SVT > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 00:34

SVT - 08 nov 19 kl. 19:24

Ministern: ”Tar varningen på största allvar”Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är oroad av larmet om hur Swish utnyttjas av kriminella. Han vill nu att en utredning ska undersöka hur Finansinspektionens tillsyn kan bli mer effektiv. – Det kan också bli lagkrav på att även nya aktörer ska stå under tillsyn från Finansinspektionen och Swish är en typisk sådan aktör, säger Per Bolund..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Per Bolund, Swish, Finansinspektionens, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministern, Tar, varningenpå största , allvar
Regeringen - 26 apr 17 kl. 13:16

Miljöministern tar emot utredning om ekologisk kompensation

På torsdag 27 april tar miljöminister Karolina Skog emot betänkandet i utredningen om ekologisk kompensation från utredare Håkan Wåhlstedt. Ingen särskild pressträff ordnas men miljöministern och utredaren finns tillgängliga för kommentarer till media under eftermiddagen. Kontakta pressekreterare Hanna Björnfors vid intresse..

Expressen - 14 jan 19 kl. 11:37

Ex-ministern tar över som koncernchef för LRF

Anna Karin Hatt lämnar vd-posten på Almega och tar över som vd och koncernchef för Lantbrukarnas Riksförbund.Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Professor i religionssociologi: Förutsägelser om religionens död är inget att ta på allvar

- Såna här förutsägelser är det ingen av oss som tar på allvar. De slår sällan in. Det säger Anders Bäckström, professor i religionssociologi vid Uppsala universitet, om den amerikanska modell som nu förutsäger religionens död.

Sydsvenskan - 16 nov 15 kl. 04:00

Min slutsats är att skolledningen i Lund inte tar ett ändrat betyg på allvar

Bäste utbildningsdirektör Stefan Norrestam, mitt namn är Sofia Wilson och jag är den lärare på gymnasieskolan Polhem i Lund som fick ett betyg för en elev ändrat av elevens biträdande rektor, vilket skedde med rektorns goda minne. Bakgrunden till de två brott mot skollagen (2010:800, paragraf 14 och 16 i kapitel 3 respektive paragraf 19 och 20 i kapitel 3) som skedde i slutet av maj 2015 finns att läsa på Sydsvenskan.se och i Sydsvenskan från den första juli och den 21 september i år.

SmålandsPosten - 21 sep 17 kl. 05:30

Campusproblem tas på allvar

Det studenten Karl Lindeman tar upp i sin debattartikel i Smålandsposten den 18 september om parkeringsproblematiken på campus stämmer i sak – situationen är ansträngd. Det är en fråga vi tar på allvar och vi arbetar med en rad olika åtgärder för att hitta lösningar på detta..

SVT - 06 mar 12 kl. 09:32

Ministern tar utredaren i örat

Det råder oklareheter kring vad som egentligen utreds när det gäller den nya lagen för den rättpsykiatriska vården. Socialminister Göran Hägglund (KD) säger nu emot utredarens tidigare påståenden..

DN - 13 okt 14 kl. 20:00

Ryska ministern tar Capello i örat

Fabio Capello har fått utstå tuff kritik efter Rysslands poängtapp i EM-kvalet. Nu kan han vänta sig en kallelse till möte med landets sportminister Vitalij Mutko..

NSD - 17 aug 15 kl. 14:59

Ministern tar inlandsbanan

Infrastrukturministern Anna Johansson (S) ska besöka inlandsbanan imorgon..

DI - 31 mar 16 kl. 15:48

Ministern tar välfärden till OS

Vårdminister Gabriel Wikström planerar att lyfta svensk hälsovård under det kommande chilenska presidentbesöket och under OS i Brasilien. ”Vi har fantastiska möjligheter att öka vårdexporten”, säger han..

Nyan - 24 apr 17 kl. 15:10

Ministern tar Eckerökritiken med ro

Motstånd från kommunerna hindrar inte en reform. Däremot vill landskapsregeringen föra dialog så att alla åsikter får komma till tals.

– Vi får ta det lite lugnt, säger minister Nina Fellman (S).

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 nov 19 kl. 09:21

SEB-aktien rasar efter besked om UG-granskning

SEB:s aktie rasar ordentligt på Stockholmsbörsen efter att SVT:s Uppdrag granskning kontaktat banken angående misstänkt penningtvätt, uppger banken i ett pressmeddelande..

SVT - 13 nov 19 kl. 09:30

Svensk Handel orolig över rea-utvecklingen: “Tufft för små företag”

Svensk Handel är oroade över att julhandeln tidigareläggs och flyttar in i november. Branschorganisationen menar att små företagare tappar omsättning, då priserna sänks, och upplever att de ständigt behöver ha ett reaerbjudande. – Det är ett väldigt högt pris för små handlare att välja bort en reaperiod när alla kan gå in och jämföra priser, säger Hans Tjernström pressansvarig på Svensk Handel..

SVT - 13 nov 19 kl. 09:30

Rekord för julhandeln – igen

Trots en osäker konjunktur bedömer analysföretaget HUI Research att julhandeln ska slå rekord igen. Prognosen är att försäljningstillväxten i december kommer att uppgå till 3,0 procent..

SVT - 12 nov 19 kl. 14:59

Bankernas bolånevinster sjunker – men fortsatt höga

Under tisdagen presenterade Finansinspektionen (Fi) sin senaste kvartalsmätning av bankernas vinster på hushållens bolån. Enligt siffrorna sjönk bankernas bolånevinster under kvartalet, men trots detta finns det förhandlingsutrymme för konsumenter som vill få ner sina räntekostnader, enligt Fi..

SVT - 12 nov 19 kl. 10:15

Något lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinster på hushållens bostadslån krympte ytterligare något under tredje kvartalet, enligt Finansinspektionens kvartalsvisa mätningar..

SVT - 09 nov 19 kl. 03:53

Fordringsägare sätter press på Oscar Properties

Problemen hopar sig för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Skulderna hos Kronofogden har femfaldigats sedan i sommar, skriver Svenska Dagbladet..

SVT - 08 nov 19 kl. 08:56

Swishs vd: Inte aktuellt att ansöka om tillstånd hos Finansinspektionen

Finanspolisen är kritisk mot att Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen och kringgår därmed myndighetens tillsyn. Och den populära betaltjänsten har inga planer på att göra en förändring och ansöka om tillstånd. ”Det är i dagsläget inte aktuellt”, skriver Anna-Lena Wretman, vd på Getswish AB, i ett mejl..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:51

Betaltjänstjätten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen

Den populära betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen, vilket gör det svårare att komma åt penningtvätt, enligt polisen. Finansinspektionen vill inte kommentera upplägget – och på bankerna råder det förvirring kring hur tillsynen sköts..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:50

Polisen kritisk till bankernas kryphål – kräver att regeringen skärper kontrollen av Swish

Swish är i dag både en viktig samhällsaktör och ett verktyg för kriminella. Trots det senare utövar Finansinspektionen ingen direkt tillsyn över betaltjänsten. SVT Nyheter kan nu berätta att Polisen är kritisk till upplägget och vill att lagen skärps.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.