Skånskan > Opinion

Saturday, 16 November, 23:17

Skånskan - 08 nov 19 kl. 17:23

Kävlingehistoria och släktforskarhjälpKävlinge I samband med Aarkivens dag visas en ny utställning i kommunhuset som jämför Kävlinges och Burlövs historia. Kävlingebygdens släktforskarförening har öppet i sitt arkiv och kan ge tips till nybörjare.Lördagen den 9 november arrangeras Arkivens dag i hela landet. Så även i Kävlinge.
Kommunhuset har öppet mellan klockan 10 och 14.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Aarkivens, Kävlinges, Burlövs, Arkivens, Kävlinge, Burlöv, Ann-Christin Bäckström, Släktbron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kävlingehistoriaoch , släktforskarhjälp

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fair Plays damer rycker i toppen

TENNIS Fair Plays damer tog fjärde raka fullpoängaren i Elitserien då Upsala TK besegrades med 5-1 på bortaplan.– Det spelades bra tennis i dag, konstaterade lagledaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande från klubben.
Fair Play vaskade om i laget inför den tuffa bortamatchen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bil skjuten under färd i Landskrona

Landskrona En personbil har under färd på Borgmästargatan i Landskrona blivit beskjuten av flera skott.Strax efter klockan 18 larmas polis till Borgmästargatan efter en förmodad skottlossning mot en personbil. Bilen ska ha varit i färd och blivit beskjuten av en annan personbil, som senare avvek från platsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

22-åring ny ägare till 20-talshus i Vollsjö

Vollsjö 1 675 000 kronor fick Alf Victor Jönsson, 22 år, från Sjöbo ge för huset på adressen Pregestadsvägen 313 i Vollsjö. Det 125 kvadratmeter stora huset är byggt 1920. Till det hör en tomt på lite över 1,4 hektar.

Skånskan - 6 timmar sedan

130 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Carl Hampus Christoffer Åberg, 28, och Emelie Nilsson, 27, är nya ägare till fastigheten på adressen Axelvoldsvägen 17 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 130 kvadratmeter. Säljare är Agne Nilsson.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hus på 77 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Försäljningen av fastigheten på Slagtofta Kornvägen 12 i Hörby är nu klar. Ny ägare är Ingrid Gustafsson, 67 år, från Ludvigsborg och säljare är Caroline Olsson. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 77 kvadratmeter.

Skånskan - 7 timmar sedan

Öresundsbron avstängd i båda riktningar efter olycka

Malmö Strax innan klockan 15 inträffade en trafikolycka på bron som nu är avstängd för trafik.Olyckan ska ha skett i riktning mot Sverige från Danmark, strax innan brofästet vid Lernacken, då en personbil kört in i ett vägräcke. Enligt polisen ska ingen person ha skadats.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kräver svar av Fröjd om uppsägning av Svabo-vd

Svalöv Meningarna är fortfarande delade sedan Svalövsbostäders vd Robert Johansen fick lämna sin tjänst för några veckor sedan.En av motståndarna är Centern som nu väljer att ställa ett antal frågor i fullmäktige till bolagets nye ordförande Angelie Fröjd (M).
Det är Lennart Pettersson som reagerar på uttalande som Fröjd gjort i media.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tvingades avliva häst – hovslagare anmäls

nordvästskåne En hovslagare har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård sedan en häst behandlats fel och som senare fick avlivas.Tidigare i år visade det sig att hästen haltade och djurägaren kontaktade sin hovslagare som kom och verkade hästens hovar.
Hästen blev inte bättre och fick avlivas en vecka senare och innan dess hade legitimerad veterinär och godkänd hovslagare från specialisthästsjukhuset i Helsingborg behandlat hästen för akut fång.

Skånskan - 7 timmar sedan

Åläggs rasta jycken mer

HÖÖR En man i Höör har misskött sin hund och krävs nu på bättring.Länsstyrelsen ryter nu till om mannens skötsel av sin hund.
Han måste bland annat se till att rasta hunden i tillräcklig omfattning och se till att hunden får tillräcklig stimulans och aktivering.

Skånskan - 7 timmar sedan

Marknader och musik fram till jul

STAFFANSTORP/HJÄRUP Julmarknaden den 30 november i Staffanstorp följs av juldans i Jakriborg i Hjärup på eftermiddagen.Upplägget inför årets julmarknad och skyltlördag i Staffanstorp ser inte riktigt ut som tidigare år. Julmarknaden lördag den 30 november pågår mellan klockan 11 och 13.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.