YA > Nyheter

Wednesday, 20 November, 03:49

YA - 08 nov 19 kl. 18:00

Klostret firar retrojul med tryckta textilierVisst har du några tryckta juldukar hemma i lådorna? Då får du gärna ta med dem för artbestämning till lördagens vernissage av Klostrets julutställning..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Klostrets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klostret, firar, retrojulmed , tryckta, textilier
Skånskan - 09 feb 17 kl. 22:06

Klostret firar med bilder och minnen

ystad Muggar med klostret på, flaskor från klosterbryggeriet och till och med en tavla med klostret broderat i korsstygn – allt är det med när klostret firar sina 750 år. På söndag invigs tre av utställningarna.
– Det känns lite högtidligt att vi nu drar igång, säger museichef Sebastian Goksör.

YA - 28 dec 16 kl. 03:00

Klostret firar 750 år

Knappt har Klostret i Ystad avslutat den stora satsningen på utställningen Archeomusica förrän det är dags för nästa utmaning, att fira Klostrets 750-årsjubileum..

YA - 05 okt 17 kl. 00:01

Klostret firas med jubileumsbok

Fornminnesföreningens årsskrift Ystadiana 2017 handlar givetvis om Klostret i Ystad, som firar 750-årsjubileum i år. Samtidigt är det jämnt hundra år sedan Fornminnesföreningens allra första skrift gavs ut samt 110 år sedan föreningen bildades..

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

Teresita lämnar klostret för andra gången på 84 år

Bortsett från några få timmar på 30-talet har syster Teresita tillbringat de senaste 84 åren bakom klostermurarna. Men när påven Benedikt XVI i veckan besöker Madrid väljer nunnan att lämna klostret igen.

Påven besöker den spanska huvudstaden på grund av Världsungdomsdagarna som pågår under veckan.

Skånskan - 22 mar 17 kl. 14:00

Munken återvänder till Klostret

Ystad Franciskanerbröderna återvänder till Klostret i skådespelaren Bror Tommy Borgströms gestaltning.
– Det är en berättelse om den grymma utdrivningen av munkarna 1532, säger han. ERWP.

Dagensanalys.se - 11 dec 18 kl. 13:06

”För tryckta medier blev november en katastrofmånad”

Nedgången för tryckta medier ökade på bred front och tuffast under månaden hade kategorin fackpress som backade med 25,6 procent. Totalt förmedlades under november drygt 1,3 miljarder kronor, anger Sveriges Mediebyråer. Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, landade på en oförändrad nivå under november, jämfört med samma period föregående år.

YA - 07 okt 13 kl. 06:30

Kyrkan vill bygga ut vid Klostret

Foto: Mark Hanlon
Verksamheten i kyrkan växer. Nu vill Ystads församling bygga ut församlingshemmet Klostergården för att få mer plats till personal och aktiviteter.
?

YA - 04 apr 14 kl. 06:30

Kvinnokraft på Klostret

Foto: Anette Sjöstrand
Vävda täcken, agedynor och bänklängder som bevarats i kistor av flera släktled på Österlen, som lånats in från andra museer och som plockats fram ur Klostrets egna samlingar. I helgen invigs Klostrets nya utställning, som kommer att visas ett helt år.
Utställningen Himmelskt vackert – vävnader från Österlen tillägnas alla de anonyma kvinnor som vävt fantastiska bruksföremål och praktvävnader genom århundradena.

YLE - 02 okt 14 kl. 09:38

"Tryckta dagstidningen den bästa reklamkanalen"

Finländarna anser att den tryckta dagstidningen är det absolut bästa annonsmediet. Det visar en utredning som Tidningarnas förbund har låtit göra. 43 procent av finländarna lyfter upp tidningarna på första plats när man frågar hur det helst läser, ser eller hör reklam.

Nyan - 19 okt 18 kl. 19:00

Tryckta dagstidningar populärast för reklam

En tredjedel av finländarna anser att tryckta dagstidningar är det bästa stället för reklam, meddelar Tidningarnas förbund som är branschorganisationen för finländska dagstidningar, stadstidningar och tidningsutgivare. Tryckta stadstidningar, 13 procent, och tv, 13 procent, är finländarnas näst populäraste kanaler för reklam. Dagstidningarnas digitala tjänster kom på fjärde plats totalt, men men bland finländare i åldern 18-24 år var dagstidningarnas digitala tjänster på första plats.

Fler nyheter från YA

YA - 3 minuter sedan

Corbyn om prinsen: Frågor kräver svar

Den brittiska monarkin "är i behov av lite förbättring". Det säger oppositionsledaren Jeremy Corbyn efter en omtalad intervju med prins Andrew. Men premiärminister Boris Johnson vill inte kritisera..

YA - 15 minuter sedan

Stopp för hagel mot demonstranter

YA - 45 minuter sedan

Svagt nedåt på Asiens börser

YA - 1 timme sedan

Studie: Abort ej kopplat till självmord

Kvinnor som gör abort löper inte större risk att begå självmord än andra, enligt en ny studie..

YA - 1 timme sedan

Nya insikter om Picassos kvinnovärldar

Är det inte ett klart felsteg att idag lyfta fram Picassos kvinnobilder? Kulturskribenten Thomas Kjellgren ställer frågan när han ser danska konstmuseet Arkens aktuella utställning. Men frågan rymmer fler svar, och han tycker museet lyckas visa på fler perspektiv.

YA - 1 timme sedan

Vänsterpartiet i Skurup: Polariseringen göder de extrema

I fredags morse hängde en docka i snara utanför kommunhuset i Skurup, troligtvis en högerextrem aktion. Varför just Skurup? undrar kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder.

YA - 2 timmar sedan

Kyrkor attackerade i Nicaragua

YA - 2 timmar sedan

Insändare: Fler hastigheter att höja och sänka

Förtroendevalda politiker i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och, nu senast, i Ystad har fört fram klagomål på hastighetssänkningen från 90 till 80 kilometer i timmen på väg 11, sträckan Anklam– Simrishamn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.