Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 15 November, 21:56

Dagensanalys.se - 08 nov 19 kl. 18:42

Sveriges Annonsörer säljer KIA index – vill istället bli kravställareSedan slutet av 90-talet har KIA-index varit en guide för hur stora sajter är i Sverige. Men efter avhopp från de största aktörerna har listan tappat sin en gång självklara roll. Istället har exempelvis Ocast tagit över med både listning av statistik och annonspaket. Nu vill nytillträdda VD:n Hanna Riberdahl sälja KIA-index och Poddindex till högstbjudande. Till Resumé säger hon ”Ska vi ställa krav på oberoende tredjepartsmätning kan vi inte ha egna mätningar där vi har ett kommersiellt intresse.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Annonsörer, KIA, Sverige, Ocast, VD, Hanna Riberdahl, Poddindex, Resumé, Ska, Sveriges Annonsörer, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges Annonsörer, säljer, KIA, indexvill , iställetbli , kravställare
Dagensanalys.se - 08 feb 18 kl. 11:01

KIA-index Expertteam blir Expertteam Mediekvalité

Sveriges Annonsörer ombildar nu KIA-index Expertteam till Expertteam Mediekvalité för att möta den stora efterfrågan om transparens på mediemarknaden. En av de viktigaste frågorna just nu är transparens som innefattas av många underliggande faktorer som måste hanteras, det är viktigt att vi har vassa personer som kan hjälpa till. Expertteam Mediekvalité kommer att bestå av annonsörer, medier och mediebyråer som träffas några gånger per år för att diskutera viktiga frågor om just mediekvalité.

Dagensanalys.se - 26 sep 17 kl. 10:01

Två miljoner annonsörer väljer Instagram

Instagram ökar i allt snabbare takt. Det verkar inte finnas något som kan stoppa tjänsten som idag har 800 miljoner aktiva användare och 2 miljoner annonsörer. Med dessa tal och en ljus framtid är Instagram snart ikapp storebror Facebook.

Dagensanalys.se - 21 apr 18 kl. 07:46

Nyhetsmedia och annonsörer skapar gemensam ny mätvaluta

I England har tre stora aktörer inom nyhets- och annonsindustrin gått samman för att skapa en ny mätvaluta som ska öka transparens i nyhetsmedia. Den nya valutan heter ”Audience Measurement for Publishers” och är efterlängtad av alla aktörer på marknaden. Att mäta nyhetsmedia är ett arbete som med tiden blivit allt svårare.

Dagens Media - 27 mar 17 kl. 14:45

Googles svarar Sveriges Annonsörer som annonsflykten från Youtube

Google riskerar att förlora 750 miljoner dollar när annonsörer väljer att bojkotta Youtube, enligt analytiker. Nu svarar sökjätten på Sveriges Annonsörers frågor om hur man väljer att agera efter problematiken..

Dagens Media - 27 mar 17 kl. 14:45

Google svarar Sveriges Annonsörer om annonsflykten från Youtube

Google riskerar att förlora 750 miljoner dollar när annonsörer väljer att bojkotta Youtube, enligt analytiker. Nu svarar sökjätten på Sveriges Annonsörers frågor om hur man väljer att agera efter problematiken..

Dagensanalys.se - 13 jun 16 kl. 13:00

Ännu ett bakslag för den blå fågeln; Instagram lockar fler annonsörer än Twitter

Siffror från undersökningsföretaget Strata (en del av det stora analysföretaget comScore) visar att Twitters nerförsbacke trots allt fortsätter att luta neråt. Nu visar det sig att Facebookägda Instagram lockar till sig mer annonsörer än Twitter. Andra undersökningar från exempelvis eMarketer visar att Snapchat också är på väg att gå om Twitter.

Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 09:50

Annonsörer fortsätter att lämna Youtube

Allt fler annonsörer väljer att lämna Youtube, det rapporterar Dagens Media. De senaste annonsörerna som lämnat videojätten är Etihad airways, Marriott, Deliveroo och Storbritanniens Labour party. Detta efter att ha upptäckt att deras reklam visats tillsammans med videos som sprider hatiskt innehåll.

Dagens Media - 30 okt 14 kl. 10:55

Sveriges Annonsörers väljer reklambyrå

Branschorganisationen Sveriges Annonsörer väljer YouMe Agency som reklambyrå..

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 15:09

Bonnier News lämnar KIA-index

Bonnier News plockar bort sina sajter från KIA-index. Vi vet varför Bonnier väljer att lämna listan. Som svar på Schibsteds tidigare uttåg från KIA-index väljer nu också Bonnier att lämna.

Dagensanalys.se - 20 okt 16 kl. 11:14

Nytt expertteam ska vidareutveckla KIA-index tjänsterna

För att göra KIA-index mer snabbrörligt slås nu regelgruppen och huvudmannagruppen ihop till ett expertteam. I samband med hopslagningen efterlyses även fler kompetenser i arbetet att vara med och utveckla KIA-index framåt.    Nu bildar KIA-index ett större expertteam för att vi snabbare skall kunna vidareutveckla och ta fram nya tjänster med alla experter samlade i ett team.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Från klickbete till gräv – så ska branschtidningarna få in stålarna

Om du läser branschpress har du säkert redan märkt att det numera handlar om insiktsartiklar där skribenterna har gjort något gräv, avslöjat en ny lögn eller bara stoltserar med sin sanning. På Resumé är det duon Julia Lundin och Yasmine Winberg som ska dra läsarna över betalväggen med sina nä-nu-jävlar-artiklar. I artiklarna vill de lyfta fram frågor som studsar runt bland influencers och marknadschefer.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nu börjar Instagram dölja likes i alla länder

Efter att första testa börjar Instagram att sakta rulla ut sitt dölja-likes-test globalt. Men det är knappat troligt att du kommer att märka av det redan nu. Det är nämligen bara en handfull (några tusen) som får först testa att använda Instagram utan att se likes (gilla).

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Nu ska det bli enklare att köpa annonser med Poddindex

Poddindex har börjat visa vilka poddar som är kommersiella och vilka som inte är det. På sajten kan du nu se fliken ”Alla poddar” och fliken ”Kommersiella poddar”. Med dessa nya flikar ska det bli enklare för medieköpare att fatta beslut.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Webbläsaren Opera ser hur många som spårar dig

I den senaste versionen av webbläsaren Opera visar spårningsblockeraren exakt hur många som faktiskt spårar vad du gör på nätet. Webbläsaren Opera släppte i förra uppdateringen en spårningsblockerare med syfte att göra webben snabbare fast du har reklamblockeraren aktiverad.  I senaste versionen, Opera 65, visar programmet exakt vad den har blockerat och vilka sajter.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Uppfinnaren av webben vill bygga ett helt nytt som styrs av användarna

Uppfinnaren av World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, har fått investeringar om 60 miljoner kronor för att starta företaget Inrupt, som ska se till att onlinejättar som Facebook och Google inte kan spåra användare på nätet. Det var 30 år sedan som Tim Berners-Lee och John BruceBerners-Lee startade World Wide Web (WWW), och anser nu att webben har tappat sitt egentliga syfte. Enligt Berners-Lee är webben idag plats för hycklare, sådana som sprider hat, gör brott enklare och att alla […] Inlägget Uppfinnaren av webben vill bygga ett helt nytt som styrs av användarna dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Uppfinnaren av internet vill bygga ett helt nytt där användarna styr vad som händer

Uppfinnaren av World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, har fått investeringar om 60 miljoner kronor för att starta företaget Inrupt, som ska se till att onlinejättar som Facebook och Google inte kan spåra användare på nätet. Det var 30 år sedan som Tim Berners-Lee och John BruceBerners-Lee startade World Wide Web (WWW), och anser nu att webben har tappat sitt egentliga syfte. Enligt Berners-Lee är webben idag plats för hycklare, sådana som sprider hat, gör brott enklare och att alla […] Inlägget Uppfinnaren av internet vill bygga ett helt nytt där användarna styr vad som händer dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Därför är en hög Bounce Rate inte alltid dåligt

Bounce Rate är något som vi marknadsförare lärt oss att den ska vara så låg som möjligt. Men är det alltid negativt med en hög Bounce Rate? Vad är Bounce Rate?

Dagensanalys.se - Igår: 11:32

Så här kommer Disney+ påverka svenska streamingmarknaden

I förrgår lanserades Disneys streamingtjänst Disney+ i USA, Kanada och Nederländerna. Enligt Disney har de redan fått 10 miljoner nya prenumeranter på bara ett dygn. Trots att Disney precis har släppt sin streamingtjänst ser den ut att bli en stor konkurrent till nuvarande tjänster på marknaden.

Dagensanalys.se - Igår: 10:13

Hellre chatbot än riktig person i kundtjänst

En ny global studie från Sinch visar att svenskar är de som allra minst vill prata med en person i kundtjänst, vilket hela 43 procent uppger jämfört med endast 25 procent globalt. Nästan hälften av svenskarna säger sig ha haft en positiv upplevelse av en chatbot i en meddelande-app eller i meddelandefunktionen i mobilen och lika många uppger att den ger dem snabbare och mer korrekta svar. Sinchs globala studie Mobile Consumer Engagement 2020 har undersökt hur över 2000 konsumenter […] Inlägget Hellre chatbot än riktig person i kundtjänst dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 10:01

Har ni en företagsblogg? Om inte är det dags att tänka om!

En företagsblogg är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att nå ut till din målgrupp. Forskning från HubSpot visar dessutom att företag som prioriterar sin blogg har upp till tretton gånger högre ROI. Att ha en företagsblogg kan vara väldigt tidskrävande och är därför något som många företag prioriterar bort.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.