SR > Kultur

Saturday, 16 November, 23:17

SR - 08 nov 19 kl. 17:21

Grönt ljus för renovering ska säkra mumie- och vikingasamlingMuseet Gustavianum i Uppsala har väntat länge på en renovering då byggnaden aldrig riktigt klimatanpassats för samlingarna de förvaltar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gustavianum, Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , renoveringska , säkra, mumieoch , vikingasamling
Skånskan - 25 sep 18 kl. 14:00

Glad att kunna visa upp ett pånyttfött Backåkra

PÅNYTTFÖTT. Det gjorde ont i Karin Erlandsson att se Dag Hammarskjölds Backåkra förfalla. Desto roligare är det att nu kunna guida i de nyrenoverade byggnaderna och fördjupa sig i de fantastiska samlingar Hammarskjöld lämnade efter sig.

Skånskan - 02 apr 16 kl. 14:00

Klart för renovering av gården Backåkra

BACKÅKRA Renoveringen av Backåkra beräknas starta i maj.
Det hoppas Peter Nygårds, ordförande i Svenska turistföreningen och styrelseledamot i stiftelsen Dag Hammarskjölds Backåkra.– Projekteringen är i gång, och vi har anlitat en arkitekt och förhandlar med byggfirmor.

Kristianstadsbladet - 08 maj 13 kl. 08:00

Ljus och ljud längs ny gc-väg

Ljud och såklart ljus står i fokus längs gc-vägen mellan Broby och Glimåkra vid invigningen om några veckor. Arrangörerna av Trollanatta hoppas på flera hundra deltagare.
Göingeupproret 2004, Cykelmanifestation 2008 och Aktionsgruppen från mörker till ljus 2012.

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 14:56

Kulturministern inviger renovering

Ett symboliskt spadtag - Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth invigde på fredagen den omfattande renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm. Den kostsamma moderniseringen är en central satsning i regeringens kulturpolitik och förväntas pågå till år 2017.
- Det här är ett av de mest komplexa projekten av sitt slag.

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 14:56

Kulturministern inviger renovering

Ett symboliskt spadtag - Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth invigde på fredagen den omfattande renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm. Den kostsamma moderniseringen är en central satsning i regeringens kulturpolitik och förväntas pågå till år 2017.
- Det här är ett av de mest komplexa projekten av sitt slag.

Skånskan - 23 jul 18 kl. 16:46

Backåkra nominerat till Stora turismpriset

Välja din kandidatRösta fram Skånes kandidat till det nationella priset Stora Turismpriset 2018 på Tourism in Skåne. Finalisterna är Backåkra, Skarhults slott, Nyrups naturhotell och Travelshop.
Varje år delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman ut Stora Turismpriset.

Skånskan - 21 nov 15 kl. 08:00

Backåkra blir en träffpunkt

ystad Dag Hammarskjölds gård ska renoveras och utvecklas.
– Backåkra ska bli en träffpunkt och användas aktivt, säger Peter Nygårds, ordförande i Svenska turistföreningen (STF) sedan fyra år tillbaka.Det som har gjort detta möjligt är att STF har fått klartecken från kammarkollegiet att göra en ändring i Dag Hammarskjölds testamente så att ägandet kan överlåtas till en stiftelse med en styrelse som består av STF, Svenska akademien och Hammarskjölds familj.

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

YLE - 12 apr 17 kl. 09:59

Ingen massiv renovering av Vasa ishall

Det blir ingen stor renovering av Vasa ishall. I stället blir det en grundsanering med en viss möjlighet till en liten utvidgning. Under onsdagsförmiddagen presenterade direktör Kaisa-Leena Ahlroth på Vasaregionens arenor två planer för renoveringen av Vasa ishall för kommundirektör Rurik Ahlberg i Korshom och stadsdirektör Tomas Häyry i Vasa.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 17:58

FN:s säkerhetsråd träffas på Backåkra

ystad FN:s generalsekreterare António Guterres och FN-ambassadörer från säkerhetsrådets 15 medlemsländer ska hålla ett arbetsmöte på Dag Hammarskjölds gård Backåkra i Ystads kommun i slutet av april.– Vi är fantastiskt glada och stola över beskedet, för tanken med gården är att den ska vara en samlingsplats för samtal i Dag Hammarskjölds anda, säger Karin Erlandsson, intendent på Backåkra.
De kommer att mötas av en renoverad gård, en renovering som startade förra året.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 17:26

Markusplatsen i Venedig stängd på grund av översvämningarna

Och förra årets skador på Markuskyrkans marmorgolv riskerar att förvärras..

SR - Igår: 16:25

"Divine Love" – om ett framtida Brasilien där kyrkorna tagit över och karnevalen ersatts med religiösa rejv.

På Stockholm filmfestival visas "Divine Love", som handlar om ett framtida Brasilien där religionen och kyrkorna fått ett allt större inflytande. I filmens framtid har till och med karnevalen bytts ut mot religiösa rejvfester..

SR - Igår: 16:03

Oroligheterna i Hongkong får musikfestival att ställa in

Mumford & sons och Halsey var bokade till festivalen nästa vecka..

SR - Igår: 14:05

Anna Vnuk gläntar på dörren till lärarrummet när eleverna gör uppror

Vad händer egentligen i lärarrummet? Dansaren, koreografen, regissören och manusförfattaren Anna Vnuk – aktuell med föreställningen "Moppupproret" – gästar Roger Wilson i P1 Kultur..

SR - Igår: 14:07

Danska filmstudenter kräver rektors avgång – blockerar skolan

Danska filmstudenter blockerar under fredagen ingången till Den Danske Filmskole i Köpenhamn. Studenternas mål är tydligt: att få rektorn avsatt..

SR - Igår: 13:10

Netflix ändrar i dokumentär om andra världskriget efter kritik från Polen

Netflix kommer ändra innehållet i andra världskriget dokumentärserien "The Devil Next Door" efter Polens kritik, rapporterar flera medier..

SR - Igår: 12:39

Språket hindrar Nigeria och Österrike från att tävla om Oscarsstatyetten

Kulturnytt har träffat Dina Afkhampour, chef för filmfestivalen CinemAfrica, som berättar om betydelsen av engelska i nigeriansk film..

SR - Igår: 11:13

När Västlänkens byggen gör delar av staden otillgänglig satsar kommunen på offentlig konst i hörlurarna

Göteborgs stad möbleras om och rivs upp inför Västlänkens nya stationer. För att få plats med den offentliga konsten driver Göteborg konst en serie ljudkonstverk. Först ut Pia Sandström..

SR - Igår: 06:30

Tungviktaren "The Crown" regerar vidare i säsong tre

Den tredje säsongen av succéserien "The Crown" på Netflix har en helt ny och utmärkt rollbesättning med en lysande Oscarsbelönad Olivia Colman i spetsen som drottning Elizabeth II. Ylva Nilsson är mer än nöjd..

SR - Igår: 07:10

Svenska Pen oroas över yttrandefriheten: "Författare har fått det svårare"

Genom en synkad manifestation i Göteborg och Stockholm riktas fokus på situationen för författare som Dawit Isaak och Gui Minhai..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.