YLE > Finland

Tuesday, 12 November, 22:27

YLE - 08 nov 19 kl. 18:00

Verksamheten på vårdhem i Birkaland begränsas - kund- och patientsäkerheten har äventyratsRegionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har beslutat att stänga delar av verksamheten vid Pihlajalinnas vårdhem i Sastamala i Birkaland..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Birkaland, Västra, Inre Finland, Pihlajalinnas, Sastamala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verksamheten, vårdhemi , Birkaland, begränsas, kundoch , patientsäkerheten, har äventyrats
Helsingborgs Dagblad - 12 apr 15 kl. 12:50

Myndighetsflytt ska begränsas

Regeringen vill stoppa nedläggningen av myndigheter på mindre orter. En större central samordning ska ge staten bättre överblick och begränsa myndigheternas möjligheter att själva bestämma var de ska ligga.— Det har inte funnits ett helheltstänk.

Sydsvenskan - 12 apr 15 kl. 12:50

Myndighetsflytt ska begränsas

Regeringen vill stoppa nedläggningen av myndigheter på mindre orter. En större central samordning ska ge staten bättre överblick och begränsa myndigheternas möjligheter att själva bestämma var de ska ligga.— Det har inte funnits ett helheltstänk.

SVT - 10 nov 13 kl. 14:20

Friskolornas belåning kan begränsas

Regeringen öppnar för att reglera friskoleföretagens belåning. – En hög belåning leder ju oftast till att man har lägre eget kapital, och då är man mer sårbar för förändringar i verksamheten, säger finansmarknadsminister Peter Norman (M)..

Kristianstadsbladet - 03 dec 13 kl. 09:30

Beslut om Biskopsgården har överklagats

Såväl Emmaboda Granit AB som grannarna överklagar mark- och miljödomstolens klartecken för stenbrytning i Biskopsgården.
Den 8 november gav mark- och miljödomstolen Emmaboda Granit AB tillstånd att bryta sten i Biskopsgården de kommande 20 åren. Reststensupplaget begränsades till 400 000 ton.

YLE - 03 dec 16 kl. 07:13

Diskrimineringsombudsmannen: Polisen borde förbjuda nynazistmarsch

Diskrimineringsombudsmannen anser att polisen borde förbjuda nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens marsch i Helsingfors på självständighetsdagen. Enligt specialsakkunnig Robin Harms vid Diskrimineringsombudsmannens byrå åtnjuter nynazisterna inte rätt till yttrandefrihet och mötesfrihet. - Om målet med verksamheten och användandet av yttrandefriheten är att kränka andra människors rättigheter så åtnjuter verksamheten inget skydd i grundlagen eller i människorättskonventionerna som är juridiskt bindande.

YLE - 16 apr 15 kl. 05:00

Två viljor att skydda Porkalanaturen står mot varandra

Man vill skydda miljön för att förstöra miljön och den benämns också som deltidsnationalpark och sägs exploateras för turister. Det finns starka åsikter både för och emot den planerade nationalparken i Porkala, trots att alla vill samma sak. Vi har samlat åsikter kring de mest brännande frågorna och pratat med följande personer: Fakta om Porkala nationalpark Forststyrelsen utredde möjligheterna att komplettera Östra Finska vikens, Ekenäs skärgårds och Skärgårdshavets nationalparker.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:11

Vasaläkare utreder centraliseringen av cancerkirurgin

En Vasaläkare ska vara med och utreda centraliseringen av den kirurgiska kompetensen till sjukhus med omfattande jour. Frågan kräver noggrannare utredning och Mikael Victorzon, professor i kirurgi vid Vasa centralsjukhus deltar. Arbetsfördelningen inom cancerkirurgin och förutsättningarna för en centralisering av denna verksamhet ska utredas av en grupp på tre personer.

Cornucopia - 21 aug 17 kl. 14:56

Staten tar ut vinster från rättsväsende och försvar på upp till 53% av kapitalet

Nu när vinster inom sk välfärdsutförarbolag ska begränsas kan det vara intressant att titta på hur staten själva tar ut vinster från statliga kärnverksamheter som rättsväsende och försvar. Detta via sk affärsverk eller statliga företag. Upp till 53% av det sk myndighetskapitalet togs ut som vinst 2016, att jämföra med de motsvarande 7% av operativt kapital som välfärdsutförare ska få ta ut.

YLE - 27 mar 15 kl. 06:01

Inte bara grönt på agendan för De gröna

Mycket miljö, men också medborgarlöner, flexibelt jobb och försvaret är på tapeten när fyra gröna riksdagskandidater från Västnyland berättar om sina visioner i Yles valgalleri. I senaste riksdagsval gick De gröna back i alla kommuner i Västnyland utom i Sjundeå. De gröna fick i Sjundeå 340 röster i riksdagsvalet.

YLE - 21 jan 15 kl. 16:45

Rapport: Grundvattnet påverkas mest av Rudus planer i Joddböle i Ingå

Miljökonsekvensbeskrivningen för företaget Rudus planer på att utvidga sin bergsbrytning i Joddböle i Ingå är nu klar. I det stora hela visar bedömingen på rätt liten miljöinverkan, men till vissa delar kan grundvattennivån påverkas betydligt. Det är konsultföretaget Pöyry som har undersökt hur en utvidgning av bergsbrytningen påverkar miljön.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg satsar på barn och äldre i budgeten 2020 - det ska spara pengar i framtiden

Nu har Raseborgs stad ett acceptabelt budgetförslag för nästa år. Det anser stadsstyrelsens ordförande efter att beslutsfattarna lyckades få minus till plus..

YLE - 4 timmar sedan

Pargas höjer inkomstskattesatsen till 20,00

Efter en lång diskussion beslutade stadsfullmäktige om en förhöjning av skattesatsen med 0,25 procent för år 2020..

YLE - 4 timmar sedan

"Jag fortsätter gå på fullmäktigemöten" – Hussein uteslöts ur SDP:s fullmäktigegrupp efter taxilögnen, men kan inte avgå från fullmäktige

"Jag kommer som normalt att delta på Helsingforsfullmäktiges möten." Det här säger Abdirahim Hussein dagen efter att han uteslutits ur SDP:s fullmäktigegrupp. I princip kan ett parti inte hindra en invald ledamot att delta i politiken.

YLE - 5 timmar sedan

Sjundeå och Ingå får kärl för sortering på egen gård

Nu har också invånare i Sjundeå och Ingå möjlighet att beställa flerfackskärl för sortering. I november införs flerfackstjänsten i tätorter i Ingå och Sjundeå. Tjänsten finns därmed på samtliga orter i Västnyland förutom i Hangö..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen ber om tips gällande en omfattande serie bostadsinbrott

Under de senaste veckorna har det runtom i landet gjorts flera anmälningar om inbrott i egnahemshus. Polisen befarar att förövarna kan slå till igen, och ber därför allmänheten om tips gällande fallen..

YLE - 10 timmar sedan

"Personalpolitiken suger hårt för tillfället" - anställda demonstrerade mot Postens planer på nya arbetsvillkor

Postanställda ordnade en demonstration under poststrejkens andra dag. Demonstranterna protesterade mot bolaget Postis planer på nya arbetsvillkor..

YLE - 8 timmar sedan

Kalender på halvnakna kvinnor chockerar - skogsindustrin ryter till mot Ponsse: "Hemskt att sådant här fortfarande pågår 2019"

Det finländska skogsindustriföretaget Ponsse är i blåsten efter en rad kalendrar med halvnakna kvinnor som Ponsses tyska leverantör har låtit göra. I kalendrarna poserar kvinnorna på Ponsses skogsmaskiner..

YLE - 9 timmar sedan

MTV byter ägare – EU-kommissionen ger grönt ljus för Telias köp av Bonnier Broadcasting

Europeiska kommissionen har godkänt att Telia köper Bonnier Broadcasting. Bolaget äger bland annat finska MTV, svenska TV4 och betalkanalen C More..

YLE - 9 timmar sedan

Efter branden: Hangö bildar egen evakueringsavdelning på Raseborgs sjukhus

De patienter som evakuerades i samband med branden på hälsovårdscentralen i Hangö får stanna i Raseborg åtminstone en tid framöver..

YLE - 10 timmar sedan

Postanställda demonstrera de mot planer på nya arbetsvillkor

Postanställda ordnade en demonstration under poststrejkens andra dag. Demonstranterna protesterade mot bolaget Postis planer på nya arbetsvillkor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.