Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 18:50

Skånskan - 08 nov 19 kl. 17:00

Bokbussen krymper och blir en bilLund Bokbussen i Lunds kommun kommer att krympas och bli en bokbil. Kultur- och utbildningsnämnden i Lund hoppas spara nästan en miljon om året och förbättra tillgängligheten.Bokbussen i Lunds kommun ska bytas ut mot en bokbil. Det är en del i sparpaketet kultur- och fritidsförvaltningen har föreslagit i sin verksamhetsplan för 2020. De räknar med att spara 900 000 kronor på bytet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bokbussen, Lunds, Lund, Gunnar Brådvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokbussen, krymperoch blir en , bil
Trelleborgs Allehanda - 02 jan 12 kl. 06:30

Bokbussen får fem nya stopp

I Böste lånades bara tre böcker ut från bokbussen under hela 2011. Nu försvinner hållplatsen till förmån för fem andra byar.
?

Skånskan - 05 jun 19 kl. 15:30

Premiär för nya bokbussen

HÖRBY
Nu är den på plats – Hörbys nya bokbuss. Invigningen är redan avklarad, och premiärturen gick till Kilhults skola.
– En härlig känsla att ha så fräscha grejer att köra, säger Gunnar Pehrsson, som har kört bokbuss i Hörby kommun sedan 2001.

YLE - 21 aug 13 kl. 10:12

Bokbussen närmare kunderna

På kundernas begäran kommer bokbussen i Vasa att stanna på tre nya hållplatser. I Bobäck kommer bokbussen att stanna både på tisdagar och torsdagar. Nya Böle får också en hållplats på torsdagar.

Hela Gotland - 03 sep 11 kl. 04:00

Hallå Bokbussen

Halå Bokbussen, (bibliotekarierna Ellinor Bergfasth och Christer Boberg) som bjudit in före detta justitieministern Thomas Bodström att sjunga på Bokbussen nästa måndag..

Magazin24 - 02 feb 12 kl. 10:05

Götlunda får besök av bokbussen

En gång i veckan kommer bokbussen till Götlunda med start den 7 februari. Bokbussen från Köping ska börja köra turer till Götlunda. Varje tisdag klockan 17.

Nerikes Allehanda - 26 okt 13 kl. 09:09

Premiär för Bokbussen i Hagaberg i höst

Bokbussen i Lindesberg har under hösten gjort flera besök hos förskolor i innerstaden och skolor i ytterområden. Men på torsdag den 31 oktober mellan klockan 15 och 17 gör bokbussen premiär i bostadsområdet Hagaberg..

Vimmerby Tidning - 05 dec 17 kl. 12:20

Bokbussen kan fortsätta komma

Nu är det undertecknat och klart. Bokbussen kommer att fortsätta komma till de mindre orterna i Hultsfreds kommun. Och i fortsättningen kommer bokbussen från Nybro kommun..

BT - 15 maj 18 kl. 17:50

Bokbussen tas bort när pengarna inte räcker.

Kultur - och fritidsnämnden lägger ner bokbussen, och sparar 1,3 miljoner kronor för att klara att hålla budgeten. S och V reserverade sig mot förslaget. - Kort sagt så tycker vi inte alls att vi ska lägga ner bokbussen, säger Thord Harrysson (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

NSD - 30 jan 13 kl. 17:58

Bokbussen försvinner i Kiruna

Bokbussen kommer inte längre åka ut till Kirunas skolor. Det är en av följderna av att skolförvaltningen avbrutit sitt avtal med Stadsbiblioteket. Även dagbarnen hos Anki Mäkelä i Tuolluvaara drabbas.

ÖstersundsPosten - 02 jun 13 kl. 08:14

Här kommer bokbussen!

Sedan 1984 har bokbussen kört runt på Krokoms vägar som ett mobilt bibliotek. En gång i månaden stannar den till vid Dvärsätts skola..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 2 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.