Expressen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 01:52

Expressen - 08 nov 19 kl. 19:36

20 miljoner till konsulter för att sälja kommunalt bolagHelsingborgs kommun planer att sälja Öresundskraft är en bra affär för konsulterna som anlitats.Även om affären inte blir av kan konsulterna kvittera ut ett arvode på cirka 20 miljoner kronor, enligt HD–Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Öresundskraft, HD–Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 20 miljoner till konsulterför att , sälja, kommunalt, bolag
Sydsvenskan - 09 okt 19 kl. 20:40

Vd för kommunalt bolag arbetsbefrias

Vd:n för ett kommunalt bolag i Göteborg har arbetsfriats från sin tjänst. Orsaken är uppgifter om att vd:n och en annan hög chef vid bolaget har anlitat konsulter som de har personliga band till, skriver GT. Även den andra chefen har arbetsfriats med lö.

GöteborgsPosten - 09 okt 19 kl. 20:40

Vd för kommunalt bolag arbetsbefrias

Vd:n för ett kommunalt bolag i Göteborg har arbetsfriats från sin tjänst. Orsaken är uppgifter om att vd:n och en annan hög chef vid bolaget har anlitat konsulter som de har personliga band till, skriver GT..

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 19 kl. 20:40

Vd för kommunalt bolag arbetsbefrias

Har tillsammans med annan chef anlitat konsulter som de har personliga band till..

Dagens PS - 10 okt 17 kl. 11:00

Hon gör skillnad för konsulter

”Jag tänkte – nu eller aldrig!” Vem är du? ”Jag har jobbat som chef och utvecklat organisationer i stort sett hela mitt yrkesliv.

HBL - 23 feb 14 kl. 07:20

Äventyr i Bulgarien stod konsulter dyrt

När privatiseringsvågen svepte över Östeuropa från slutet av 1990-talet var det många som ville vara med. Att spelreglerna inte såg ut som dem man var van vid hemifrån fick många betala dyrt för. Inte heller finansinstituten får klara papper.

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 07:01

Börsveckan ger köpråd för fyra IT-konsulter

Börsveckan analyserar åtta IT-konsulter i den senaste utgåva. Det resulterar i fyra köpråd och fyra aktier att avvakta med. Köpråden tilldelas HiQ, Avega, Acando och Knowit.

Cornucopia - 30 okt 19 kl. 16:04

Inköpschef: Rekordlåga priser på IT-konsulter

En läsaranekdot, som ni får ta för vad det är. En inköpschef och bloggläsare skriver i en kommentar att man fått de lägsta IT-konsultpriserna per timme någonsin (förmodat under vederbörandes insyn eller sedan man började med ramavtal, inte samma som lägsta konsultpriserna någonsin) på ett ramavtal. Ser alltså inte ut som att IT-konsulterna mår så bra just nu.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 08:52

F-kassans konsulter kostar miljoner


En internrapport på Försäkringskassan visar att myndigheten lägger en halv miljard på privata konsulter varje år - och betalningarna till dessa bryter mot reglerna, skriver Expressen.Myndigheten får kritik bland annat för att chefer köpt in tjänster utan upphandling, fakturor har betalats som inte visar vad som levererats och konsulter har godkänt fakturor från egna bolag. Rapporten visar också att mångmiljonbelopp har betalats ut till konsulter som hade kunnat anställas av myndigheten till en mycket lägre kostnad.

BT - 30 jun 14 kl. 08:52

F-kassans konsulter kostar miljoner

En internrapport på Försäkringskassan visar att myndigheten lägger en halv miljard på privata konsulter varje år - och betalningarna till dessa bryter mot reglerna, skriver Expressen. Myndigheten får kritik bland annat för att chefer köpt in tjänster utan upphandling, fakturor har betalats som inte visar vad som levererats och konsulter har godkänt fakturor från egna bolag. Rapporten visar också att mångmiljonbelopp har betalats ut till konsulter som hade kunnat anställas av myndigheten till en mycket lägre kostnad.

Dagensanalys.se - 12 mar 19 kl. 17:50

Pixel rekryterar SEO-konsulter

Pixel rekryterar SEO-konsulter från byråerna Nordic Morning, Web Guide Partner och Keybroker. Det är Lucas Kolping, Hannes Wåhlin och Daniel Axelsson som nu går till Pixel. Pixel är ett ägarlett bolag i tillväxtfas.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna hittad död i bostad – polisen utreder mord

Polisen larmades till en bostad efter larm om hjärtstopp. På plats kunde polisen konstatera att kvinnan var död – och nu utreder de mord. .

Expressen - 3 timmar sedan

Obduktion ska avslöja hur spädbarnet dog

Två personer sitter anhållna misstänkta för mord på ett barn.Nu ska en obduktion fastslå vad som hänt.– Vi hoppas få svar inom några dagar, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen..

Expressen - 3 timmar sedan

Gjorde könskorrigering i fängelset – nu flyttas hon till kvinnoanstalt

Kristoffer Johansson dömdes för att ha dödat och styckat sin exflickvän. Efter att i fängelset börjat genomgå en könskorrigering har hon larmat om trakasserier – och begärt att få flytta till kvinnofängelset Hinseberg. Efter att tidigare fått avslag har hon nu fått ansökan beviljad, skriver Aftonbladet..

Expressen - 3 timmar sedan

Tonåring rånad på jacka – hotad med tillhygge

En tonårig pojke blev rånad på sin jacka av tre personer på måndagskvällen.Gärningsmännen, tre till antalet, ska ha hotat honom med ett tillhygge..

Expressen - 4 timmar sedan

Efter kylan – nu blir det varmare igen

Det värsta är över – för nu. Enligt meteorolog Lasse Rydqvist drar nu ett mildare väder in över Sydsverige.– Men det kan så klart komma att ändras, säger han..

Expressen - 4 timmar sedan

Petter Stordalen: Vi miste det vi hade i början

Petter och Gunhild Stordalen går skilda vägar efter 14 år tillsammans.I en intervju med Expressens Niklas Svensson, dagarna innan uppbrottet offentliggjordes, berättade Petter Stordalen hur parets hektiska schema har tärt på förhållandet. – Allt kommer med en kostnad, sa Stordalen, och hintade om att det skulle kunna komma en tid när den kostnaden blev för hög.

Expressen - 4 timmar sedan

Gustav och Jennie Fridolin skiljer sig

Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin och frun Jennie går skilda vägar. På sitt Instagramkonto skriver han att de lämnat in skilsmässoansökan.”När det nu äntligen skulle vara tid för oss, fanns inte så mycket oss kvar”.

Expressen - 4 timmar sedan

Jannikes kropp krossades i svåra kraschen: ”Inferno”

Tvåbarnsmamman Jannike Näslin, 32, hann bara se ett par billyktor – sen small det. Kollisionen var våldsam och Jannike, som fortfarande sitter i rullstol, skadades allvarligt i olyckan.Ändå är hon tacksam.

Expressen - 5 timmar sedan

750 ensamkommande tvingas lämna boenden

750 ungdomar som omfattas av gymnasielagen tvingas lämna Migrationsverkets boenden, rapporterar Sveriges Radio. .

Expressen - 5 timmar sedan

Teaterns krav på publiken – alla måste vara nakna

Tre, två, ett – sen öppnar alla i salongen sina badrockar och visar sig nakna för varandra under resten av föreställningen. Betty Nansen Teatret i Köpenhamn ställer nu detta lite annorlunda krav på sin publik. – Vi har lekt med tanken hur vi kan få publiken att känna kontrolltappet och inte bara betrakta det på en scen, säger Eva Præstin som är producent på Betty Nansens teatret i Köpenhamn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.