Realtid > Ekonomi

Friday, 15 November, 06:52

Realtid - 08 nov 19 kl. 16:45

Penningtvättsexpert ser ökad vilja till förändringÖkat samarbete mellan banker och myndigheter samt ökat användande av teknik är receptet för att bättre bekämpa penningtvätt, enligt tidigare Europolchefen Rob Wainwright, nu partner på Deloitte. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Europolchefen Rob Wainwright, Deloitte

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Penningtvättsexpert, ser, ökad, viljatill , förändring
DI - 26 jul 19 kl. 08:51

Analys: Penningtvättsriskerna ser ut att bestå i Swedbank

Swedbankaktien kan tänkas ligga kvar kring nuvarande kursnivå under överblickbar framtid till följd av de risker som penningtvättsfallen utgör, med oklarhet om hur lång tid de amerikanska utredningarna tar. .

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 10:58

Kepler: Sänker SEB på penningtvättsoro

”SEB har hållits borta från de penningtvättsanklagelser som har träffat Danske Bank, Swedbank och Nordea nyligen. Oron för smittorisk har även påverkat SEB:s aktiekurs. Men i och med att risken för att penningtvättsproblem även kan dyka upp för SEB, som har en baltisk verksamhet som inte är jätteolik Swedbanks, bedömer vi att diskonteringen av denna risk som nyligen har prisats in av marknaden är rimlig”, skriver Kepler.

Kristianstadsbladet - 09 apr 13 kl. 15:12

FI ser penningtvättrisk med bitcoin

Finaninspektionen varnar för att den virtuella valutan bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan.
Registreringskravet infördes redan i slutet av 2012, enligt Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

BT - 09 apr 13 kl. 15:14

FI ser penningtvättrisk med bitcoin

Finaninspektionen varnar för att den virtuella valutan bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan. Registreringskravet infördes redan i slutet av 2012, enligt Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

YLE - 04 aug 16 kl. 10:18

Anmälningarna om penningtvätt ökar kraftigt

Bankernas anmälningar om penningtvätt har ökat kraftigt i år. Främst beror det på att bankerna blivit bättre på brottsbekämpning. Hittills i år har de större bankgrupperna i Finland sammanlagt gjort 1 107 anmälningar om penningtvätt.

DI - 10 okt 18 kl. 17:00

Investerare ser risk för penningtvätt i fler baltiska banker

I spåren av Danske Banks penningtvättsskandal i Estland ser investerare en risk att penningtvätt har förekommit i fler banker i Baltikum. Det framgår av en onlineundersökning som Londonbaserade Procensus har gjort bland institutionella investerare..

Cornucopia - 20 feb 19 kl. 16:53

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

Polisen - 31 jan 17 kl. 09:11

Mot penningtvätt och terrorfinansiering

Ökad kunskap och konkret vägledning för dem som ska rapportera misstänkt penningtvätt och finansiering av terrorism är målet för den informationskampanj där Finanspolisen är en av deltagarna..

Kristianstadsbladet - 07 nov 18 kl. 13:09

FI: Kommer alltid se problem med penningtvätt

Penningtvättskandaler har sänkt en skugga över bankvärlden den senaste tiden. Trots strängare regler, bättre kontrollfunktioner och en ökad medvetenhet är problemen svåra att helt komma åt, enligt Finansinspektionen (FI).(TT).

Sydsvenskan - 07 nov 18 kl. 13:09

FI: Kommer alltid se problem med penningtvätt

Penningtvättskandaler har sänkt en skugga över bankvärlden den senaste tiden. Trots strängare regler, bättre kontrollfunktioner och en ökad medvetenhet är problemen svåra att helt komma åt, enligt Finansinspektionen (FI). Miljardbelopp har tvättats via.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

"Så accelererar ni samarbetet med en konsult"

"Fler företag behöver förstå värdet av att ta in konsulter –och även hur de får ut det mesta av samarbetet.  Digitaliseringen står aldrig still och tvingar oss att utvecklas inom AI och automatisering." Det skriver Isabell Josefsson, Talent Acquistion Manager på Biner..

Realtid - 45 minuter sedan

Svensk robotrådgivare drar ned förvaltningsavgifterna

Pentech, ett kapitalförvaltningsbolag, som bygger på en egenutvecklad riskhanteringsalgoritm har utvecklat tjänster för B2B och massmarknaden. Bolaget satsar i Malta, Latinamerika och Sverige..

Realtid - 15 timmar sedan

Oscar Properties förlänger teckningsperiod

Oscar Properties förlänger teckningsperiod i den förestående företrädesemissionen. Syftet är att skapa större möjlighet att beakta utfallet i utbyteserbjudandet..

Realtid - 15 timmar sedan

"Vi trodde att vi hade hittat och fixat problemet"

Lauri Rosendahl, vd på Nasdaq Stockholm, förklarar vad som skedde för två veckor sedan när handeln på Nasdaq-börserna i Norden, Baltikum och Island släcktes ned. Det var ingen cyberattack garanteras. "Vi har världens bästa teknologi", säger han..

Realtid - 16 timmar sedan

Förundersökning om insiderbrott läggs ned

I mars  köptes svenska Acando upp i en miljardaffär. Misstankar om insiderbrott föranledde en förundersökning. Den har nu lagts ned..

Realtid - 16 timmar sedan

Bristerna i SCB:s statistik: "Oerhört allvarligt"

Finansminister Magdalena Andersson, S, säger till TT att det faktum att SCB har haft brister i arbetskraftsundersökningarna är "oerhört allvarligt"..

Realtid - 16 timmar sedan

Intrum emitterar obligation om 1,1 miljarder kronor

Kredithanteringsbolaget Intrum har emitterat en tvåårig, icke säkerställd obligation om 1,1 miljarder kronor,  till Stibor tre månader plus 180 baspunkter..

Realtid - 17 timmar sedan

Svensk AI-fond får godkänt

Maltas finansiella tillsynsmyndighet har beviljat svenska FX International att inrätta en SICAV-fond. Fonden drivs till 100 procent av artificell intelligens. .

Realtid - 22 timmar sedan

Veidekke delas – fastighetsverksamheten kan noteras

Morgonsvepet torsdag: Veidekke delas – fastighetsverksamhet kan börsnoteras, EQT bekräftar stängning av Ventures-fond och nytt bakslag i handelssamtalen..

Realtid - 18 timmar sedan

Därför har många advokatbyråer splittrats

Advokatbyråer konsolideras och avknoppas. Realtid har pratat med experterna Charlotta Kronblad och Biörn Riese om orsakerna till förändringarna och vilka konsekvenserna blir. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.