Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 18:54

Skånskan - 08 nov 19 kl. 22:42

En skräckdans som litar fullt på barnenTeater Hans och Greta
Malmö Stadsteater, Hipp Bearbetning och regi: Moqi Simon Trolin
Scenografi och kostym: Benjamin La Cour Ljusdesign: Sven-Erik Andersson Musik och ljud: Marcus Aurelius Hjelmborg Koreografi: Ossi Niskala Mask: Åsa Trulsson Dramaturgi: Henrietta Hultén En upplevelse, snarare än en berättelse. Ett konstverk, snarare än en saga.
Något i den stilen skulle jag nog dra till med om jag skulle drista mig att försöka formulera en enkel sammanfattning av Malmö Stadsteaters tolkning av bröderna Grimms klassiker Hans och Greta. Jag går ut ur salongen efter avslutad föreställning och känner wow, vad var jag just med om? Och det är alltså en positiv känsla, det vill säga precis tvärtemot den känsla som rimligen dominerade i maggropen hos alla de p
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hans, GretaMalmö Stadsteater, Bearbetning, Simon TrolinScenografi, La Cour Ljusdesign, Erik Andersson Musik, Aurelius Hjelmborg Koreografi, Niskala Mask, Trulsson Dramaturgi, Hultén En, Malmö Stadsteaters, Grimms, Greta, Moqi Simon Trolin, Tim Burton

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En skräckdanssom , litar, fullt, barnen
HBL - 29 nov 14 kl. 08:01

Psykologer: Skräm inte upp barnen med berättelser om familjemord

Speciellt småbarn bör skyddas för nyheter om familjemord, säger traumapsykoterapeuten Soili Pajula.Hon betonar att barn har små möjligheter att förstå och behandla saken och barnet klara nödvändigtvis inte av att uttrycka sina känslor. Det kan i värsta fall leda till att barnet drabbas av ångest och en känsla av otrygghet.

Sydsvenskan - 13 okt 14 kl. 05:30

Bejaka rädslan – läs skräckböcker med barnen

Idag är det den trettonde, och tretton betyder ju otur i vår del av världen. Men om man inte tror på det, om man inte har triskaidekafobi så kan man ju krypa upp i soffan istället och läsa seriealbumet "Skräcken i Dunwich" (LL-förlaget 2014). Dagen till ära, menar jag.

Skånskan - 01 nov 13 kl. 06:00

Skräckfilmare litar påpublikens fantasi


Årets läskigaste högtid är här. Vi gillar att chockas av sprutande blod och skrämmas av spöken. Men varför?.

GT - 26 okt 18 kl. 07:00

Jag skrämde skiten ur barnen med Exorcisten

Nästa vecka är det halloween.Så vad passar väl bättre än att lista mina absoluta favoritskräckisar?En gång skrämde jag skiten ur barnen med ”Exorcisten”, men min egen favorit är ”Wrong turn”.

SvD - 26 okt 15 kl. 14:48

Skräckförfattaren svarar barnen: "Vi älskar skräck"

Vissa vågar bara läsa på dagen. Andra tar pauser för att inte bli för uppskrämda. Tidningen SvD Juniors juniorreportrar Vilma och Elias har träffat skräckförfattarna till Pax-serien..

GT - 27 sep 14 kl. 13:06

Khulud om skräckåret utan barnen: "Tårar"

För ett och ett halvt år sedan lämnade journalisten Khulud Shaban, 34, sin familj i Gaza och flydde för sitt liv till Sverige. Sedan dess har hon med skräck följt krig och oroligheter i familjens närhet. Sent på fredagskvällen fick hon äntligen återförenas med sin man och sina tre barn på Landvetter flygplats.

Kristianstadsbladet - 30 mar 18 kl. 22:50

Att plocka skräp lär barnen ta hand om miljön

Med start den 1 april ger sig barn i skolor och förskolor i Skåne ut på skräpjakt. Men syftet är inte att städa – utan att lära. .

Sydöstran - 31 mar 18 kl. 16:00

Att plocka skräp lär barnen ta hand om miljön

Med start den 1 april ger sig barn i skolor och förskolor i Blekinge ut på skräpjakt. Men syftet är inte att städa – utan att lära. .

Aftonbladet - 24 maj 13 kl. 16:50

Skräckdans får ny chans

Fick blackout förra gången ? nu försöker Maria igen.

Aftonbladet - 17 apr 15 kl. 08:13

Björkmans skräckdans – hiphop

’Kanske inget 40-plussare kör loss på’.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 2 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.