Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 19:23

Skånskan - 08 nov 19 kl. 17:01

Statarmuseet firade fint prisTORUP Årets arbetslivsmuseum firade rejält på fredagen när priset delades ut på plats i Torup.– Vi kommer att gå omkring i det här ruset hela nästa år, skämtade Statarmuseets chef Barbro Franckie när hon tillsammans med all personal bjöd in till firande när utmärkelsen överlämnades av Arbetslivsmuseernas samarbetsråds ordförande Mikael Parr.
Extra roligt tyckte han det var att Barbro Franckie för tio år, då hon var ordförande i organisationen, var med och instiftade priset årets arbetslivsmuseum. – Det här är ett fantastiskt pris till hela vår verksamhet och allt som vi gjort i 25 år. Det har krävt mycket blod, svett och tårar och jag är oerhört stolt, sa Barbro Franckie när hon tog emot diplom, skylt att sätta på husväggen tillsammans med 25 00
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Årets, Torup, Statarmuseets, Barbro Franckie, Arbetslivsmuseernas, Mikael Parr, Svedala, Statarmuseet, Tomas Djurfeldt, Arbetets, Samarbetsråd, Järnvägsmuseet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statarmuseet, firade, fint, pris
Västerbottens Folkblad - 15 nov 18 kl. 21:38

Umeåduo föräras med fint pris

Umeåförfattarna Clara Lidström och Annakarin Nyberg har mottagit ett fint pris för sin senaste bok. Under torsdagen delade Svenska Måltidsakademin ut pris för årets måltidslitteratur för barn och unga. Vann gjorde alltså Umeåförfattarna Clara Lidström och Annakarin Nyberg med boken Barnens Stora Kokbok.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 11:31

Eslöv kan få fint pris

ESLÖV Eslövs kommuns arbete med att förbättra elev- och mattransporter kan få fint pris i Göteborg i höst. Projektet, som kallas MoE (More of everything eller Måltids- och elevtransport), är ett av fem nominerade till Götapriset 2019. Det är ett pris som delas ut till landets bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter och består av 100 000 kronor.

Hela Gotland - 15 apr 13 kl. 14:28

Fint pris till gotlänning

Patrik Widegren, journalist på Östnytt, har fått ett fint pris. Han har i hård konkurrens utsetts till Europas bästa videojournalist vid Circoms årliga tävling. Patrik Widegren får priset för sin rapportering om konflikten i Ojnareskogen.

GT - 24 sep 13 kl. 12:38

Håkan Hellström får fint pris och 100 000

Göteborgssonen Håkan Hellström kammar hem ännu ett fint pris. Han får Västra Götalandsregionens kulturpris 2013 på 100?000 kronor.

GT - 02 apr 14 kl. 09:09

Göteborgsvarvet får fint pris för sitt arbete

På onsdagen får Göteborgsvarvet ett fint pris. Då delar nämligen Västsvenska Handelskammaren ut "Årets Gränslöst Västsvensk". – Vi är jättestolta över detta, säger varvsgeneralen Bo Edsberger..

SvD - 27 nov 14 kl. 07:28

Fint pris till H&M-Persson

Högre löner, experiment i ”modellfabriker”, återanvändning av kläder och en kampanj för att införa hållbarhetsmärkning i modeindustrin – det är skälen till att H&M-chefen Karl-Johan Persson fick ett fint pris..

Västerbottens Folkblad - 07 maj 18 kl. 09:27

Lyckseleföretagare kan vinna fint pris

”En enorm tillströmning av medlemmar”. Så står det bland annat i motiveringen. Nu kan Företagarna Lycksele vinna ett fint pris.

Västerbottens Folkblad - 05 sep 18 kl. 11:20

Trolltunet kan vinna fint pris: ”Roligt”

Här är beskedet till Stig Strand och Trolltunet. Anläggningen kan vinna ett fint pris. – Det är roligt att vi är nominerade, säger han.

GöteborgsPosten - 05 jun 15 kl. 18:18

Eldsjäl inom Caritas fick fint pris

En av årets förtjänstfulla göteborgare firade sin utmärkelse i Hjällbo under fredagseftermiddagen..

GT - 06 dec 13 kl. 20:41

Göteborg prisat – får fint pris i tillgänglighet

GÖTEBORG. Göteborg har fått ett fint EU-pris för stadens tillgänglighet för de funktionshindrade. - Hedrande, men inget att slå sig på bröstet för, utan snarare en sporre för att bli ännu bättre, säger David Lega, kommunalråd (KD)..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 3 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 3 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 3 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.