Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 21 November, 00:10

Blekinge Läns tidning - 08 nov 19 kl. 16:45

Polsk renovering ska ge bättre klangAlice Tegnérs flygel har sett sina bästa dagar. Men nu är den på väg till Polen för en grundlig renovering. I maj kan hennes älskade barnvisor spelas med en helt annan klang..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Tegnérs, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, renoveringska ge bättre , klang
Sydsvenskan - 15 feb 16 kl. 10:57

Pöntinen med polsk tyngdpunkt

Ett gott dagsverke genom­förde Musik i Syds Växjöbaserade stråk­orkester Musica Vitae på söndagen i Malmö. På programmet stod piano­konserter av wien­klassikern Mozart (nr 15) och romantikern Chopin (nr 1) samt Witold Lutoslawskis ”Musique Funèbre”. Därmed fick repertoaren dels ett nyare (bara cirka 50 år gammalt) inslag, dels en polsk tyngd­punkt, vilket inte var ofördel­aktigt.

Skånskan - 15 dec 16 kl. 16:39

Magikern Algot redo för sin Klang- och jubelshow

Kävlinge Han har trollat sedan han var sex-sju år, och uppträtt på otaliga fester och andra privata tillställningar.
På fredagskvällen ställer sig 14-årige magikern Algot Klang på Kävlinge Kulturscen för sitt första offentliga framträdande. ERWP.

Skånskan - 09 mar 16 kl. 14:00

Eva Klang Vänerklint ny socialchef i Hörby

HÖRBY Hörby har gjort klart med ny socialchef. Det blir Eva Klang Vänerklint, 54 år och bosatt i Västerstad utanför Hörby, som tar över efter förre chefen Peter Hansson, som lämnade sin post under uppmärksammade former i fjol.
Eva Klang Vänerklint arbetar som områdeschef för Boende och hälsa i Landskrona stad sedan fyra år, med ansvar för cirka 600 anställda.

Skånskan - 13 nov 19 kl. 08:00

Dags för Sarah Klang att trollbinda publiken i Skåne

Hon sjunger från sitt hjärta och har trollbundit såväl publik som kritiker i hela vårt avlånga land med sin varma och unika röst och känslosamma popmusik sedan i fjol. 27-åriga Sarah Klang är nu aktuell med sitt andra album Creamy Blue och ger sig ut på en turné i såväl Sverige som i resten av Europa. På fredag är det Malmös tur innan London och Paris väntar – och får möta Sveriges nya Björn och Benny.

Magazin24 - 19 jan 11 kl. 15:59

Säsongsstart för Klapp och Klang

Trefaldighetskyrkan gästades av musikälskande barn med föräldrar. "En gång träffa jag en krokodil som körde runt i en bil..." Så hade det kunnat låta om man som besökare hade tittat in i Trefaldighetskyrkan i Arboga i fredags, då vårterminens Klapp och Klang drog igång.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

Sydsvenskan - 01 okt 19 kl. 12:49

Sarah Klang: Rädd att allt är en bluff

Sarah Klang följer upp den hyllade debuten med ett skilsmässoalbum efter "världens sämsta sommar". – Jag har ingen torka när det kommer till att vara kreativ, det är andra grejer som är läskiga, säger Sarah Klang. Sarah Klang slog igenom i "På spåret" i.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 19 kl. 12:49

Sarah Klang: Rädd att allt är en bluff

Sarah Klang följer upp den hyllade debuten med ett skilsmässoalbum efter "världens sämsta sommar". – Jag har ingen torka när det kommer till att vara kreativ, det är andra grejer som är läskiga, säger Sarah Klang. Sarah Klang slog igenom i "På spåret" i.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 11 kl. 12:13

Liten klang, stor musik

Konsertsalen på Dunkers kulturhus är inte den idealiska platsen för en gitarrafton. Det akustiska instrumentets spröda klang har problem med att fylla den ladulika lokalens stora luftrum. Men så förunderligt funtade är vi människor att vi kan fokusera på denna lilla klang att vi glömmer bort de susande fläktarna och stänger ute allt annat som eventuellt kan störa oss..

Sydsvenskan - 30 okt 12 kl. 14:56

Chatta med Simon Klang

Simon Klang har precis vaknat på sitt hotell i Midtown West på Manhattan. Det har varit en skakig natt, men strömmen slogs aldrig ut i byggnaden.
Malmöbon skulle ha flygit hem i måndags, men får på grund av stormen Sandy nu bli kvar hos sin flickvän i New York några dagar till.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Malmö hetast i Skånederbyt

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Phil Lynott hedras med eget mynt

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Edsbyn upp i topp efter kross

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Näringsliv: Visit Blekinge ska byta ägare

Visit Blekinge ska få nya ägare. Region Blekinge vill ta över marknadsföringen av länet tillsammans med kommunerna..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

PH-vinnaren: Visste att jag skulle kasta

Höstens "Paradise hotel"-säsong har väckt starka känslor i sociala medier. I finalen blåser Marcelo Peña sin nyblivna partner Erica Lindberg – och vinner själv en halv miljon kronor.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Modo missade klubbrekordet – efter tolv raka

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

William Nylanders tränare får sparken

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Arkitekten: ”Karlskrona förtjänar en ikonbyggnad”

Nya Kulturhuset i Karlskrona är tänkt att väcka uppmärksamhet och ta plats vid Stortorget. Men det blev inga större ordväxlingar när Konstföreningen bjöd in till debatt om arkitekturen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Smarta smålänningar fick KHK på fall – igen

Nollade på hemmaisen i 60 minuter. Nollade på bortaisen i 50 minuter. – Det är inte okej att inte komma upp på 100 procent i sådana här matcher, säger Karlskrona HK-backen Ludvig Jardeskog efter derbyt mot Tingsryd som likväl gav en poäng.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Civila dödade av extremister i Kongo Kinshasa

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.