Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 18 November, 09:49

Dagensanalys.se - 08 nov 19 kl. 21:41

Google förändrar funktionaliteten med automatiska annonser i Google AdsenseMed Googles automatiska annonser så placerar du som publicist enkelt annonser på hela din webbplats. Google optimerar automatiskt placeringen av annonserna och du behöver inte göra någon mer än att lägga ut en kodsnutt på webbsidan. Förändringar i funktionalitet Det senaste året har Google genomfört ett par förändringar som påverkar dig som är publicist. En generell, men viktig ändring, som genomfördes för cirka ett år sedan är att alla webbsidor i ditt nätverk nu måste godkännas specifikt. Historiskt kunde du [. ] Inlägget Google förändrar funktionaliteten med automatiska annonser i Google Adsense dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Google Adsense, Googles, Det, Google, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, förändrar, funktionalitetenmed , automatiska, annonseri , Google, Adsense
Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 09:34

Google bygger på sitt AMP-system med visuella storys och mailintegration

Just nu pågår Amp Conf, Googles konferens helt dedikerad till AMP (Accelerated Mobile Pages). Under konferensen lanserade Google helt nya möjligheter för publicister att skapa visuellt tilltalande stories, fortfarande med löftet om sidor som laddar rekordsnabbt. Google lanserade sitt AMP-koncept som ett svar på Facebooks Instant Articles, med ambitionen att hjälpa företag att skapa mobilsidor som laddar snabbt oavsett uppkoppling.

Nyheter 24 - 30 nov 11 kl. 18:31

Domare beordrar Google att ta bort sajter med fejkade Chanelprodukter


Marcin de Kaminski, nätforskare och doktorand i rättssociologi, varnar för vad som kan hända om fler intressenter försöker bestämma över vad för typ av information som ska vara sökbar. En federal domare i USA har beslutat att stoppa hundratals sajter som tjänar pengar på att göra kopior av designermärket Chanels produkter. Delvis kommer Chanel att ha rätten till att beslagta alla sidor och efter det överföra dem till USA-baserade registraton GoDaddy som sedan länkar vidare till en sajt med meddelandet om att sajterna säljer designkopior.

Dagensanalys.se - 25 okt 19 kl. 10:13

Google ändrar om i sin algoritm vilket påverkar en av tio sökningar

Med hjälp av NLP ändrar Google sin algoritm vilket estimeras påverka en av tio sökningar. Bakom ändringen är Natural Language Processing (NLP) som Google numera använder för att förbättra söket. Google hävdar att resultaten blir bättre för användarna genom att sökmotorn förstår hur ord relaterar till varandra i meningar.

Dagensanalys.se - 19 apr 18 kl. 19:13

Google uppdaterar avtalsvillkoren för Analytics

Lite mer än en månad innan GDPR träder i kraft uppdaterar nu Google avtalsvillkoren för Analytics. Om ert företag har ett Analytics-konto är det nu dags att lusläsa vad ni går med på och även gå in och hantera inställningarna för datalagring. Här kan du läsa villkoren och skicka vidare till chefen.

Mobil - 31 aug 18 kl. 08:49

Google Assistant kan nu förstå två språk samtidigt

Google utlovade redan i februari att AI-assistenten Google Assistant på sikt skulle få stöd för att kunna förstå två språk samtidigt. Och nu rullas den funktionaliteten till slut ut..

Dagensanalys.se - 20 apr 17 kl. 19:26

Här är Googles automatiska och ”smarta” display-kampanjer

Googles automatiska och ”smarta” display-kampanjer använder maskininlärning i alla delar av kampanjen. I den här artikeln kan du läsa om hur det fungerar. Automatisering i sig är inte nytt i Google Display Network men så kallade ”smarta” display-kampanjer är det.

Sydsvenskan - 08 feb 14 kl. 05:30

Google säger oss sanningen om Skåne

Den som vill veta exakt hur våra fördomar ser ut kan leka med Googles automatiska sökordskomplettering. Ni vet, den där tekniken som gör att Google omedelbart föreslår saker att söka på, innan man ens har formulerat frågan färdigt. Webbtidningen Huffington Post har i USA gjort stor succé genom att på så vis granska amerikanska fördomar – skriv in ”Why is Florida so” och se vad Google föreslår.

IDG - 02 sep 16 kl. 09:15

Project Ara tackar för sig – Google lägger ned sin modulära mobiltelefon


Först drog Google ner på funktionaliteten i Project Ara, och nu uppger källor inom företaget att telefonen skrotas..

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Mobil - 05 dec 17 kl. 15:57

Google Maps får MC-läge

Nej, MC-läget handlar inte om ett specialläge för rappare. Men däremot kan man möjligen komma fram lite rappare även på två hjul med Google Maps nya MC-läge. Till en början rullas den nya funktionaliteten ut i Indien, ett av många länder där fordon med två hjul är betydligt mer populära än bilar..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Här är webbläsaren som ska konkurrera med Google Chrome

En ny webbläsare med fokus på integritet har precis lanserats. Frågan är om den kan ta användarandelar från den allt mer populära Chrome. Googles webbläsare Chrome är helt klart den mest populära webbläsaren världen över.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

12 tips för lägre Bounce Rate och högre försäljning

Bounce Rate – 12 tips för lägre Bounce Rate Bounce rate, eller avvisningsfrekvens som det heter på svenska, är ett tal som mäter andelen av besökare som endast besöker en sida. Bounce rate ger en generell bild över hur engagerade besökarna är som hittar in på din webbsida. Normalt vill du att Bounce Raten ska vara så låg som möjligt, men det beror såklart helt på vilket syfte du har med sidan.

Dagensanalys.se - Igår: 08:47

Så enkelt och smart från Daily Mail Online

På Daily Mail Online kan du läsa allt om verkligen allt. Det är den sajten som många svenska kvällsmedier väljer att kopiera. Förutom kvällsnyheter kan du även läsa om kändisar och här har tidningen valt att använde en smart lösning för att få intäkter från sina artiklar.

Dagensanalys.se - Igår: 08:35

Nu ska TikTok ge sig på e-handel

Nu tänker TikTok sko sig på den allt mer populära e-handeln. Med start idag ska en del användare få möjlighet att lägga till länkar till e-handelssajter, eller andra webbplatser i sin profil. Kreatörer (som gör klipp) ska också kunna skicka sina tittare till e-handelssajter, som de då förmodligen får sponsring från.

Dagensanalys.se - Igår: 20:09

Aftonbladet vill registrera gratisläsarna

Nu vill Aftonbladet.se att du ska logga in för att läsa nyheterna. Idén är enkel – att samla på sig så mycket information som bara möjligt för att bättre kunna rikta annonser över hela Schibsteds nätverk.

Dagensanalys.se - Igår: 19:51

Angry Birds firar 10 år med världens argaste annons

Tänk att Angry Birds nu funnits i 10 år. Vart har all tid tagit vägen? Nu vill man fira sitt 10 års-jubileum med världens argaste annons.

Dagensanalys.se - Igår: 19:42

Apple lanserar en egen app för Research

Tiden är förbi när Steve Jobs var svaret på alla frågor som Apple hade. Man brukade skoja om att Apple då hade ”focus group of one”. Men nu är det en helt annan ton från äpplet.

Dagensanalys.se - 15 nov 19 kl. 09:45

Från klickbete till gräv – så ska branschtidningarna få in stålarna

Om du läser branschpress har du säkert redan märkt att det numera handlar om insiktsartiklar där skribenterna har gjort något gräv, avslöjat en ny lögn eller bara stoltserar med sin sanning. På Resumé är det duon Julia Lundin och Yasmine Winberg som ska dra läsarna över betalväggen med sina nä-nu-jävlar-artiklar. I artiklarna vill de lyfta fram frågor som studsar runt bland influencers och marknadschefer.

Dagensanalys.se - 15 nov 19 kl. 09:01

Nu börjar Instagram dölja likes i alla länder

Efter att första testa börjar Instagram att sakta rulla ut sitt dölja-likes-test globalt. Men det är knappat troligt att du kommer att märka av det redan nu. Det är nämligen bara en handfull (några tusen) som får först testa att använda Instagram utan att se likes (gilla).

Dagensanalys.se - 15 nov 19 kl. 08:29

Nu ska det bli enklare att köpa annonser med Poddindex

Poddindex har börjat visa vilka poddar som är kommersiella och vilka som inte är det. På sajten kan du nu se fliken ”Alla poddar” och fliken ”Kommersiella poddar”. Med dessa nya flikar ska det bli enklare för medieköpare att fatta beslut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.