Expressen > Opinion

Monday, 18 November, 04:41

Expressen - 08 nov 19 kl. 19:00

Borde EU anpassas efter de auktoritära ledare som folken väljer?”Vi ska väl inte upprepa ett gammalt misstag,” sa en nordeuropeisk premiärminister nyligen med en nick åt Rumänien och Bulgarien. 1989 är nämligen tillbaka och ställer oss inför samma dilemma en andra gång..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Rumänien, Bulgarien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BordeEU , anpassasefter de , auktoritära, ledaresom , folken, väljer
Expressen - 16 maj 16 kl. 10:45

"Auktoritära ledare tål aldrig ett gott skratt"

Ironi och satir är bland det värsta auktoritära ledare vet. Dmitri Plax om Turkiets Recep Tayyip Erdogans ilska mot tyska komikern Jan Böhmermann..

DN - 04 apr 18 kl. 05:00

Dras lättäcklade mer till auktoritära ledare?

Människor som har lätt för att äcklas av kroppslukter kan även ha en benägenhet att dras till auktoritära ledare, enligt forskning vid Stockholms universitet. Forskarnas teori är att det handlar om evolutionär rädsla för smitta..

Kristianstadsbladet - 26 sep 16 kl. 06:50

Auktoritär ledare kan få än mer makt

Azerbajdzjan håller i dag folkomröstning om ändringar av författningen som ska göra landets auktoritäre president ännu mäktigare. Kritiken är hård från bland andra Europarådet. Ilham Aliyev har redan suttit vid makten sedan 2003.

BT - 26 sep 16 kl. 06:50

Auktoritär ledare kan få än mer makt

Azerbajdzjan håller i dag folkomröstning om ändringar av författningen som ska göra landets auktoritäre president ännu mäktigare. Kritiken är hård från bland andra Europarådet. Ilham Aliyev har redan suttit vid makten sedan 2003.

SR - 09 nov 19 kl. 11:08

Oppositionsledarens mål: Samla motståndare mot auktoritär ledare

Den kambodjanske oppositionsledaren Sam Rainsy som länge levt i landsflykt i Frankrike anlände i dag till den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur. Rainsy har lovat att återvända till Kambodja för att samla motståndare mot den auktoritära premiärministern Hun Sen..

Affärsvärlden - 04 jul 17 kl. 22:00

Branscher för auktoritära ledare

Jämfört med nationer är bolag enkla och lättanalyserade institutioner. Därför har företags­ledare som Donald Trump få erfarenheter för att leda världens viktigaste demokrati..

Expressen - 29 okt 18 kl. 17:43

De auktoritära ledarna börjar ta över världen

De "Starka Männens Klubb" har just fått en ny medlem.Brasiliens nye president Jair Bolsonaro är den senaste som lovat fixa sitt lands problem med hårda nypor.Det våras för auktoritära ledare över hela världen.

Expressen - 03 maj 17 kl. 16:05

Två ledare som talar samma maktspråk

LONDON. Toppmöten med Tyskland och Turkiets ledare och telefonsamtal med USA:s. Det är bråda dagar för Vladimir Putin.

DN - 26 maj 17 kl. 20:52

Klyftan växer mellan USA och chockade europeiska ledare

Taormina. Om någon trodde att Donald Trumps allt mer ifrågasatta ställning på hemmaplan och trycket från omvärlden skulle få honom att backa från sin hårdföra nationalistiska politik och beundran för auktoritära ledare har det så här långt visat sig vara en grundlös förhoppning..

DN - 26 maj 17 kl. 20:52

Michael Winiarski: Klyftan växer mellan USA och chockade europeiska ledare

Taormina – analys. Om någon trodde att Donald Trumps allt mer ifrågasatta ställning på hemmaplan och trycket från omvärlden skulle få honom att backa från sin hårdföra nationalistiska politik och beundran för auktoritära ledare har det så här långt visat sig vara en grundlös förhoppning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Staten måste slanta upp miljarder till välfärden

Varslen och uppsägningarna vid Stockholms sjukhus luktar vanstyre. Men staten borde satsa mer på kommunerna, i synnerhet om vi går in i en lågkonjunktur..

Expressen - Igår: 17:50

Lär av supersnuten från Göteborg

Gängvåldet är inte bara ett politiskt misslyckande. Även polisen måste prestera bättre. En polischef från Göteborg kan visa vägen..

Expressen - Igår: 07:30

Sverige: från jättebäst i världen till Absurdistan

Sverige är som byggt för vackert väder och evig fred. Konsekvenserna blir alltmer absurda. .

Expressen - I förrgår: 17:50

Feministiska S sparkar en kvinna för mannens åsikt

Socialdemokraterna behandlar Nina Burchardt som ett fruntimmer som i tillfällig sinnesförvirring råkat kära ner sig i fel partiprogram, förlåt, person..

Expressen - I förrgår: 07:00

”L måste bryta januariavtalet”

I helgen är det upptill bevis för Nyamko Sabuni när Liberalerna håller landsmöte i Västerås. ”Det är en chans för Nyamko Sabuni att få det momentum till sitt partiledarskap som hon aldrig fick när hon valdes i somras”, säger Svend Dahl, chef på Liberala Nyhetsbyrån, i Ledarsnack..

Expressen - 14 nov 19 kl. 17:50

Se nu till att strama åt jobbinvandringen

Stefan Löfven måste köra över sina samarbetspartier. Det vore orimligt att låta Centern och Miljöpartiet hålla frågan om arbetskraftsinvandringen som gisslan. .

Expressen - 14 nov 19 kl. 07:30

Expressens uppdrag har aldrig varit viktigare

I en turbulent tid är behovet av en tidning som skildrar hela landet utan skygglappar och förenkling större än någonsin..

Expressen - 13 nov 19 kl. 16:22

Staffanstorps brott är att man inte skäms

Ilskan över Staffanstorps reklamfilm handlar nog mindre om innehållet och mer om att M-styret inte har vett att skämmas. Det är ju så här flyttmönstren ser ut i Sverige..

Expressen - 13 nov 19 kl. 07:00

Svårt sjuka borde få välja att dö utan smärta

Det är inte mer humant att tvinga människor att genomlida några sista, smärtfyllda veckor än att låta dem dö, med en läkares bistånd..

Expressen - 12 nov 19 kl. 16:39

Asylinvandringen har tagits på springnota

Ebo-lagen, som ger asylsökande rätt att välja eget boende, har lett till social misär och segregation. Det är bra att både M och KD nu vill avskaffa den, men det räcker inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.