanjen, som varar i tre veckor, kulminerar i Näsdagen-showen på Yle TV2 fredagen 7.

YLE - 09 nov 18 kl. 20:13

Cirkusen lyste upp i novembermörkret - Näsdagen fick Svenskfinland att öppna plånböckerna

Näsdagen har firats runt om i Finland. Svenska Yles näsdagsteam sände direkt från Jakobstad i norr till Sibbo i öster och hade samlat in närmare 14 000 euro strax efter klockan 21..

YLE - 10 nov 12 kl. 04:53

Näsdagen har inbringat 2,2 miljoner euro

Näsdagskampanjen som kulminerade i går har inbringat över 2,2 miljoner euro. Pengarna går främst till att stöda barnundervisning Afrika och södra Asien. Bara i går samlade kampanjen in 1,7 miljoner euro.

YLE - 09 nov 13 kl. 06:40

Nästan 3 miljoner under näsdagen

Yles hjälpinsamling under näsdagen i fredags samlade in nästan tre miljoner euro. Det var sjunde gången som näsdags-insamlingen ordnades kampanjen har pågått i tre veckor och kulminerade under fredagen. Fram till midnatt hade 2,9 miljoner euro samlats in för barn i u-länderna.

YLE - 12 nov 16 kl. 05:58

Näsdagens saldo: 2,2 miljoner euro till världens barn

Den tionde näsdagskampanjen i Finland kulminerade på fredagen under Näsdagsshowen. Under den officiella Näsdagen 11.11 samlades nästan 2,2 miljoner euro in till förmån för världens barn.

YLE - 08 nov 19 kl. 04:30

Näsdagen ger barn en barndom – det här gick bidragen till i fjol

Välgörenhetskampanjen näsdagen kulminerar och åter igen hoppas nio välgörenhetsorganisationer på att finländarna donerar flera miljoner euro som tidigare år..

YLE - 15 nov 13 kl. 07:06

Många euro små

Den första femtiolappen dimper ner i insamlingsbössan efter drygt två minuter. Sju timmar senare har alla hjälpsamma raseborgare tillsammans samlat en summa som motsvarar nästan 320 000 vattenreningstabletter till Filippinerna.
Frivilligarbetare Eliisa Baarman, Henry, Annika och Lillemor Fagerström.

YLE - 23 maj 16 kl. 19:59

VASABLADET: 70 000 euro för Åbomynt

Man känner till endast tre exemplar av åttaöresmyntet. Beroende på olika stämplar är Åbomynten kategoriserade som ovanliga eller extremt ovanliga, uppger Frida Ehrnsten på Museiverkets myntkabinett. Tommy Träsk har samlat på mynt länge, men det här Åbomyntet är speciellt, säger Träsk till Vasabladet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Vilken streamingtjänst ska jag välja? Vi jämför HBO, Arenan, Ruutu, Apple Tv och de övriga som syns i Finland

Streamingtjänsterna kämpar hårt om tittarnas ögon. Vi listar priser och egenskaper för tjänsterna som är tillgängliga i Finland!.

YLE - 1 timme sedan

Hyr Casinoparken för en dag för 25 euro – Hangö stad börjar ta betalt för evenemangstillstånd

I framtiden kan det kosta en slant om du vill arrangera ett evenemang på kommunal mark i Hangö. Staden planerar avgifter men också tydligare direktiv och regler för arrangörer..

YLE - 1 timme sedan

Tunga lyft från nio på kvällen till sex på morgonen och 50 trapphus med värkande knän – postarbetarnas vardag är långtifrån den glatt visslande postiljonens

Den glatt visslande postiljonen som kände alla är ett minne blott. I dag är distrikten stora och hushållen fler. Arbete i mörker, skäll och fysiska krämpor har blivit vardag bland brevbärarna, samtidigt som paketsorterarna vittnar om en ny arbetstakt: "Gårdagens rekord blir dagens startnivå"..

YLE - 10 timmar sedan

Specialutbildad personal hjälper Lojobor som upplevt våld i familjen

Över 50 kvinnor och män som har upplevt våld i sin familj eller i sitt parförhållande har sökt hjälp hos Lojo stad under det här året. Lojo har specialutbildat personal för ändamålet..

YLE - 12 timmar sedan

Riksförlikningsmannen: Förhandlingarna läggs på is tills tvisten om postsorterarnas kollektivavtal är löst

Post- och logistikunionen PAU och arbetsgivarsidan Palta måste lösa tvisten om de 700 paketsorterare som flyttats till ett sämre kollektivavtal innan förhandlingarna som leds av riksförlikningsmannen kan fortsätta..

YLE - 12 timmar sedan

Så kan du få ersättning för bilskolornas priskartell

Det är många som känner sig lurade eftersom det framkommit att flera bilskolor i Nyland gjort upp om priser. Men det tar lång tid att få ersättning – om det alls går att få..

YLE - 13 timmar sedan

Sjundeå satsar på att ge alla arbetslösa en chans till jobb och studier

Sjundeå satsar nu på att alla som är arbetslösa i kommunen ska få jobb. Tidigare har man enbart riktat sig till ungdomar, med lyckat resultat..

YLE - 16 timmar sedan

Författaren Veijo Baltzar misstänks för grov människohandel i Helsingfors och Ekenäs

Författaren och kulturrådet Veijo Baltzar har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov människohandel. Artikeln uppdaterad..

YLE - 13 timmar sedan

Lidl drar tillbaka rökt regnbågsforell - fisken kan vara rå

Dagligvarukedjan Lidl drar tillbaka ett parti rökt regnbågsforell av märket Isokari. Orsaken är ett fel under tillverkningen som kan ha lett till att en del av fisken är rå..

YLE - 18 timmar sedan

Arga postanställda krävde att regeringen ingriper i postkonflikten

De postanställda demonstrerade i dag utanför riksdagshuset - och de hoppas på ett ingripande från statsmaktens sida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.