Expressen > Nyheter

Saturday, 16 November, 23:16

Expressen - 08 nov 19 kl. 17:20

Nya sparkravet på vården – 67 miljonerDet är bistra budgettider på sina håll i Sydsverige.I Blekinge till exempel ska vården spara 67 miljoner kronor nästa år.Dessutom höjs priset för bussbiljetter i Blekinge..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya sparkravet, vården67 miljoner
YLE - 04 sep 15 kl. 10:59

Hemvården drabbas när Vasa sparar

Hem- och anstaltsvården i Vasa måste spara 1,8 miljoner euro. Det här kan leda till att färre äldre får hemvård och hemhjälp nästa år. Politikern Thomas Öhman skulle föredra en skattehöjning.

YLE - 09 okt 13 kl. 06:08

Social- och hälsovården under lupp

Social- och hälsovården i Vasa överskrider sin budget med närmare fem miljoner euro. Sparkravet var en och en halv miljon. Orsaken är att social-och hälsovårdsverket inte ännu lyckats göra åldringsvården billigare.

YLE - 15 okt 12 kl. 15:14

Vasa sparar inom åldringsvården

Vasa stad skär i rask takt ner antalet vårdplatser inom äldreomsorgen. Enligt uppgifter som Yle Pohjanmaa har tagit del av planerar staden att dra in omkring etthundra bäddplatser, möjligen redan under vårvintern. Från stadens håll svarar man att inga beslut har fattats.

YLE - 08 sep 15 kl. 19:30

Tio miljoner måste bort ur social-och hälsovården i Vasa

Noggrannare uträkningar i Vasa visar att sparbehovet i euro och cent inte längre är 3,6 miljoner euro utan närmare 10 miljoner euro i Vasa inom social-och hälsovården. Det allmänna sparkravet på 2,6 procent har inte ökat. Social-och hälsovårdsnämnden i Vasa fick en verklig kalldusch på sitt möte när siffrorna presenterades.

YLE - 15 sep 17 kl. 06:35

Vården i Kimitoöns kommun står inför omöjlig uppgift - ska spara 2 miljoner euro

Budgetramarna för Kimitoöns kommun är bister läsning för förtroendevalda som sitter i kommunens omsorgsnämnd. De står inför uppgiften att försöka hitta sätt att spara två miljoner inom vård och omsorg. Omsorgschef Maria Wallin säger att det kommer att bli svårt.

Nerikes Allehanda - 13 apr 16 kl. 16:56

Trots nya pengar - därför måste sjukvården fortsätta spara

Trots 80 extra miljoner från staten till länets sjukvård ligger sparkravet om 180 miljoner kvar..

YLE - 03 feb 14 kl. 04:35

Tuffa sparkrav delar riksdagsledamöter

Inte heller de österbottniska riksdagsledamöterna ställer sig oreserverat bakom förslaget om strama åt statsekonomin med ytterligare tre miljarder euro. Frågan, som delar regeringen, delar även riksdagsledamöterna invalda från Vasa valkrets, visar en enkät som Yle Nyheter Österbotten gjort. De flesta av dem som svarat anser ändå att någon form av åtgärder är nödvändiga.

YLE - 12 mar 13 kl. 14:57

Vasa sparar med osthyveln

Sparkraven kommer i sig inte som någon överraskning. Staden har budgeterat ett underskott på 18 miljoner euro i år, men kostnadsökningen är fortfarande så stor att underskottet hotar bli betydligt större än så. Fjolårets budgeterade underskott på 5 miljoner euro ser i det preliminära bokslutet ut att ha vuxit till 6,5 miljoner euro.

YLE - 10 sep 15 kl. 04:51

Vasa sparar på gamla och sjuka

Mentalvårdsstationen Horisonten i Vasa är hotad liksom dagverksamheten och seniorbussen. Hemvården kan drabbas och vårdarna väntas bli färre. Tehys Minna Leppäkorpi ser allvarligt på sparkravet.

YA - 26 okt 13 kl. 04:00

I blöjans vågskål

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
"Vinster i välfärden? är inför nästa års val ett etablerat, negativt laddat, begrepp.
Riskkapitalbolag har raserat den svenska välfärden genom att föra ut skattepengar ur landet, heter det.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Karin, 75, föddes samtidigt som Expressen

När första numret av tidningen Expressen kom 16 november 1944 fanns en enda födelseannons med.Den tillhörde lilla Karin..

Expressen - 15 minuter sedan

Svenska Martina är mitt i protesterna

Våldsamma protester har utbrutit i Frankrike under årsdagen för Gula Västarnas protester. I Paris har demonstranter drabbat samman med kravallpolis – och svenska Martina Wallin hamnade mitt i kaoset.– Tårgasen kom in i lägenheten till och med för vi bor så centralt, säger hon i Expressen TV..

Expressen - 15 minuter sedan

Man stickskadad under rånförsök i bostad

En man har stickskadats under ett rånförsök i Västerhaninge, rapporterar Aftonbladet.Mannen vårdas i nuläget av ambulanspersonal på plats..

Expressen - 45 minuter sedan

FN: Dödligt våld i Bolivia snart bortom all kontroll

Åtta döda på en dag.De våldsamma sammanstötningarna mellan säkerhetsstyrkor och coca-bönder fortsätter med oförminskad styrka i Boliva.Nu varnar FN för att våldet i Bolivia snart kan vara ”bortom all kontroll” enligt Reuters..

Expressen - 45 minuter sedan

Rådet till Donald Trump: ”Spela rasismkortet”

USA:s EU-ambassadör Gordon D Sondland gav Donald Trump rådet att låta ASAP Rocky dömas i Sverige – och ”spela rasismkortet”.Det avslöjar David Holmes, tjänsteman på USA:s ambassad i Kiev, i ett vittnesmål i riksrättsprocessen mot presidenten, skriver New York Times..

Expressen - 1 timme sedan

Malmöpolisen om våldet: ”Meningslöst”

En Malmöpolis har skickat brev till flera riksdagsledamöter för att beskriva våldet i yrkets vardag.Polisen beskriver hur förra helgens våldsgärningar fick bägaren att rinna över, rapporterar Aftonbladet. – Det har varit ett sådant fruktansvärt meningslöst våld där många oskyldiga har drabbats, säger polisen till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Fem personer skjutna i bostad i San Diego

Fem familjemedlemmar, varav tre barn, har dött i en skjutning i San Diego, rapporterar Los Angeles Times. De ska ha skjutits i en bostad. Man tror att den misstänkta finns bland de döda.

Expressen - 2 timmar sedan

Tonårsflicka våldtagen på toalett

En tonårsflicka har larmat ordningsvakter om att hon blivit utsatt för en våldtäkt på en toalett i central Stockholm.Flickan har förts till sjukhus..

Expressen - 2 timmar sedan

Julbelysningen har tänts: ”Bästa öppningen hittills”

Julen är på intåg.På lördagen har en miljon LED-ljus tänts över Stockholms gator och torg, som en inledning på nedräkningen.– Jag tror att det var den bästa öppningen hittills, säger Per Eriksson, vd för City i Samverkan..

Expressen - 2 timmar sedan

Man svårt skadad – en anhållen

Tillståndet har förbättrats för en man i 45-årsåldern som misshandlades i en mindre ort utanför Jönköping under natten mot lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.