Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 16 November, 22:31

Supermiljöbloggen - 08 nov 19 kl. 17:28

Länder uppmanar EU att införa flygskattNio av EU:s medlemsländer uppmanar den nya EU-kommissionen att introducera en gemensam skatt på flygresor. Det skulle kunna hjälpa EU-kommissionen att nå sin målsättning om att minska koldioxidutsläppen med minst 50 procent till år 2030. Finansministrarna i Tyskland, Frankrike, Sverige, Belgien, Bulgarien, Danmark, Italien, Luxemburg och Nederländerna skriver i ett gemensamt uttalande att det måste bli dyrare att flyga. "Koldioxidutsläpp och negativa omständigheter täcks i genomsnitt inte tillräckligt av priset på internationella flygbiljetter", skriver finansministrarna. De manar nu nästa EU-kommission att agera genom "flygskatt eller liknande åtgärder".
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
EU, Tyskland, Nederländerna, Sveriges, Magdalena Andersson, Sverige, SMB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länder uppmanarEU att , införa, flygskatt
DalaDemokraten - 07 jun 17 kl. 10:20

Signe Rönnegård: Inför flygskatt, tack!

Signe Rönnegård: Inför flygskatt, tack!.

YLE - 04 maj 18 kl. 12:39

Naturskyddsförbundet: Finland bör införa flygskatt

Finlands naturskyddsförbund vill att Finland i likhet med en del andra europeiska länder inför en flygskatt, för att stävja utsläppen från flygtrafiken..

Nyteknik - 26 jan 17 kl. 15:42

Regeringen vill stärka flyget – och införa flygskatt

Regeringen vill med sin flygstrategi säkra och stärka flygets betydelse för jobben, exporten och tillgängligheten i landet. Samtidigt vill den minska flygandet med en flygskatt..

PrivataAffärer - 15 mar 17 kl. 11:17

Regeringen vill införa flygskatt - så mycket dyrare blir din resa

Regeringen tänker gå vidare med förslag om grön skatteväxling, med flygskatt som finansierar lägre skatter för arbetet. Det sade finansmarknadsminister Per Bolund vid en pressträff på onsdagen....

Expressen - 19 mar 18 kl. 08:26

Svenskarna positiva till att införa flygskatt

Fler svenskar är positiva än negativa till en flygskatt, visar en undersökning Sifo gjort på uppdrag av Svenska Dagbladet..

YLE - 19 nov 18 kl. 02:00

Kartläggning: Bara två riksdagspartier vill införa flygskatt för att motverka klimatförändringen

Det blir knappast aktuellt med någon flygskatt under nästa regeringsperiod. Den slutsatsen kan man dra av den kartläggning som nyhetsbyrån STT har gjort bland riksdagsgrupperna..

YLE - 11 apr 19 kl. 04:30

#Femtioelvafrågor: Dags att införa flygskatt?

Endast De Gröna och Vänsterförbundet är för en flygskatt, trots att hälften av finländarna skulle vara okej med det..

DN - 21 feb 17 kl. 16:50

Norwegians vd Bjørn Kjos: "Införs flygskatt läggs Skavsta ned"

Norwegians vd Bjørn Kjos angriper regeringens planer på att införa en miljöskatt på flyget. – Regionala flygplatser får problem och jag tror att Skavsta läggs ned, säger han..

Nyteknik - 09 jul 19 kl. 15:10

Frankrike ska införa flygskatt

Frankrike planerar att införa skatt på alla flygresor som avgår från landet..

YLE - 01 nov 19 kl. 17:16

Ett eventuellt införande av flygskatt väcker känslor - frågan är om det påverkar resandet

Medborgarinitiativet om att införa flygskatt på flygresor har fått 50 000 underskrifter och kommer därmed att behandlas i riksdagen. Men vad tycker människor egentligen om flygskatt och vad innebär det i fall det blir verklighet?.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 3 timmar sedan

Ny rapport: Barn drabbas hårdast av klimatkrisen

Värmeböljor, luftföroreningar, extremväder, matbrist och infektionssjukdomar. Klimatkrisen innebär hälsorisker som kan komma att påverka kommande generationers hela liv, och det är barnen som kommer påverkas särskilt hårt.  Det var en efterlängtad rapport som släpptes i veckan av Lancet Countdown, ett internationellt samarbete mellan forskare och institutioner som sedan 2016 årligen rapporterar om hur klimatförändringen påverkar människors hälsa.

Supermiljöbloggen - 11 timmar sedan

Arla fälls för vilseledande miljöreklam

Efter en anmälningsvåg mot Arlas påstående att deras eko-serie har "Netto Noll Klimatavtryck" och bidrar "till en mer hållbar framtid" fälls nu företaget av Konsumentverket. Det var för några månader sedan som SMB-skribenten Jonna Elofsson Bjesse uppmuntrade till anmälningarna via olika Facebook-grupper. – Det framstår som att mjölken inte har någon klimatpåverkan, men inga livsmedel kan ha ”netto noll” klimatavtryck.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 21:37

EU-banken slutar investera i fossila bränslen

Idag beslutade EU-banken EIB att stoppa investeringar i fossila bränslen. I en ny klimatstrategi siktar banken på att bli världens första klimatbank. "När världens största offentliga långivare bestämmer sig för att i stort skippa fossila bränslen, kommer finansmarknader världen över att reagera: Det här är början på slutet för klimatförstörande fossilekonomi", säger Kate Cahoon, tysk kampanjledare för organisationen 350.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:11

Byggbranschen får tuffare miljökrav 2020

Nästa år kan byggindustrins lagstiftning skärpas på flera områden. Det handlar bland om krav på energihushållning, laddinfrastruktur och källsortering av bygg- och rivningsavfall. Flera nya hållbarhetsåtgärder syns i de förändringar som byggbranschen väntas genomgå under 2020, rapporterar Byggindustrin.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:08

Ny rapport: Världens kolanvändning fortsätter öka

För andra året i rad ökar förbränningen av kol, Trots att världens rika länder nu äntligen försöker göra sig av med sitt beroende. Därmed blir det allt svårare att nå upp till Parisavtalets mål. Fredagen den 21 april blev en historisk dag i Storbritannien.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:15

Var tionde lädervara kan innehålla farliga ämnen

Cirka 10 procent av lädervaror som handskar, klockarmband och mobilskal innehåller farliga ämnen i högre halter än vad som är tillåtet, visar en ny granskning av Kemikalieinspektionen. Ämnen som hittades var sexvärt krom och bly. Sexvärt krom kan ge allergi och är giftigt för miljön.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 11:39

Extinction Rebellion förbereder hungerstrejk utanför riksdagen

Från 18 november kommer aktivister från Extinction Rebellion att hungerstrejka utanför riksdagen för att uppmärksamma risken för massvält till följd av klimatkrisen och den ekologiska kollapsen. - Personerna som svälter sig idag gör det för att de är desperata och därför kommer jag vara här för att se till så att de är så säkra som möjligt. Vi har provat andra, mindre radikala former av protest och de har inte fungerat.

Supermiljöbloggen - 13 nov 19 kl. 14:23

”Systematisk underskattning” av kemikaliers miljö- och hälsorisker

"Människor och miljön utsätts hela tiden för en komplex blandning av många olika kemikalier, men ämnena riskbedöms nästan alltid en och en. Vetenskapen är tydlig: risken med blandningen är vanligtvis större än varje kemikalie för sig. Dagens lagstiftning innebär alltså en systematisk underskattning av miljö- och hälsorisker", skriver experter på GP.

Supermiljöbloggen - 12 nov 19 kl. 16:05

Allt mindre PCB och dioxin i strömming

Strömmingen i Östersjön innehåller allt lägre halter av miljögifterna dioxin och PCB-föreningar, rapporterar Finländska Institutet för hälsa och välfärd (THL).  Allt färre strömmingar innehåller dioxin- och PCB-halter som överskrider EU:s gränsvärden enligt THL:s mätningar under de tre senaste åren. Gifthalterna i strömmingen har minskat med cirka 80 procent sedan 1970-talet.

Supermiljöbloggen - 12 nov 19 kl. 13:37

EU:s finansministrar vill fasa ut fossila investeringar

EU:s finansministrar säger i ett gemensamt uttalande att unionen borde fasa ut finansiering för projekt inom olja, gas och kol. Förra året investerade EU-banken EIB två miljarder euro i fossila projekt. Det är första gången som finansministrarna har ställt sig bakom en deklaration för att stoppa alla investeringar i fossil energi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.