Expressen > Nöje

Friday, 15 November, 11:17

Expressen - 08 nov 19 kl. 17:11

Annons för Biancas smink- märke fälls för sexistisk reklamEn annons för Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics fälls för sexistisk reklam. ”Fram­ställ­ningen av kvinnan saknar en tydlig koppling till det läppstift som marknadsförs, och reklamen fram­ställer därför kvinnan på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet”, skriver Reklamombudsmannen.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Biancas, Bianca Ingrossos, CAIA Cosmetics, Reklamombudsmannen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annonsför , Biancas, smink, märke, fällsför , sexistisk, reklam
Dagens PS - 04 nov 17 kl. 08:00

Här är svenskens favoritbilmärke – igen

Kan du gissa bilmärket? Okej – hade du rätt eller fel? När svensken får ranka sitt favoritvarumärke inom bilar är det ett varumärke som sticker ut rejält – Volvo.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 15:12

Sveriges Annonsörer ger tips om hur du skyddar ditt varumärke på Youtube

Sveriges Annonsörer vill bidra till att skapa en ”brand safe” miljö på Youtube med några tips för hur du kan skydda ditt varumärke när du annonserar där. Här kan du läsa om alla tips från Sveriges Annonsörer. Tipsen från Sveriges Annonsörer berör Brand Control Levers med riktlinjer för innehåll med rekommendationer och länkar och en Brand Suitability Guide som enkelt förklarar olika inställningar för när du ska köpa annonser på YouTube.

Dagensanalys.se - 30 aug 18 kl. 13:23

Annonsörer planerar ökade investeringar på influencer-marknadsföring

Drygt sex av tio globala annonsörer planerar att öka sina investeringar när det kommer till influencer-marknadsföring under de närmaste 12 månaderna, visar en rapport från World Federation of Advertisers, WFA. Influencer-marknadsföring beräknas ha växt med 35 procent 2017, och omsatte i fjol runt 650 miljoner kronor i Sverige. Influencers har blivit en allt naturligare del i marknadsföringsmixen hos många annonsörer och har etablerats som en kanal.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 11:05

Stora Annonsördagen 2016 – för alla som arbetar med reklam och marknadsföring

Du har väl bokat biljetter till Stora Annonsördagen den 28 april på Grand Hotel. Programledare för dagen är Frida Boisen författare till boken Digital Succé. Du bjuds på en heldags inspiration med flera vassa talare som exempelvis Ben Williams, Communications Manager på Adblock Plus, Björn Ulvaeus från ABBA och Tomas Franzén koncernchefen för Bonnier och många, många fler… Här har ni alla talare för dagen: ADBLOCKERS – NÄR BLEV KONSUMENTEN VÅR FIENDE?

Expressen - 01 nov 18 kl. 21:44

Biancas uppgörelse med kanalen – för att skydda hemligheten

Bianca Ingrosso lanserar ett eget sminkmärke, och i torsdagens "Wahlgrens värld" får tittarna följa med henne under skapandet av produkterna.Men beslutet att släppa den stora nyheten bara dagen innan programmet tog Bianca Ingrosso med produktionen och Kanal 5 – för att försäkra sig om att få berätta det själv."Det var Biancas önskan att gå ut med själva sminknyheten om till sina följare i går, innan det visades i programmet" skriver Therese Lindström, pressansvarig på Kanal 5, i ett sms..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:09

Sveriges Annonsörer om Googles åtgärder för säkrare annonsmiljöer

För drygt ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med olämpligt innehåll på Google och Youtube. Nyligen träffade Sveriges Annonsörer representanter för Google för att se vad de vidtagit och vidtar för åtgärder i frågan. Samtalet kretsade framförallt kring vilka insatser Google tagit sedan det för snart ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med hatvideos på plattformen Youtube, samt vilka åtgärder man nu tar då medias granskning visat att annonsörer även synts i kontexter med olämpligt innehåll på Google.

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 16:51

Head & Shoulders utsedd till Årets Annonsör

Nu står det klart att Head & Shoulders från Procter & Gamble tar hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2017. Dessutom överraskade huvudjuryn med att utse en vinnare i ett nytt specialpris; Årets Inspiratör. Vinnaren blev Adidas Football.

Dagensanalys.se - 25 okt 18 kl. 14:31

Här är sajterna du ska undvika säger Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörer och Rättighetsalliansen har tagit fram en lista med tio sajter som de anser att annonsörer bör undvika. År 2015 lanserade Sveriges Annonsörer och Rättighetsalliansen ”svarta listan”, en lista med tio sajter som de anser att annonsörer bör undvika. ”Genom att namnge filmsajterna där seriösa annonsörers varumärke absolut inte bör synas är vårt mål att få annonsörer att aktivt undvika exponering där.

Dagensanalys.se - 15 mar 16 kl. 17:13

Pratar ditt varumärke Emoji-språket?

När Oxford English Dictionary i november förra året meddelade att de utsett ”Tears of Joy”-emojisarna till ”årets ord” svarade världen med förvåning (annars även känt som ”gubbe med öppen mun”-emoji) och med glädje (ja… alltså ”Tears of Joy ” emojisarna). Kan ett litet gult ansikte med tårar av glädje som rullar nedför kinderna verkligen betraktas som inte bara ett ord, utan det ord som bäst sammanfattar kommunikation år 2015? Enligt en av världens äldsta och mest inflytelserika ordböcker går det alldeles utmärkt: ”Emojis har kommit att förkroppsliga en central aspekt av att leva i en digital värld som där det visuella blivit en viktig drivkraft, en digital värld som är känslomässigt uttrycksfull, och närmast besatt av omedelbarhet”, säg

Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 09:25

P&G – världens största annonsör ryter till – de har kapat 20 procent av sina digitala annonser i år

Mellan januari och augusti 2017 kapade P&G sina digitala annonsplatser med 20 procent jämfört med året innan, visar en ny rapport. I juli, när Procter & Gamble rapporterade sin kvartalsvinst, sa de att trots att de har tagit bort 140 miljoner dollar från sin annonsbudget hade det ingen negativ inverkan på tillväxten. Företaget drog avsevärt ned antalet webbplatser som de annonserade på mellan januari och maj 2017.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Stjärnan hittades död och naken – delvis uppäten av gamar

Skådespelaren Charles Levin – känd från ”Seinfeld” försvann i slutet av juni, och hittades död veckor senare.Nu kommer det fram att Levin hittades naken i naturen – delvis uppäten av gamar.Det bekräftas i rapporter, skriver Page Six..

Expressen - 1 timme sedan

Här är första videon från ”Carolas advent”

✓ Detaljerna i programmet ✓ Kändisgästerna ✓ Artistens egna ord.

Expressen - 4 timmar sedan

Stora miljonbluffen – bakom Aviciis succé

När Tim ”Avicii” Bergling hade skrivit ”Levels” förstod både han och managern Ash Pournouri att de satt på en guldgruva.Men för att få andra att förstå det tog managern till med okonventionella metoder – och ljög sig till ett kontrakt med Universal.– Man ska inte tycka synd om Universal, de tjänade som fan på den låten, säger Ash Pounouri i SVT-programmet ”Det svenska popundret”..

Expressen - 4 timmar sedan

Glenn Hyséns och Camillas drömresa – med Björn Borg

Här njuter Glenn Hysén och hustrun Camilla Lendott av drömsemestern på Kap Verde.Resan har präglats av sol, bad och strandhäng – men också en ny vänskap i tennislegendaren Björn Borg.De möttes av en slump.

Expressen - 5 timmar sedan

Perrellis avslöjande – om lyxlivet med maken

Charotte Perrelli, 45, och maken Anders Jensen, 42, lever ett gott liv i exklusiva Djursholm utanför Stockholm.Men samtidigt menar artisten att hon slitit för att nå framgången.”Jag lever för ihoptjänade pengar och vet att jag har jobbat hårt för min livsstil”, skriver hon när hon chattar med Expressens läsare..

Expressen - 6 timmar sedan

Christian Bales oväntade utspel om Astrid Lindgren

Trots Oscarstatyetter och ikoniska Hollywoodfilmer - Christian Bales starkaste ögonblick var rollen i ”Mio min Mio”.När Expressen träffar honom och kollegan Matt Damon passar han på att hylla vår svenska författarikon.– Astrid Lindgren är fantastisk, säger Bale inför premiären av ”Le Mans 66”..

Expressen - 6 timmar sedan

TV4-profilerna försvann från rutan – så här lever de i dag

De blev folkkära som programledare, hallåor och väderpresentatörer i TV4.Men sedan försvann de från rutan.I dag lever flera av kanelens tidigare toppnamn helt andra liv – som ”När och fjärran”-profilen som blev Youtube-miljonär och pratshow-stjärnan som köpte en del av ett spelbolag..

Expressen - 12 timmar sedan

Molly Sandén och Eric Saades återförening

Molly Sandén och Eric Saade gjorde slut 2012 efter tre år ihop.I kväll delade tidigare kärleksparet scen på Diabetesgalan..

Expressen - 13 timmar sedan

Dominikas val: Avbryter inspelningen – åker hem

Dominika Peczynski får nog i kvällens avsnitt av ”Expeditionen” – och lämnar programmet.De höga höjderna och den tuffa vandringen blir till sist för mycket.– Jag har varit konstant skräckslagen sen vi kom.

Expressen - 14 timmar sedan

Bilden avslöjar Brooklyn Beckham nya tjej

Brooklyn Beckham beskrivs som en ”kvinnotjusare” av brittiska medier.Det efter att han uppges ha träffat en ny tjej igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.