Nyan > Svenskfinland

Sunday, 17 November, 16:33

Nyan - 08 nov 19 kl. 17:02

Ingen stämma för EnerexitEnerexits extra bolagsstämma, som skulle ha hållits i dag på förmiddagen, har ställts in. Under mötet i går på eftermiddagen beslöt stadsstyrelsen att bordlägga ärendet eftersom stadsdirektör Barbara Heinonen ska diskutera finansieringen av avvecklingen av bränslegrottan och dieselmotorn med Mariehamns Energi Ab:s vd Per Eriksson. Enerexit Ab, som bildades uttryckligen för att sköta avvecklingen, kan inte betala för saneringen av grottan och allt arbete avbröts för ett par veckor sedan. (ao)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Enerexit, Barbara Heinonen, Mariehamns Energi Ab, Per Eriksson, Ab, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen stämmaför , Enerexit
Nyan - 10 okt 19 kl. 18:00

Enerexit håller extra stämma

På fredag håller det helägda stadsbolaget Enerexit en extra bolagsstämma med anledning av att styrelsen anlitat sig själv för avlönat arbete, vilket Nya Åland skrivit tidigare. Innan dess behandlar stadsstyrelsen frågan om vem som ska ha tillgång till bolagets redovisning. .

Nyan - 28 okt 19 kl. 14:36

Inte klart ännu för extra Enerexit-bolagsstämma

Stadsstyrelsens ordförande Tage Silander hade en förhoppning om ett färdigt berett ärende om Enerexit till mötet i torsdags. .

Nyan - 09 apr 18 kl. 10:00

Stadens nyaste bolag: Enerexit

Mariehamn Enerexit ab. Det namnet föreslår stadsledningen för det dotterbolag som bildas för att samordningen av Mariehamns elnät ab och Mariehamns energi ab ska kunna genomföras. Det nya bolaget ska överta de delar av verksamheten i Mariehamns energi som ska avvecklas.

SVT Debatt - 11 mar 14 kl. 14:57

MMA-utövare riskerar allvarliga hjärnskador

MMA Den populära kampsporten är, tillsammans med boxningen, unik då våld mot huvudet premieras. Varje hårt slag mot huvudet innebär en betydande risk för hjärnskador. Med jämna mellanrum blossar debatten om de medicinska konsekvenserna av kampsporten MMA upp i medierna.

Sydsvenskan - 02 maj 14 kl. 07:27

MMA är inte farligt – det är bra träning för både kropp och psyke

MMA är en framtidsidrott. Kampsporten har vunnit miljoner hjärtan och fortsätter att snabbt öka i popularitet. MMA står för mixed martial arts och betyder ungefär blandad kampsport.

YLE - 07 nov 14 kl. 13:01

ABC för MMA – kampsporternas F1

Arrhachion från Figalia Rötterna i MMA går väldigt mycket längre bakåt i tiden än till 1993 AD. Den kändaste incidenten i sporten hände nämligen redan 564 f.Kr.

Nyheter 24 - 24 okt 11 kl. 09:27

"MMA kommer alltid att vara kritiserat"


KRÖNIKA. I ett färskt uttalande från Hjärnfonden kallas MMA för offentlig misshandel. Den kritiken lär knappast bli den sista mot sporten.

SVT Debatt - 11 mar 14 kl. 09:12

MMA-kritiker behöver inte titta

MMA Det är bra för MMA att sporten ifrågasätts, men ni som kritiserar har också valet att titta på något annat. Ni som pekar finger – börja med nolltolerans för våld i hockey, så kan vi prata sedan. Jag har full förståelse.

Nyheter 24 - 05 sep 11 kl. 19:08

"Det blir en dålig svensk MMA-höst"


KRÖNIKA. Inställda galor och rykten om ekonomisk ruin är vad snacket om de svenska MMA-galorna handlar om just nu och alla är vi förlorare. MMA är en växande sport i Sverige.

Nyheter 24 - 20 dec 13 kl. 13:30

MMA-matchen mellan man och kvinna en PR-kupp – stoppas

Tidigare i veckan marknadsförde promotorn Andre Pederneiras den unika idén att judo-experten Julian Velasquez och MMA-fajtern Emerson Falcao skulle slåss över tre MMA-ronder på Shooto 45-galan i Brasilien. Trots att både Velasquez och Falcao under invägningen sa att matchen skulle gå blir den nu stoppad av det brasilianska MMA-förbundet – som hävdar att det hela var en PR-kupp för Maria da Penha-lagen, en brasiliansk lag mot mäns våld gentemot kvinnor. "Viktigare för samhället än för sporten"– Vi kan inte göra något sånt, säger Osiris Maia, medlem i av det brasilianska MMA-förbundet, enligt MMA Fighting och fortsätter: – Den här "fajten" är viktigare för samhället än för sporten.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Elva misshandelsfall under helgen

Polisens har haft en arbetsdryg helg och åtminstone elva misshandelsfall har registrerats. Under natten till söndag grep polisen en person, misstänkt för misshandel och olaga hot, efter att denne slagit en ordningsvakt i ansiktet och hotat en annan till livet. På en krog rök flera personer samman i ett slagsmål och enligt polisens uppgifter ska en person riktat knytnävsslag mot en annan persons huvud.

Nyan - 21 timmar sedan

Personuppgifter läckte via friskvård.ax

En ”mindre personuppgiftsincident” inträffade den 11-12 november via sidan friskvård.ax. Det framgår i ett pressmeddelande från Åland Post Ab igår.

Nyan - Igår: 15:32

Känslig Ålandsskildring i New York Times

Åland uppmärksammas i New York Times i två sammanlänkade artiklar: en guide till ”Åland – där du kan sova på din egen ö”, och en annorlunda reseskildring – som en sorgkantad roadtrip – av en amerikansk författare som besöker Åland efter en svår personlig förlust. .

Nyan - Igår: 10:22

Trafikolycka i Mariehamn

En trafikolycka mellan en moped och en personbil inträffade i Sjukhusrondellen i Mariehamn sent på fredagskvällen. Inga personer kom till skada i olyckan. En person fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 10:19

Flera fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till lördagen. Ett gäng ungdomar rök ihop på en parkering i centrala Mariehamn, vilket orsakade lindriga personskador som inte krävde akut vård. Polisen utreder tre fall av misshandel, och de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

Nyan - Igår: 07:45

Nej till ÅMHM-lag

Högsta domstolen ger landskapet bakläxa vad gäller lagen om Ålands miljö- och hälskoskyddsmyndighet. Detta på grund av att en skrivelse i lagen att det inte fastslås vilka kriterier som behöver uppfyllas för att en ledamot eller ersättare i prövningsnämnden kan skiljas från sitt uppdrag. Enligt HD följer inte en sådan formulering god förvaltning och följer heller inte rättsskyddsgarantierna inom förvaltningen.

Nyan - Igår: 06:01

Sparkade polis – döms till villkorligt fängelsestraff

En 30-årig kvinna döms till 9 månaders villkorligt fängelse för bland annat ett inbrott på Röda korsgården. .

Nyan - Igår: 05:30

Föglö går back 584 000

Föglö kommun godkände i torsdags en tilläggsbudget på 584 000 euro – ett förslag som innebär ett underskott på hela nio procent av den ordinarie budgeten för 2019. .

Nyan - Igår: 20:42

Militärfartyg på Ålandsbesök

Försvarsmaktens militärfartyg PGG Rauma anlände på fredagen till Åland och övernattar i Mariehamn bredvid Klintkajen för att sedan åka vidare på lördagen, uppger landshövding Peter Lindbäck. Besöket var förhandsanmält. (fb) TEXT: Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - Igår: 18:07

Bagelbee kan få ny ägare

Caféverksamheten Bagelbee, som ännu är i Eva Karlströms ägo, kan få ny regi snart. I så fall kommer caféet få en liten ”twist”.
– Vi har väl aldrig sagt att den inte är till salu, säger Karlström när Nya Åland ringer upp henne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.