Skånskan > Nyheter

Friday, 15 November, 21:54

Skånskan - 08 nov 19 kl. 16:53

Stänger av väg för arbeteSkivarp VA-arbete på Kyrkvägen i Skivarp fortskrider och vägen ska vara helt avstängd från och med måndag. Arbetet beräknas vara klart på fredag den 15 november, varfter trafik släpps på igen..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
VA, Kyrkvägen, Skivarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängerav , vägför , arbete
YLE - 10 apr 14 kl. 09:37

"Det hänger inte på kjolarna"

Vi kan inte längre blunda för den skriande orättvisa mot romer som det finländska samhället visar. Förtroendet mellan romsamfundet och majoritetsbefolkningen måste stärkas och här krävs det insatser av bägge parter. Minoritetsomudsmannen har nu för första gången gjort en undersökning som baserar sig på intervjuer med enskilda romer och deras konkreta upplevelser.

SmålandsPosten - 06 feb 14 kl. 06:51

Vad är ett arbete?

Det finns inte mycket som är mer irriterande än en försäljare som tränger sig på vid fel tidpunkt. Och det finns inget lättare än att låta sin frustration gå ut över just den där personen som tränger sig på, antingen det är på telefon, vid dörren eller ute på stan.
I dag torsdag fortätter vi granskningen av hur dammsugarföretagen jobbar.

Supermiljöbloggen - 10 nov 19 kl. 15:55

Vi julhandlar för 6 gånger Sveriges klimatbudget

Förra året spenderade svenskarna 80 miljarder på att shoppa under december månad. Och julhandeln förväntas slå nytt rekord i år igen. Samtidigt landade regeringens totala klimat- och miljöbudget för 2020 på 12 miljarder.

Sydsvenskan - 06 mar 15 kl. 18:01

Århus arbete mot radikalisering fungerar inte på nazisterna kring stadens fotbollslag

Sydsvenskan och flera andra medier rapporterade under måndagen och tisdagen denna vecka att en 15-åring pojke i danska Århus tvångsomhändertagits av kommunen för att hans pappa misstänktes försöka radikalisera pojken och få honom att åka till Syrien och strida. Tvångsomhändertagandet är kritiserat och beslutet ska prövas juridiskt.I Sydsvenskan står att Århus kommun är internationellt känd för sitt förebyggande arbete mot radikalisering.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 08:08

Kunskap-Kompetens-Arbete i Östra Göinges kommun

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Under det senaste året har beredningen för tillväxt och samhällsbyggnad i Östra Göinge arbetat med frågor och utmaningar kring Kunskap-Kompetens-Arbete. Vi har haft fokus på unga arbetslösa, funktionsnedsatta, utrikes födda och personer äldre än 55 år. Vi vill sätta individen i fokus.

YLE - 01 jun 16 kl. 16:05

Svenskspråkiga till Åbo när Lagmansgården stänger

När Lagmansgården i Pedersöre stänger kan det hända att svenskspråkiga får skolhemsservice i Åbo. Lagmansgården är landets enda svenskspråkiga skolhem men kommer att stängas om ett år. Statens skolhem har efter det bara fyra skolhem kvar.

YLE - 21 mar 17 kl. 16:24

Rapport: Biståndsorganisationer gör ett bra arbete - trots minskat stöd från staten

Det finländska utvecklingsbiståndet får gott betyg i en rapport från utrikesministeriet. Medborgarorganisationerna räddar liv och stärker samhällen i utsatta delar av världen, men något utökat statligt stöd är inte att räkna med. Alla de sex medborgarorganisationerna som utrikesministeriet evaluerat sköter sitt arbete väl.

Supermiljöbloggen - 30 okt 18 kl. 14:37

Framtidscenariot – 30 gånger mer mikroplast i haven än i dag

Det finns en risk att havens plastproblem blir värre. Samtidigt behövs plast för klimateffektiv teknik. En rapport som släpptes tidigare i oktober går igenom problemen med plast och några lösningar.

SVT Debatt - 20 okt 13 kl. 06:00

Arbete är en kärlekshandling till samhället

LIVET OCH ARBETET Arbete är bra för oss. På arbetsplatsen lär vi oss mer än i skolan, utvecklas, skaffar vänner och blir kanske till och med kära. Dessutom tjänar vi pengar så att vi kan realisera våra drömmar.

Skånskan - 02 sep 16 kl. 16:00

Sånger för livet med Shirley som gästartist

Hon är flitigt ute på turné och till Skåne kommer Shirley Clamp ofta. Lördag den 3 september kommer hon till Johanneskyrkan i Malmö för att vara gästartist i körkonserten Sånger för livet. Och det är ett projekt som ligger hennes hjärta nära, inte minst efter en omskakande resa till Sydafrika.

BT - 19 nov 12 kl. 13:47

Underlätta arbete för funktionshindrade

De flesta av landets kommuner anger att de prioriterar personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden, men få lever i praktiken upp till detta. Det visar en ny enkätundersökning från Handisam. Personer med funktionsnedsättning har svårare att få ett arbete än övrig befolkning, det är ett känt faktum.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Skissernas night drar tusentals konstvänner

lund Redan vid halv åtta på fredagskvällen hade över tusen personer gått in genom dörrarna till Skissernas museum.
Vårens publiksuccé med 1 800 kvällsbesökare såg ut att kunna slås med råge eftersom kvällen pågick ända till klockan 23.Skissernas museums chef Patrick Amsellem gick omkring och myste när han såg hur hans institution formligen kokade av liv.

Skånskan - 1 timme sedan

Naturen betraktas i konst på Aura

lund Tyst talar stenarna. Det är den fantasifulla titeln på Maria Westmars utställning som på lördagen klockan 13 har vernissage i Kronoshuset.Det egentliga namnet är på engelska och lyder: Rocks speak very softly.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nanni Olofsson tar över i stationshuset

Lövestad Nanni Olofsson är ny krögare på stationshuset. Hon kommer att döpa om stället till Restaurang Ljufligt och servera rustik, smakrik mat.Nanni Olofsson visar runt i restaurangen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två anhållna efter bedrägeri mot äldre

trelleborg/lund En man och en kvinna anhölls under torsdagen misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trellborg.Gripandet kunde ske tack vare att en äldre kvinna som blivit utsatt för ett bedrägeriförsök kunde uppge detaljerad information till polisen. Hon ska ha fått ett misstänkt telefonsamtal och därefter ringt polisen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tros ha lurat sex personer på elektronik

SVALÖV En 53-årig Svalövsbo åtalas för att i mars ha lurat sex personer att betala 300-1500 kronor för olika elektroniska apparater, som Apple TV:s, i en annons på Facebook eller på andra Internetsidor.Svalövsbon totg emot pengarna, men skickade aldrig över några Apple TV, som är en apparat som används för att strömma filmer, tv och musik via Internet.
Han har också tagit emot pengar för Ipads och Iphones utan att leverera sakerna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lundaspexarna sätter upp Gustav Vasahistoria

lund För tredje gången sedan starten 1886 sätter Lundaspexarna upp Gustav Vasa. 100 studenter arbetar just nu med att färdigställa höstens spex som i år sätts upp på Lunds stadsteater.Året är 1526.

Skånskan - 3 timmar sedan

Buss och bil i krock i Dalby

Dalby En buss med ett tjugotal passagerare har kolliderat med en på Genarpsvägen i Dalby.Olyckan inträffade strax efter halv sex på fredagskvällen på Genarpsvägen strax söder om Pinnemöllevägen i Dalby. Ambulans, räddningstjänst och polis larmas till platsen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hemlösheten minskar rejält

Malmö Hemlösheten har minskat med cirka 40 procent i Malmö. I oktober fanns det 1355 vuxna som var hemlösa och 692 barn.Socialstyrelsens definition från 1999: ”Som hemlös räknas person som saknar egen eller förhyrd bostad och som inte bor i något stadigvarande inneboendeförhållande eller andrahandsboende samt är hänvisad till tillfälliga boendealternativ eller är uteliggare”.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Varje hemlös är ett misslyckande för samhället”

MALMÖ Skånes stadsmission tycker att det är glädjande om hemlösheten sjunker i Malmö så som statistiken visar.
Men direktor Lena Wetterskog Sjöstedt poängterar att man måste se på siffrorna med eftertänksamhet.–Vi får inte glömma bort att bakom varje siffra finns en människa.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nattvandrarna vill engagera fler i byn

KLÅGERUP Som mest har Nattvandrarna i Klågerup varit närmare 80 engagerade, nu är antalet halverat.
– Vi behöver vara fler för att kunna hålla öppet i idrottshallen och ge oss ut och vandra, säger ordförande Lars Nilsson.Det han talar om är det som i Klågerup kallas Öppen hall.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.