Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 19:30

Skånskan - 08 nov 19 kl. 18:00

Beslut – fixartjänsten får vara kvarSVEDALA Socialnämndens politiker backar. Fixartjänsten för Svedalas äldre får vara kvar och lyfts nu bort från listan med sparkrav inför 2020.– Fixartjänsten fanns med i det första sparförslaget för att den för kommunen är en frivillig verksamhet. Men egentligen inte för att det var en besparing som vi ansåg var möjlig att göra.
Det menar socialnämndens ordförande Per Mattsson (M), efter att socialnämnden vid sitt möte på torsdagen beslöt att inte verkställa sparförsleaget fullt ut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Socialnämndens, Svedalas, Per Mattsson, Skånskan, Fixartjänsten, LSS, Torbjörn Sköld, Sköld, Erlandsdal, Pilspinnaregatan, Svedala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslut, fixartjänstenfår vara , kvar
Vimmerby Tidning - 14 nov 17 kl. 12:15

”Fixartjänsten ska tillbaka”

När kommunalråd Helen Nilsson (S) bjöds in till månadsmöte hos Synskadades förening på Granen hade flera laddat med frågor – bland annat om vad som händer med personalen om Granen säljs till privat aktör. Men hon avslöjade också att fixartjänsten är på väg tillbaka. Något som resulterade i spontan applåd..

Vimmerby Tidning - 01 feb 18 kl. 17:00

Fixartjänsten är tillbaka i Vimmerby

"Det händer alltid något nytt och vi gör olika saker varje dag" berättar Pecka från den dagliga verksamheten Servicegruppen i Vimmerby. Fixartjänsten är tillbaka i kommunen och sedan två veckor tillbaka har Servicegruppen åkt runt och satt upp gardiner, flyttat lådor och bytt glödlampor hemma hos äldre..

SmålandsPosten - 03 dec 18 kl. 22:06

S föreslår att fixartjänsten utökas

När många vardagliga ärenden måste göras med hjälp av teknik, behöver kommunen vara behjälpliga. Det anser Socialdemokraterna som skriver en motion om att utöka Fixartjänsten..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 18 kl. 15:15

EP om Stig Anderssons beslut att sitta kvar: "Han sätter käppar i hjulet för oss"

EP om Stig Anderssons beslut att sitta kvar..

Skånskan - 20 feb 19 kl. 10:54

Ser fixartjänsten som stor besparing

Svalöv Sverigedemokraterna är mycket positiva till att införa en fixartjänst i Svalöv.En satsning finns med i partiets budget för 2019 och nu har partiets oppositionsråd Teddy Nilsson även motionerat i ärendet.
I den vill man att vård och omsorgsnämnden får uppdraget att undersöka möjligheterna att inrätta en sådan tjänst.

UT - 28 sep 17 kl. 10:01

Snart premiär för nya fixartjänsten

Färre skador och ökad trygghet i hemmet, minskade kostnader för samhället, en meningsfull sysselsättning för utföraren. Kommunens fixartjänst ska fylla flera funktioner. Snart är det premiär..

Barometern - 02 aug 18 kl. 13:55

Beslut: Hemtjänsten börjar städa på kvällar

Trots värmerekord börjar hemtjänsten i Torsås att veckostäda igen. – De som inte fått städat på en månad har vi börjat städa hos, berättar Lena Sjöstrand, socialchef..

Sydöstran - 05 maj 18 kl. 08:00

Politiker river upp beslut – gatsten blir kvar

Politikerna väntas köra över tjänstemännen. Den omdiskuterade gatstenen på Strandgatan i centrala Ronneby blir därför kvar. .

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 11:00

Fixartjänst blir kvar

Fixartjänsten ska bli permanent. Det föreslås efter att satsningen utvärderats.
Fixartjänsten drog igång i mars på försök.

Alingsås tidning - 19 jun 18 kl. 05:30

Nej till fixartjänst

Miljöpartiets motion att Vårgårda kommun ska införa fixartjänst för seniorer avslogs. I voteringen skiljde endast en röst.
MP:s förslag var att äldre ska få hjälp med enklare arbetsuppgifter, till exempel byte av glödlampor och gardiner.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 3 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 3 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 3 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.