SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 15 November, 06:14

SmålandsPosten - 08 nov 19 kl. 19:11

Gustavianum får klartecken för renovering
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gustavianumfår , klarteckenför , renovering
Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 19:11

Gustavianum får klartecken för renovering

Museet Gustavianum i Uppsala har fått klartecken från regeringen att påbörja en genomgående renovering av byggnaden, som är från 1622. Gustavianum har stängt sedan den 29 september och renoveringen beräknas ta 3,5 år. Anledningen är att byggnaden behöve.

Sydsvenskan - 08 nov 19 kl. 19:11

Gustavianum får klartecken för renovering

Museet Gustavianum i Uppsala har fått klartecken från regeringen att påbörja en genomgående renovering av byggnaden, som är från 1622. Gustavianum har stängt sedan den 29 september och renoveringen beräknas ta 3,5 år. Anledningen är att byggnaden behöve.

GöteborgsPosten - 08 nov 19 kl. 19:11

Gustavianum får klartecken för renovering

Museet Gustavianum i Uppsala har fått klartecken från regeringen att påbörja en genomgående renovering av byggnaden, som är från 1622..

DI - 08 nov 19 kl. 07:55

Klartecken för renovering av Gustavianum

Regeringen har sagt ja till att Statens fastighetsverk renoverar Gustavianum i Uppsala..

SR - 08 nov 19 kl. 17:21

Grönt ljus för renovering ska säkra mumie- och vikingasamling

Museet Gustavianum i Uppsala har väntat länge på en renovering då byggnaden aldrig riktigt klimatanpassats för samlingarna de förvaltar..

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 14 kl. 15:24

Stöd för renovering av höghus på Närlunda

En majoritet av hyresgästerna i de fyra niovåningshusen på Närlunda har gett klartecken till Helsingborgshem för en kommande renovering. Men ett 30-tal hyresgäster spjärnar emot..

UNT - 19 nov 14 kl. 08:00

Ny chef på Museum Gustavianum

Docent Mikael Ahlund har utsetts till ny universitetsantikvarie och biträdande chef för Museum Gustavianum och tillträder tjänsten i januari nästa år..

UNT - 11 jan 16 kl. 09:57

Rekordår för Gustavianum

När museet Gustavianum summerar det gånga året skjuter besöksantalet i höjden..

Regeringen - 01 dec 16 kl. 11:05

Regeringen ger grönt ljus till Operans renovering

Regeringen har i dag gett Kungliga Operan klartecken för att projektera en renovering och ombyggnad av operahuset på Gustav Adolfs torg i Stockholm..

UNT - 30 jun 17 kl. 10:30

Satsning på Gustavianum planeras

Fastighetsägaren Statens Fastighetsverk (SFV) planerar att investera totalt 52 miljoner kronor i universitetsmuseet Gustavianum i Uppsala fram till 2021..

Kristianstadsbladet - 18 jan 19 kl. 15:29

Fornstugan: Länsstyrelsen godkänner renovering

Länsstyrelsen ger klartecken för renovering av K-märkta Fornstugan. Därmed är det klart att Sotnosens ägare kan slå upp portarna för den nya verksamheten i maj. .

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En man har gripits i Växjö, misstänkt för en misshandel som ska ha inträffat under natten. I Anderstorp har räddningstjänsten bekämpat en storbrand i en industrifastighet..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tack för mer pengar till skolan – eller?

”För vem ska annars göra det kuratorn tidigare gjorde? Vi tror att effektiviseringen har nått vägs ände, och att det inte går att driva lärare ännu lite längre i jakt på någon halv procents effektivisering”, skriver Ellinor Silvudden, Marcus Nilsson, Björn Andersson och Ronnie Johansson från Lärarnas Riksförbund..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Brexit är en möjlighet för britterna

Den 23 juni 2016 röstade det brittiska folket om EU-medlemskapet. 52 procent röstade för att lämna och 48 procent rösta för att vara kvar i Europeiska unionen. Enbart i England var marginalen något högre, 53,4 procent för att lämna EU, mot 46,6 procent för att vara kvar..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Oppositionen i Sverige tävlar om uppmärksamhet

Innan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson väcker misstroendeförklaring mot regeringen eller mot justitieministern Morgan Johansson så vore det väl på sin plats att man då har en lösning på problemet istället för att bara tävla i vem som skriker högst?.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

I Växjötrafiken är det djungelns lag som gäller

Mia Andersson har i sin insändare den 12 november rätt med undran över högerregeln. Men nu är det Växjö, där gäller djungelns och dum-går-först-lagen..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Ökad skatt i Tingsryds - varför?

Tingsryds kommun har beslutat att öka skatten med 93 öre. Det är mycket i sig, men även mycket om man jämför med andra "småkommuners" kommande ökningar..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tampa Bay hade lekstuga mot Rangers

Henrik Lundqvist fick hoppa in sedan målvaktskollegan Alexandar Georgiev släppt in fyra mål. Men vad hjälpte det – Lundqvist släppte in ytterligare fyra när Tampa Bay storspelade..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fixa bredden på sopptunnorna

När större delar av bostadsområden på bland annat Teleborg och Hovshaga byggdes på 70-talet utrustades alla dessa hundratals hus med soprummen á 72 cm breda, som var dåtidens standard när papperssopsäcken var det senaste i sophantering. Inte bara husen i de centrala delarna, förstås, men även i ytterområden såsom Rottne, Braås, Gemla, Lammhult – you name it!.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Politisk fredspipa i Bolivia

Bolivias interimsregering och avgångne presidenten Evo Morales socialistparti Mas har kommit överens om att arbeta tillsammans, för att nya val ska kunna hållas i landet och att den pågående politiska krisen ska lösas..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Arkitekturbråk i Växjö

Kommunens beslut har lett till uppslutning bland konstnärer och arkitekter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.