UNT > Kultur

Monday, 18 November, 10:21

UNT - 08 nov 19 kl. 16:53

Ärkebiskopen: Danius förmedlade ljusSara Danius fick möjligheter och utmaningar i livet utöver det vanliga..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Danius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ärkebiskopen, Danius, förmedlade, ljus
Skånskan - 09 apr 18 kl. 16:34

Bilden av konflikten i Akademien klarnar

krönika Krisen kring Svenska Akademien började i höstas, när 18 kvinnor i Dagens Nyheter anklagade den så kallade Kulturprofilen för sexuella övergrepp. Det ledde bland annat till att åtta förundersökningar om misstänkta sexuella övergrepp inleddes.
Skånskans kulturchef Gunilla Wedding uttryckte i sin krönika, i lördagens papperstidning, förvåning över att det inte är någon av Akademiens stridbara kvinnor som Kristina Lugn eller Sara Stridsberg som valt att lämna sällskapet.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:40

Ärkebiskop Kari Mäkinen: Alla religioner fördömer våld - “Vi står sida vid sida”

Ärkebiskop Kari Mäkinen beskriver fredagens våldsdåd i Åbo som oväntat och ofattbart. Han vill starkt betona att alla religioner fördömer våld. På fredag kväll deltog ärkebiskop Kari Mäkinen i en ekumenisk bönestund i Åbo domkyrka.

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 04:00

Havet har inga stängsel

Samos är en ö i förändring. Det öppna flyktinglägret i hamnen Malagari uppstod spontant i augusti, när Turkiet gav carte -blanche åt smugglarna. Här har syrier och irakier som blir snabbare registrerade samlats i väntan på färjorna som ibland kommer, ibland inte.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 13:36

Flitiga spekulationer inför påveval


Ska det bli en ghanan, en argentinare, en amerikan eller en brasilianare? Spekulationerna är i full gång inför väntande påveval efter Benedictus XVI:s avgång nästa vecka. I Italien hoppas många att det återigen ska vara dags för en italienare - och i så fall främst ärkebiskopen av Milano, Angelo Scola.

Barometern - 06 dec 13 kl. 10:11

Hela världen sörjer Mandela

Dansande och sjungande människor, blåsande i vuvuzelor och med bilder av Nelson Mandela i händerna, strömmade till Mandelas hem i Johannesburg på morgonen, rapporterar sydafrikanska medier. Det officiella sörjandet kommer att inledas med en nationell sorgehögtid i First National Bank Stadium, en arena i utkanten av Johannesburg med plats för 95 000 personer, rapporterar BBC. Därefter följer tre dagars lit de parade i Pretoria.

DN - 10 feb 14 kl. 18:34

FN vill återuppta utredning kring Hammarskjölds död

Hemligstämplade dokument hos den amerikanska övervakningstjänsten NSA kan kasta nytt ljus över Dag Hammarskjölds död. Nu uppmanar FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon indirekt medlemsländerna att ta fram all information kring flygkraschen där hans svenske företrädare omkom. Beskedet välkomnas av KG Hammar, den tidigare ärkebiskopen, som engagerat sig starkt i fallet..

Sydsvenskan - 28 okt 14 kl. 12:47

Fackeltåg hedrar avlidna missbrukare

Sex personer, som hade kontakt med diakonicentralen i Lund, har avlidit under året till följd av sitt missbruk. I morgon onsdag kl 18 avgår ett fackeltåg från diakonicentralen på Råbygatan till Klosterkyrkan, där en kamp-för-livet mässa hålls för att hedra de avlidna. Det är fjärde gången det sker i Lund.

YLE - 29 nov 14 kl. 04:53

Över 2 600 lämnade kyrkan under fredagen

2 612 personer lämnade kyrkan under gårdagen via webbtjänsten Eroakirkosta. Antalet personer som skrev ut sig ökade direkt efter att riksdagen hade röstat för en lag om könsneutrala äktenskap lite efter klockan 13. Redan på torsdagen ökade antalet personer som lämnade kyrkan.

YLE - 29 nov 14 kl. 04:53

Flykten från kyrkan fortsätter

Flykten från kyrkan fortsätter i dag. Vid 11-tiden i förmiddags hade över tusen personer till skrivit ut sig. 2 612 personer lämnade kyrkan under gårdagen via webbtjänsten Eroakirkosta.

YLE - 30 nov 14 kl. 05:51

Kyrkan tappar medlemmar - över 5 000 skrev ut sig under lördagen

Över 5 000 personer lämnade den evangelisk-lutherska kyrkan under lördagen via webbtjänsten Eroakirkosta. Sammanlagt har uppemot 8 000 skrivit ut sig efter att riksdagen i fredags röstade för medborgarinitiativet om en könsneutral äktenskapslag. Under lördagen lämnade 5 144 personer kyrkan via Eroakirkosta då siffran under normala dagar brukar ligga kring några hundra.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Parodibröderna Norberg åker på vårturné

Bröderna Emil och Daniel Norbergs parodier och skojlåtar lockar miljoner tittare på Youtube..

UNT - Igår: 17:53

Sista chansen att se Allt ljus på Uppsala

Vill du uppleva årets ljusfestival är det hög tid att du trotsar novemberrusket..

UNT - I förrgår: 06:55

Klassisk romankonst när den är som bäst

Inspirerad av verkliga händelser skildrar Colson Whitehead våldet på en helvetisk uppfostringsanstalt..

UNT - I förrgår: 07:00

Kärleksfullt porträtt av Hasse Alfredson

Tillsammans med Tage Danielsson förändrade han svensk humor för alltid..

UNT - I förrgår: 06:45

Envetet sökande efter meningen med världen

Ann Jäderlund skriver vidare på Paul Celans och Ingeborg Bachmanns projekt..

UNT - I förrgår: 06:50

Magi och myter under brinnande storkrig

Den tyske författaren Daniel Kehlmanns nya roman "Tyll" är en fascinerande blandning av rå realism, mytologi och magi i trettioåriga krigets skugga..

UNT - I förrgår: 16:27

Berlins firande är kulturens firande

När Berlin vaknar upp efter firandet av murens fall känns tillvaron nytvättad och klar..

UNT - I förrgår: 14:09

Äntligen helg: Här är kulturtipsen!

Rock i Domkyrkan, julfilm på bio eller konstmässa - här är ett urval av helgens kultur- och nöjeshändelser i Uppsala..

UNT - I förrgår: 13:55

Projekt ska öka kreativiteten

3,4 miljoner kronor i stöd från Allmänna Arvsfonden möjliggör ett skrivprojekt för personer med funktionsvariationer i Uppsala län..

UNT - 14 nov 19 kl. 16:36

De fångar barnpubliken med modern dans

Susanne Sigroth-Lambe har haft en spännande stund tillsammans med förskoleklasser och modern dans med interaktiva inslag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.