Skånskan > Nyheter

Tuesday, 12 November, 04:22

Skånskan - 08 nov 19 kl. 19:50

Kommunstyrelsens bussbeslut kritiseraslund I onsdags röstades förslaget om att kommunen betalar en stadsbussförbindelse till Stångby oväntat ner i kommunstyrelsen.
Centerpartiet och Liberalerna vill nu lyfta ärendet på nytt.I omröstningen vann den linje som FNL, KD, M och SD står bakom, det vill säga att kommunen inte ska gå in och betala för den nedlagda stadsbusstrafiken.
Detta trots att en majoritet av ledamöterna är för en kommunal satsning.
I en skrivelse till tekniska nämnden skriver Centerpartiets Johan Nilsson och Inga-Kerstin Eriksson, att beslutet berodde på att ett antal ledamöter lade ner sina röster.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stångby, Liberalerna, FNL, SD, Centerpartiets Johan Nilsson, Inga-Kerstin Eriksson, Centern, Cecilia Barnes, Barnes, Skånetrafiken, Norra Fäladen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunstyrelsens, bussbeslut, kritiseras
NT - 27 feb 12 kl. 11:03

Kommunstyrelsens webbpublicering kritiseras

Den policy som Norrköpings kommun har för webbpublicering kritiseras av Datainspektionen. Bland annat eftersom det inte är klart vilka personuppgifter som får publiceras..

YLE - 12 jun 14 kl. 05:41

Vörås kommundirektör kritiseras

Kommundirektör Christina Båssar i Vörå kritiseras i en hemlig utredning som revisionsnämnden låtit göra. Det skriver Vasabladet. Rapporten har varit sekretessbelagd men ska presenteras för kommunfullmäktige ikväll.

YA - 16 nov 13 kl. 06:30

Kommunen kritiseras för dåligt engagemang

Foto: Jenni Dahlgren
Under lång tid har Friskis och svettis, tillsammans med Tomelilla IF handboll, försökt att hitta en lösning på de ideella föreningarnas lokalbrist. Nu tycker Linda Olsson och Johnny Andersson det är dags för kommunen att vakna.
– Det känns inte som om vi fått någon respons, varken från kommunen och tjänstemännen, säger Johnny Andersson, ordförande i Tomelilla IF handbollssektion.

Nyheter 24 - 02 jan 14 kl. 09:13

S-politiker kritiseras efter blogginlägg: "Inresta EU-tiggare"Ville avhysa romer"Pengarna från svenska gator håller byn vid liv"

KATRINEHOLM. Göran Dahlström är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Nu har ett inlägg på hans blogg, med rubriken "Jag ger aldrig någonting till tiggare", uppmärksammats rejält i sociala medier efter att det publicerades i förrgår.

Nerikes Allehanda - 12 jun 14 kl. 15:00

Politikerpension kritiseras

Trots flera avslagsyrkanden beslutade fullmäktige i onsdags att man, i enlighet med kommunstyrelsens förslag, ska följa Sveriges kommuner och landstings (SKL) linje i de nya pensionsavtalen för förtroendevalda..

Skånskan - 21 apr 16 kl. 11:00

Skola på Trekanten kritiseras av MP igen

STAFFANSTORP Miljöpartiet i Staffanstorp har redan från början kritiserat beslutet att bygga ny skola på Trekanten i stället för på Annero.I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) vill David Wittlock (MP) få svar på flera frågor om den nya Norra skolan som planeras på Trekanten.
– Vi tyckte redan från början att det gick alldeles för fort.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 05:00

Kritiseras av S: – Det var inte vårt förstahandsval

HÖRBY Beslutet att anställa Robert Odeberger som tillförordnad kommundirektör var oenigt.
Socialdemokraterna hade hellre sett Tomas Ringberg på posten som kommunens högsta tjänsteman.Uttalandena i Expressen våren 2017 om ”etniska svenskar” föll inte i god jord hos S som då satt i den politiska ledningen i kommunen, och Robert Odeberger fick lämna uppdraget som vd för Hörbybostäder men blev kvar som ekonomichef.

Jönköpingsnytt - 14 mar 19 kl. 15:33

Beslut kritiseras: ”Oklokt”

Jönköpings kommun väntas få ett flyttnetto på mellan 800 och 1 400 personer under perioden 2019-2022. Under kommunstyrelsens sammanträde under onsdagen tyckte kommunalråd Andreas Sturesson (KD) att kommunens planering borde utgå ifrån det högre spannet, men majoriteten höll inte med honom.
.

Skånskan - 17 sep 19 kl. 15:29

Kommunstyrelsens förslag gick igenom

Kävlinge Under måndagens Kommunfullmäktige (KF) gick alla Kommunstyrelsens förslag igenom, utom en motion som bordlades.
– Det gick smidigt, det var inte många kontroversiella motioner, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande.På måndagen hölls terminens första Kommunfullmäktige i Kävlinge.

Nyhetskanalen - 05 jun 12 kl. 22:52

Läkare kritiseras för passivitet

Två läkare på kvinnokliniken i Jönköping kritiseras av Socialstyrelsen efter att ett nyfött barn dött i samband med en förlossning hösten 2009, rapporterar P4 Jönköping. Barnet dog i blodförgiftning. Den ena läkaren kritiseras för bristfällig bedömning, den andra för att inte ha skrivit ut antibiotika.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Flicka skadad i trafikolycka

En flicka blev påkörd av en personbil i Teckomatorp under måndagskvällen.
Olyckan inträffade vid 17-tiden. Till Kvällsposten säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist att ett barn träffats av en personbil och förts till sjukhus.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kastade ägg på fönster

STAFFANSTORP Boende i huset hörde en smäll vid 21.30-tiden i lördags kväll.
När de tittade ut såg de att någon kastat ägg på ett av fönstren i bostaden som ligger vid Skånevägen i Staffanstorp..

Skånskan - 7 timmar sedan

Över 140 bilinbrott i år på Center Syd

Löddeköpinge Under årets första tio månader har 140 bilägare fått rutorna krossade och värdeföremål stulna ur bilar som stått parkerade på Center Syd. För att komma till rätta med problemen ökas nu närvaron av poliser och väktare inför julhandeln.Sedan årsskiftet har polisen märkt ett ökat antal bilinbrott på Center Syd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Fossil i textil

HÅRDMJUKT. Fossil har tagit en hel del plats i Eva Nelander Juntunens bildvärld de senaste åren. Men de har legat och väntat på sitt tillfälle ända sedan hon var liten.

Skånskan - 8 timmar sedan

YIF vill förlänga sin segersvit

handboll Ystads IF har byggt upp en rejäl segersvit och vill gärna förlänga den hemma mot svenska mästarna Sävehof på tisdagen.
– Vi känner att vi är i ett bra svep nu och vill gärna fortsätta med det. Självförtroendet i laget är det inget fel på, förklarade YIF-tränaren Jerry Hallbäck efter måndagsträningen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Marginalerna på Sjöbos sida

SIMNING Det var lite av ”stolpe-in” för Sjöbo SS i den gångna helgens regionsfinal i Sum-Sim hemma i den nya simhallen vid Färsingaskolan. Sjöbo lyckades kvala in med tre av sina unga talanger till riksfinalen i Umeå i december.– Vi visste att både Alfred Rosberg och Sofie Jönsson hade chansen att gå vidare om de hade flyt och fick allt att stämma, säger Claes Andersson, Sjöbos chefstränare.

Skånskan - 9 timmar sedan

Storbrand vid Amager – skånska styrkor på plats

Öresund En kraftig brand har utbrutit i en dieselcistern utanför Amager.
Även räddningsstyrkor från Skåne deltar i släckningsarbetet, Branden har utbrutit på ön Prøvestenen som ligger i havet utanför Amager. Branden bröt ut under måndagseftermiddagen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Malmö

Malmö Polisen har fått information om en misstänkt skottlossning i Malmö, skriver Sydsvenskan. Skottlossningen ska ha skett Jöns Risbergsgatan.
Larmet kom vid 18-tiden.

Skånskan - 10 timmar sedan

Stefan Sintéus: Vi har spår

Malmö Polisen säger att de har spår efter de personer som sköt ihjäl en 15-årig pojke på en pizzeria på Möllan i lördags, och orsakade hans kamrat livshotande skador.– Han är nersövd, med flera skott i kroppen. Läget är stabilt men livshotande, enligt läkare.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kommunen: gamla synder

Malmö Dagens situation med gängkriminella, droghandel och otrygghet är resultatet av uteblivna insatser från samhället.
Det säger Per-Erik Ebbeståhl, säkerhetsdirektör i Malmö stad.– Det som händer i dag beror på saker vi inte gjorde för femton år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.