Skånskan > Nyheter

Friday, 15 November, 21:56

Skånskan - 08 nov 19 kl. 18:11

Polisen: ”Inga tåg kommer att bli försenade”Gränskontrollerna På tisdag inleder den danska polisen sina gränskontroller av resande mellan Sverige och Danmark men några förseningar ska det inte leda till.På tisdag inleder dansk polis gränskontroller av resande mellan Sverige och Danmark, och då behöver resenärer på Öresundstågen kunna legitimera sig med pass eller id-kort vid stationen på Köpenhamns flygplats, uppger Köpenhamnspolisen för News Øresund. De nya gränskontrollerna, med start den 12 november, kommer att vara stickprovskontroller och ske oannonserat och inte heller alla bilar eller tågresenärer kommer att kontrolleras, uppger polisen. Sedan den 12 november 2015 finns en svensk gränskontroll av resande som kommer från Danmark De nya danska kontrollerna ska orsaka minsta möjliga besvär för tågresen
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Sverige, Danmark, Öresundstågen, Köpenhamns, Köpenhamnspolisen, News, Danmark De, Skånetrafikens, Mattias Hennius, Gränskontrollerna, Öresundsbron, Helsingborg, Helsingør, Jan Bagger, Forsea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Inga, tågkommer att bli , försenade
YLE - 28 aug 16 kl. 09:34

Stormen orsakade omfattande elavbrott och försenade tåg

Stormen härjade i Österbotten på lördagen och tusentals hushåll drabbades av elavbrott. Nu har alla fått tillbaka strömmen. I Karleby avbröts en biltävling sedan vinden vält en högtalarrigg.

Polisen - 20 maj 14 kl. 16:11

Försenade utskrifter av polisanmälningar

Utskicket av polisanmälningar, så kallade målsägandekopior, kan vara försenade upp till fem dagar på grund av tekniska problem i Polisens utskriftscentral..

Uppsalanyheter.se - 19 sep 17 kl. 22:34

Man skjuten i Valsätra, stenkastning försenade räddningsinsatsen

En man i 25-års åldern är allvarligt skadad sedan han skjutits med flera skott i Valsätra. När den första polispatrullen kom till platsen utsattes man för stenkastning vilket försenade räddningsinsatsen.En man i 25-års åldern är allvarligt skadad sedan han skjutits med flera skott i Valsätra.

GöteborgsPosten - 26 okt 14 kl. 15:22

Tusentals försenade av tågstopp

Ett drygt sju timmar långt elavbrott gjorde att inga tåg kunde trafikera järnvägsknuten Hallsberg. Viss trafik leddes om men tusentals resenärer drabbades av förseningar och inställda avgångar. – Nu rullar tågen genom Hallsberg igen.

TA - 31 okt 14 kl. 13:21

Musjakt försenade Norwegianflyg


Allt verkar kunna försena en Dreamliner - även en liten mus.Sedan Norwegian inledde satsningen på långdistansflygningar förra våren har teknikstrul upprepade gånger lämnat flygpassagerare strandsatta på flygningar till Asien och USA. I tisdags hände det igen - då fick resande till New York vänta fyra timmar medan musjakten pågick i cockpit, rapporterar Reuters.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 13:21

Musjakt försenade Norwegianflyg


Allt verkar kunna försena en Dreamliner - även en liten mus.Sedan Norwegian inledde satsningen på långdistansflygningar förra våren har teknikstrul upprepade gånger lämnat flygpassagerare strandsatta på flygningar till Asien och USA. I tisdags hände det igen - då fick resande till New York vänta fyra timmar medan musjakten pågick i cockpit, rapporterar Reuters.

BT - 31 okt 14 kl. 13:21

Musjakt försenade Norwegianflyg

Allt verkar kunna försena en Dreamliner - även en liten mus. Sedan Norwegian inledde satsningen på långdistansflygningar förra våren har teknikstrul upprepade gånger lämnat flygpassagerare strandsatta på flygningar till Asien och USA. I tisdags hände det igen - då fick resande till New York vänta fyra timmar medan musjakten pågick i cockpit, rapporterar Reuters.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 15 kl. 14:24

Sänkt fart och försenade tåg

Persontågen mellan Umeå och Luleå kommer att bli cirka 25 minuter försenade fram till midsommar. En del av sträckan får nämligen sänkt hastighet. Mätresultatet på sträckan Bastuträsk–Älvsbyn har visat en ökad trend av utmattningsskador.

Nerikes Allehanda - 02 jun 15 kl. 10:35

Försenade och inställda tåg

Ungefär klockan 10.00-10.30 stod tågtrafiken helt still till och från stationerna i Hallsberg, Kumla och Örebro.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 19:40

Omklädningsrum blir försenade

TYGELSJÖ De nya omklädningsrummen på Pilbäcks idrottsplats i Tygelsjö kommer troligen att bli försenade.
Det förslag som tagits fram av en extern arkitekt blir för dyrt och under torsdagen väntas fritidsnämnden besluta att undersöka möjligheterna för en billigare variant i stället.Förra året beslutade fritidsnämnden att beställa en omklädningsbyggnad med fyra omklädningsrum till Pilbäcks idrottsplats.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Skissernas night drar tusentals konstvänner

lund Redan vid halv åtta på fredagskvällen hade över tusen personer gått in genom dörrarna till Skissernas museum.
Vårens publiksuccé med 1 800 kvällsbesökare såg ut att kunna slås med råge eftersom kvällen pågick ända till klockan 23.Skissernas museums chef Patrick Amsellem gick omkring och myste när han såg hur hans institution formligen kokade av liv.

Skånskan - 1 timme sedan

Naturen betraktas i konst på Aura

lund Tyst talar stenarna. Det är den fantasifulla titeln på Maria Westmars utställning som på lördagen klockan 13 har vernissage i Kronoshuset.Det egentliga namnet är på engelska och lyder: Rocks speak very softly.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nanni Olofsson tar över i stationshuset

Lövestad Nanni Olofsson är ny krögare på stationshuset. Hon kommer att döpa om stället till Restaurang Ljufligt och servera rustik, smakrik mat.Nanni Olofsson visar runt i restaurangen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två anhållna efter bedrägeri mot äldre

trelleborg/lund En man och en kvinna anhölls under torsdagen misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trellborg.Gripandet kunde ske tack vare att en äldre kvinna som blivit utsatt för ett bedrägeriförsök kunde uppge detaljerad information till polisen. Hon ska ha fått ett misstänkt telefonsamtal och därefter ringt polisen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tros ha lurat sex personer på elektronik

SVALÖV En 53-årig Svalövsbo åtalas för att i mars ha lurat sex personer att betala 300-1500 kronor för olika elektroniska apparater, som Apple TV:s, i en annons på Facebook eller på andra Internetsidor.Svalövsbon totg emot pengarna, men skickade aldrig över några Apple TV, som är en apparat som används för att strömma filmer, tv och musik via Internet.
Han har också tagit emot pengar för Ipads och Iphones utan att leverera sakerna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lundaspexarna sätter upp Gustav Vasahistoria

lund För tredje gången sedan starten 1886 sätter Lundaspexarna upp Gustav Vasa. 100 studenter arbetar just nu med att färdigställa höstens spex som i år sätts upp på Lunds stadsteater.Året är 1526.

Skånskan - 4 timmar sedan

Buss och bil i krock i Dalby

Dalby En buss med ett tjugotal passagerare har kolliderat med en på Genarpsvägen i Dalby.Olyckan inträffade strax efter halv sex på fredagskvällen på Genarpsvägen strax söder om Pinnemöllevägen i Dalby. Ambulans, räddningstjänst och polis larmas till platsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hemlösheten minskar rejält

Malmö Hemlösheten har minskat med cirka 40 procent i Malmö. I oktober fanns det 1355 vuxna som var hemlösa och 692 barn.Socialstyrelsens definition från 1999: ”Som hemlös räknas person som saknar egen eller förhyrd bostad och som inte bor i något stadigvarande inneboendeförhållande eller andrahandsboende samt är hänvisad till tillfälliga boendealternativ eller är uteliggare”.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Varje hemlös är ett misslyckande för samhället”

MALMÖ Skånes stadsmission tycker att det är glädjande om hemlösheten sjunker i Malmö så som statistiken visar.
Men direktor Lena Wetterskog Sjöstedt poängterar att man måste se på siffrorna med eftertänksamhet.–Vi får inte glömma bort att bakom varje siffra finns en människa.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nattvandrarna vill engagera fler i byn

KLÅGERUP Som mest har Nattvandrarna i Klågerup varit närmare 80 engagerade, nu är antalet halverat.
– Vi behöver vara fler för att kunna hålla öppet i idrottshallen och ge oss ut och vandra, säger ordförande Lars Nilsson.Det han talar om är det som i Klågerup kallas Öppen hall.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.