Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 November, 21:50

Världen Idag - 08 nov 19 kl. 18:00

Svidande kritik mot SVT-granskning om judehatFlera medier, däribland Världen idag, har rapporterat om hur judiska läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm blivit trakasserade. Men veckans Uppdrag granskning i SVT tog i stället parti för den utpekade läkaren. Kritiken mot programmet är nu massiv..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
SVT, Världen, Karolinska, Stockholm, Uppdrag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svidande, kritikmot , SVT-granskningom , judehat
SR - 25 mar 15 kl. 18:29

Svidande kritik mot planeringen för sjuka äldre i Göteborg

Göteborgs stad får svidande kritik för hur man genomför planeringen av hur sjuka äldre i Göteborg ska vårdas. Det är en granskning som revisorerna i Göteborgs Stad gjort tillsammans med Västra Götalandsregionen som visar allvarliga brister..

Kristianstadsbladet - 27 jan 16 kl. 03:00

Skånevård Kryh får svidande kritik

Skånevård Kryh får svidande kritik av revisorerna i Region Skåne för fortsatta brister. En granskning visar att ett betydande antal av målen inte nås och sjukvårdsnämndens styrning bedöms som bristfällig..

SVT - 08 maj 18 kl. 17:01

Svidande kritik mot regeringens arbetsmarknadspolitiska insatser

Regeringen överskattade kraftigt hur många som skulle delta i arbetsmarknadspolitiska insatser under nio års tid. Det har lett till att resurser har lagts på insatser med få deltagare – och i förlängningen till att arbetssökande inte får hjälp i tid, enligt Riksrevisionens granskning..

SVT - 14 sep 18 kl. 11:31

Polisen får kritik för långsam hantering vid SVT-granskning

Polisen tog för lång tid på sig att lämna ut uppgifter till SVT Nyheter om en internutredning kring höstens stora dataintrångshärva. Det slår Justitieombudsmannen fast i ett nytt beslut..

SVT - 26 sep 17 kl. 18:55

Ministerns hårda reaktion efter SVT-granskning om hyrpersonal i vården

SVT Nyheters granskning visar att landstingen måste jobba hårdare med arbetsmiljön. Det säger socialminister Annika Strandhäll, som också håller med Kronobergs hälso- och sjukvårdsdirektör om att man måste jobba tillsammans för att ”bryta ryggraden” på hyrbranschen..

SVT - 06 sep 18 kl. 15:41

M efter SVT-granskning: ”Stänger Jobskills om vi vinner valet”

Efter SVT:s granskning säger nu Moderaterna att de kommer att lägga ned tjänsten Jobskills om de vinner valet. Partiet är kritiskt mot hur projektet hanterats – och mot att asylsökande kan använda tjänsten även efter att de fått avslag på sin ansökan..

BT - 12 jan 15 kl. 12:57

Nya inköpssystemet i västsvenska sjukvården får svidande kritik

"Marknadsplatsen", det elektroniska inköpssystemet i den västsvenska sjukvården, får skoningslös kritik i en oberoende konsultrapport.
Bland annat skulle systemet frigöra resurser till mer patientarbete men blev istället en svår tidstjuv för redan pressad vårdpersonal. Problemen med e-handelsplatsen, som efter att ha beslutats 2009 kom igång 2012, mötte redan från början hård kritik från alla håll i regionens förvaltning, såväl inom sjukhusen som inom primärvården.

Expressen - 16 maj 16 kl. 11:18

Svidande kritik mot Magdalena Andersson

En av slutsatserna i Finanspolitiska rådets granskning kan bli en het potatis i debatten om försäljningen av Vattenfalls brunkol i Tyskland. Regeringen kommer bland annat att få kritik att den prioriterar minskad oljeanvändning i Sverige framfört minskad kolanvändning globalt. – Vi tror att det är viktigare att satsa på globalt minskad kolanvändning, säger Finanspolitiska rådets ordförande John Hassler.

ÖstersundsPosten - 27 jun 13 kl. 12:06

Granskningsrapport ger Peakprojektet svidande kritik

Ingångna avtal har inte följts, konstiga fakturor, bristfälliga leveranser, styrning och kontroll har fallerat och bolagsstrukturen runt projektet genomsyras av besvärande personunioner. Detta slås fast i den oberoende granskning som gjorts över Peak-projektet..

SvD - 28 sep 14 kl. 12:36

Svidande kritik mot Secret Service efter skottlossning mot Vita huset

Tre år gamla säkerhetsbrister i Vita huset har fått nytt liv i en granskning gjord av Washington Post. Tidningen kan avslöja att presidentparet var mycket missnöjda med säkerhetstjänstens arbete vid en attack 2011..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Kanal 10 säger upp marknadschef

Det kristna tv-bolaget Kanal 10 har beslutat att dra in tjänsten marknadschef/marknadskonsult, som i dag innehas av förkunnaren Tommy Dahlman. Det juridiska ombudet Carl Falck bekräftar att det är Dahlman som riskerar att bli uppsagd..

Världen Idag - 45 minuter sedan

Amnesty: Facebook och Google hotar mänskliga rättigheter

Sättet på vilket företagen Google och Facebook samlar information om sina användare utgör ett hot mot mänskliga rättigheter, enligt en Amnesty-rapport..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Dahlman riskerar uppsägning från Kanal 10

Det kristna tv-bolaget Kanal 10 har beslutat att dra in tjänsten marknadschef/marknadskonsult, som i dag innehas av förkunnaren Tommy Dahlman. Det juridiska ombudet Carl Falck bekräftar att det är Dahlman som riskerar att bli uppsagd..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Kristna i Irak: ”IS väntar bara på order”

Islamiska statens kalifat må vara besegrat, men terrororganisationens mentalitet lever kvar i Irak. Det säger flera kristna personer som Världen har träffat på plats i landet. – IS är fortfarande mitt ibland oss, säger en präst..

Världen Idag - 8 timmar sedan

SD: s Mattias Karlsson: Katastrofalt läge för Sverige

Läget för Sverige är helt katastrofalt. Landet står inför en situation som handlar om att vinna eller försvinna. Det säger SD:s Mattias Karlsson på partiets landsdagar i Örebro.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Kyrka når Norrköpingsborna via sociala medier och podd

Om Jesus hade kommit i dag och inte för tvåtusen år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Det är frågan som ligger till grund för den nystartade församlingen VOIS i Norrköping. Med moderna och okonventionella grepp, såsom podd och aktiv närvaro på sociala medier, vill VOIS nå dem som vanligtvis inte besöker en kyrka..

Världen Idag - 10 timmar sedan

En snabbt växande församling med modern approach

Om Jesus hade kommit i dag och inte för tvåtusen år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Det är frågan som ligger till grund för den nystartade församlingen VOIS i Norrköping. Med moderna och okonventionella grepp, såsom podd och aktiv närvaro på sociala medier, vill VOIS nå dem som vanligtvis inte besöker en kyrka..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Vann Guldbagge: ”Jag trivs i VOIS”

För många är han känd för sin huvudroll som knarklangaren Roland Henebro i filmen Goliat, vilket renderade en Guldbagge i kategorin ”Bästa manliga huvudroll”. Men färre vet att Joakim Sällquist är frälst och aktiv i församlingsplanteringen VOIS i Norrköping..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Ökat intresse för konferens om att påverka samhället

En ”After work” om vetenskap och tro är ett nytt inslag på konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som äger rum i Korskyrkan i Stockholm i helgen. – Dit kan man även ta med sig folk som inte har en kristen tro, säger arrangör Olof Edsinger..

Världen Idag - Igår: 16:55

Paula Bieler vill att SD fortsätter värna ofödda

SD väntas under sina landsdagar, som pågår nu, överge kravet om sänkt abortgräns. En som inte ställer sig bakom förändringen är Paula Bieler, ledamot i partistyrelsen. I en intervju med Sveriges Radio berättar hon att hennes arbete med abortfrågan – och möten med människor med erfarenhet av frågan – har stärkt henne i övertygelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.