Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 19 November, 13:56

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 20:03

Kristianstad: Varning för mycket spannmål på väg – kan bli haltTrafikverket varnar trafikanter som under fredagskvällen kör, eller tänkt köra på väg 118 mellan Röda Led och Hammar. Det ligger mycket spannmål på vägen. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Röda Led, Hammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristianstad, Varningför mycket , spannmål, vägkan bli , halt
Kristianstadsbladet - 01 jun 19 kl. 11:20

Kristianstad: Varning för bluffmejl – ”Klicka inte”

En Kristianstadsbo har fått ett mejl där han uppmanas att klicka på en länk för att få sin skatteåterbäring. ”Klicka inte”, varnar Skatteverket. .

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 08:30

Bra spannmålsskörd borgar för gott bröd

Allt tyder på att skörden av spannmål ger en större skörd än normalt och att kvaliteten är god. Åtminstone när 85 procent av skörden är bärgad. Något som borgar för gott bröd och god öl.

Kristianstadsbladet - 01 aug 12 kl. 10:00

Torka i USA gör raps till guld i Kristianstad

Foto: Hans Jonsson
Att vara rapsbonde i Skåne kan vara kärvt. De senaste åren har vädret varit motigt för rapsodlaren, men augusti 2012 kan bli året och månaden då det vänder.
Henrik Strindberg är vd på Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare och har varit ute och inspekterat 50 hektar höstraps på Widtsköfle gods.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:30

Spannmål torkat med el gav pris

Foto: Peter Åklundh
Oljan har bytts ut mot el, och en specialbyggd värmepanna. Det innebär inte bara en ekonomisk vinst för Kristianstads Lagerhusförening – utan också en stor vinst för miljön.
Under en intensiv period i augusti ska allt spannmål som skördats torkas.

YLE - 13 sep 17 kl. 06:19

Dålig skörd kan få spannmålsodlare att ge upp

Om årets spannmålsskörd misslyckas är det många odlare som ger upp. Den bedömningen gör odlaren Mårten Krokfors i Kronoby. Mårten Krokfors är medlem i ÖSP: s spannmålsutskott och han säger att skördandet har startat extremt sent i år.

YLE - 18 aug 15 kl. 13:54

Spannmålshamnen i Ingå invigdes

Spannmålshandlaren Avena Nordic Grain har låtit bygga en spannmålsmottagning med lagerhallar i Ingå hamn för att göra det möjligt att i högre grad exportera spannmål från Ingå hamn. Spannmålshamnen invigdes i dag under högtidliga former i en av de tre jättelika hallarna som byggts upp ett stenkast från det nedlagda kraftverket i Joddböle i Ingå. Omkring 350 personer hade mött upp till festligheterna i Joddböle.

Kristianstadsbladet - 03 okt 17 kl. 16:00

Lysande skörd för spannmål

Mycket tyder på att spannmålsskörden för Kristianstad med omnejd kommer att bli den bästa på länge. Det visar Jordbruksverkets skördeprognos..

Kristianstadsbladet - 12 apr 11 kl. 01:30

Mäklare får varning

En mäklare i Kristianstad får en varning. Anmälan gjordes efter försäljningen av en bostadsrätt.
KRISTIANSTAD.

YLE - 29 mar 16 kl. 17:35

Färre kan komma att odla spannmål i sommar

Spannmålspriset i Finland är lågt och flera odlare funderar nu på vad som lönar sig att odla i sommar. Österbottens svenska producentförbund försöker å sin sida få upp spannmålspriset på den inhemska marknaden genom att exportera överflödet. Med exporten försöker man åstadkomma en bättre balans på den inhemska marknaden och därmed ett bättre pris.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 13 kl. 12:02

Ny spannmålstork sparar både miljön och ekonomin

Foto: Sara Johari
Lagom till årets skörd står en ny spannmålstork färdig att ta sig an de 6?000 ton spannmål som gården Larsbo Stora Slågarp skördar varje år. Investeringen är ett steg i Otto Ellerströms vision om ett miljövänligt lantbruk.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Fem bilar i olycka på E22

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Inbrott i arenan – tjuvar krossade ruta med brandsläckare

Tjuvarna krossade rutan med en brandsläckare och tog sig in i restaurangen i Kristianstads Arena där de var på jakt efter saker att stjäla. ”Det är oerhört tråkigt”, säger Henrik Fröberg, vd för arenabolaget i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Bestulen hittade sin sadel till salu på nätet – riggade fälla för säljaren

Sadlar och ridtillbehör för flera hundra tusen kronor har stulits från Kristianstads ridklubb vid olika inbrott det senaste året. Nu har delar av stöldgodset hittats. En man och en kvinna har anhållits för häleri efter att de blivit påkomna med att försöka sälja tillbaka de stulna sadlarna till dess tidigare ägare.

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

74 år efter drunkningsdramat möts de igen: ”Jag har alltid undrat vem som räddade mig”

Han var tre år när han ramlade i kanalen och höll på att drunkna. Lars Sjövall har alltid undrat vem det var som räddade honom. På måndagen träffades de igen – för första gången sedan olyckan 1945.

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Sköterska i Åhus tar hand om dig på nätet

När Skånes vårdcentraler nu finns online sköts det av vårdpersonal runt om i länet. På vårdcentralen i Åhus sitter en sjuksköterska och svarar på de frågor som kommer in digitalt..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Slagsmål på stationen – en person gripen

Två personer kom i bråk vid tågstationen under måndagseftermiddagen. En av dem ska ha använt någon form av tillhygge för att slåss med och greps och greps misstänkt för grov misshandel. .

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Företag vill utöka stenbrytning i Vånga — risk för mer trafikbuller när transporter ökar

JM Granit vill bryta mer sten i Vånga. Kommunen ger sitt okej, men vill först att en ny vägdragning blir klar för att skydda boende från ökade transporter. .

Kristianstadsbladet - Igår: 11:27

Ovanligt kungligt besök i Tollarp

”En Kungsfasan kom promenerande i vår trädgård i Tollarp. Lite paff blev jag allt.”.

Kristianstadsbladet - Igår: 21:30

Vårdcentraler: Otydliga regler kan leda till fusk

När du går till en annan sjukgymnast får din vårdcentral en faktura. Något som flera vårdcentraler reagerar mot och anser är oskäligt. De reagerar även på otydliga villkor som bäddar för fusk och felaktiga diagnoser.

Kristianstadsbladet - Igår: 14:23

En bil har kört in i tre andra

En olycka har inträffat i centrala Kristianstad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.