BT > Nyheter

Saturday, 16 November, 00:06

BT - 08 nov 19 kl. 21:36

Lokal innovation ska råda bot på skogsnäringens stora problemSkogsnäringen hotas av att allt färre skogsägare odlar ny tall. Nu har Johan Larsson från Istorp tagit fram en innovativ lösning som han hoppas ska få fart på tallskogen. – Skogen är en på tok för viktig för framtiden för att inte satsas på, säger han. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Johan Larsson, Istorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokal, innovationska , råda, bot, skogsnäringensstora problem
BT - 28 dec 18 kl. 05:00

Boråsinnovation ska råda bot på gamnacken

När svetshjälmens tyngd bidrog till smärta i nacken, kom Lars Grenander på en lösning som kunde avbelasta musklerna. I dag har hans innovation utvecklats till bolaget Spineband. – Det är den enda tiden då nackmusklerna får vila, berättar Patrik Axelsson, Spinebands projektchef, .

YLE - 10 okt 18 kl. 10:51

Personal inom tandvården i Sjundeå jobbar extra för att råda bot på köer

Problemen med tandklinikens lokal har lett till köer. Kommunen kommer därför att skriva lokala avtal med personal inom munhälsovården gällande extra arbetstimmar. Det beslöt kommunstyrelsen på sitt möte i måndags (8.

YLE - 23 aug 15 kl. 14:42

GW-gallerian i Vasa får nystart

Gw-gallerian i Vasa har gått upp och ner sedan den öppnades för några år sedan. Nu står fyra lokaler tomma men det ska den nya ägaren Nordika råda bot på. Den 27 juli tog det svenska fastighetsbolaget över ägarskapet av gallerian i Stenhaga i Vasa.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 14:30

SJ vill få nöjdare kunder med artificiell intellligens

I våras lanserade SJ mobilappen SJ Labs, där helt nya tekniska funktioner testas i dialog med kunderna. Nu utökas appen med en digital reskompis, som med hjälp av artificiell intelligens ska ge svar på många av de frågor resenärerna kan ha ombord på tåget. Den digitala reskompisen är en intelligent chat, så kallad ”bot”, som hämtar svar på vanliga frågor ur en databas och anpassar dem utifrån vilket tåg resenären sitter på.

YLE - 21 feb 14 kl. 06:53

Sjundeå vill sälja två gamla hus

Sjundeå kommun vill sälja Åvalla och Botåker, två gamla hus som är i dåligt skick. Åvalla har länge funnits på försäljningslistan men beslutet har dröjt då kommunen har sökt ersättande lokaler för scoutkåren Sjundeå Strömstarar. Sjundeå tekniska kansli var tidigare inhyst Botåker.

HBL - 03 apr 13 kl. 10:56

Allt fler tjänstemän saknar kunskaper i svenska

Åbo Akademi vill råda bot på bristen på svenskkunniga tjänstemän i Finland genom att dra igång en ny magisterutbildning i offentligt ledarskap. Justitieministeriets språkdirektör välkomnar initiativet, men påpekar att det behövs långsiktiga åtgärder för att trygga servicen på svenska. ?

YLE - 09 mar 13 kl. 05:02

Alex Fager: Vem är rädd för verklighetsteve?

Tevekanalerna lider av ihållande hosta. Jakten på rätt medicin är svår och framtiden oviss. Ett bevis på det är polemiken kring Yles storsatsning på det brittiska dansformatet Got to Dance eller Pakko tanssia, ett program där vem som helst kan ställa upp i en tävling som vaskar fram landets bästa dansare (TV2 lördagar kl.

Skånskan - 12 sep 19 kl. 16:25

Hackathon i Lund för att hjälpa nyanlända

Lund Under torsdagen möttes företrädare från flera olika delar av samhället för ett ”Hackathon”. Syftet var att tillsammans nå fram till nya idéer med målet att koppla samman nyanlända flyktingar med arbetsgivare.För den som kommer till ett helt nytt land som flykting, är utmaningarna många.

BT - 12 feb 11 kl. 07:52

Ny avdelning minskar kö

I väntan på de nybyggda förskolorna på Vita Villanfastigheten och i Erikstorp måste Bollebygd få plats med alla barn. Nu öppnar en helt ny avdelning, Myran, i gamla tandläkarbostaden vid Skattegården. Förskolorna i Bollebygds kommun dras med platsbrist och stora barngrupper.

Sydsvenskan - 09 jun 11 kl. 08:30

Smaka på metropolen Madrid

Foto: Thomas Gustafsson
Tapas, konst, flamenco, tjurfäktning, shopping och fotboll. Det går inte att vara oberörd inför Madrid. Här finns det bästa av det bästa från Spaniens alla delar.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Astrid Risberg fick lämna "Idol"

Fem idoler tolkade fotbollshjältars favoriter – men bara fyra gick vidare till nästa vecka. För Astrid Risberg räckte det inte hela vägen..

BT - 30 minuter sedan

Sverige klart för EM 2020 – så gick det till

Sverige är klart för fotbolls-EM 2020. Resan dit? Den präglades till mångt och mycket av en anfallares stora genombrott i landslaget, en galen Norgehistoria i Oslo, en käftsmäll i Madrid – och ett avslutande styrkebesked i Bukarest..

BT - 45 minuter sedan

Isak utsatt för rasism – matchen avbröts

Matchen mellan Rumänien och Sverige avbröts efter att delar ur den rumänska klacken riktat rasistiska glåpord mot Alexander Isak..

BT - 1 timme sedan

Lilla Debutantpriset 2016: ”Att göra”

Malin Svensson, 18, från Limmared vann första pris i tävlingen Lilla Debutantpriset 2016. Hennes novell heter "Att göra"..

BT - 1 timme sedan

TT-FLASH: Sverige EM-klart

De svenska fotbollsherrarna är klara för EM nästa sommar efter seger mot Rumänien med 2–0 i Bukarest..

BT - 1 timme sedan

Här är EM-slutspelet som väntar

Tjugofyra landslag, tolv värdstäder, sex grupper. Det här är EM-slutsspelet som väntar på Sverige i sommar..

BT - 1 timme sedan

Miljonregn över svensk fotboll

Sverige säkrade EM-platsen i Bukarest – och då klirrar det i Svenska fotbollförbundets kassa. Bara en plats i slutspelet ger 100 miljoner kronor. Och mer kan det bli..

BT - 1 timme sedan

Landslaget väljer bort EM-bas på hemmaplan

Möjligheten finns, men landslaget avstår från att ha sin EM-bas på hemmaplan under slutspelet..

BT - 1 timme sedan

Recension: Stående ovationer för Wiehe, Forsberg och Dylan

Inte lysande, men sällsynt trevligt när Mikael Wiehe och Ebba Forsberg tolkar Dylan i kongresshuset, tycker BT:s Mikael R Karlsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.