Expressen > Nyheter

Friday, 15 November, 21:54

Expressen - 08 nov 19 kl. 16:34

Kommunen får böter – av sin egen nämndUppvidinge kommun ville fira att två förvaltningar numera sitter under samma tak.Men festen fick en besk eftersmak sedan tjänstemän upptäckt fel som kostar kommunen dryga böter..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenfår , böterav sin , egen, nämnd
Barometern - 28 mar 18 kl. 11:32

Så mycket satsar kommunen på kultur

Kulturen seglar upp som en valfråga för politikerna. Ska Nybro fortsätta med kulturutskott eller satsa mer och återgå till egen nämnd? ”Nu drunknar kulturen bland andra frågor.

Skånskan - 07 maj 19 kl. 15:30

”Borde ha avgjorts nämnd för nämnd”

HÖRBY
Politikernas tilltag att ge sig själva ansvarsfrihet kan komma att överklagas. Socialdemokraterna ska ta upp frågan på nästa gruppmöte.
– Ansvarsprövningen borde ha avgjorts nämnd för nämnd, säger förra kommunalrådet Susanne Meijer (S).

SmålandsPosten - 01 aug 14 kl. 06:13

Boende kräver 95 000 av kommunen för felaktig vattenmätning

Under drygt 2,5 år har de boende i Villbo samfällighetsförening betalat 95 000 kronor för mycket för sin vattenmätning.
Det anser i alla fall de boende och kräver att kommunen byter vattenmätare och betalar tillbaka pengarna. Taxan för kallvatten består av en fast och en rörlig del.

SmålandsPosten - 01 aug 14 kl. 06:13

Boende kräver 95 000 av kommunen

Under drygt 2,5 år har de boende i Villbo samfällighetsförening betalat 95 000 kronor för mycket för sin vattenmätning.
Det anser i alla fall de boende och kräver att kommunen byter vattenmätare och betalar tillbaka pengarna. Taxan för kallvatten består av en fast och en rörlig del.

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Skånskan - 01 nov 18 kl. 13:50

Kommunen gjorde fel som flyttade elev

SJÖBO Det var fel av Sjöbo kommun att omplacera en elev efter en incident under sommarlovet.
Kommunen har inte visat att omplaceringen var den sista möjliga utvägen, anser Skolväsendets överklagandenämnd.Det under sommarlovet som något inträffade vid ett möte mellan två klasskamrater.

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 10:57

Oenigt om antalet ledamöter i valnämnden

Kommunfullmäktige har efter votering beslutat ändra antalet ledamöter i valnämnden från sex till fem ledamöter och fem ersättare. Därmed kan inte alla partier i kommunfullmäktige ha en plats. Nu har kommunfullmäktige beslutat att minska valnämnden till fem ledamöter och fem ersättare.

Alingsås tidning - 29 jun 18 kl. 14:40

Kommunen vill överklaga miljonböter

Fem miljoner kronor i böter för brott mot lagen om offentlig upphandling, LOU.
Nu tänker Alingsås kommun överklaga domen från förvaltningsrätten. I dag, fredag, kom Förvaltningsrätten i Göteborg med dom i ärendet som handlar om kommunens treåriga avtal med Bräcke Diakoni om driften av vårdboendet Ginstgården.

Nyan - 26 mar 14 kl. 08:00

Nu får Näfsby skola egen speciallärare

Den första augusti i år hoppas Hammarlands kommun kunna ha en egen speciallärare i Näfsby skola. Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste möte att inrätta tjänsten och att kommunen samtidigt säger upp avtalet med Södra Ålands högstadiedistrikt varifrån man hittills köpt tjänsten.
Specialläraren ska också jobba i kommunens daghem som specialbarnträdgårdslärare under maximalt nio timmar i veckan.

YLE - 18 mar 16 kl. 08:52

Kommunen bestämmer om du får bygga din stuga vid havet

Du som behöver ett undantagslov för att bygga en ny stuga på ett oplanerat område vid havet kan snart se framemot kortare behandlingstider.
Runt ett års väntan på beslut kan tack vare mindre byråkrati kortas ner till några månader. Den 1 april tar kommunerna nämligen över rätten att bevilja undantagslov för strandbygge på oplanerat område.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Man skadad i skottlossning i Södertälje

En man har skadats i en skottlossning i Södertälje. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. .

Expressen - 30 minuter sedan

Sex killar åtalas för rån mot tonåringar

Fem killar i övre tonåren och en 23-åring åtalas för flera rån i Lund och Eslöv under hösten. Rånoffren är också yngre killar som blivit hotade och bestulna.En av dem blev av med nästan alla sina kläder i en gränd i Lund..

Expressen - 1 timme sedan

Förundersökning om dödsolycka läggs ner

Förundersökningen om en dödsolycka i Kristianstad har lagts ner, skriver Kristianstadsbladet.Olyckan inträffade i april när en pojke i förskoleåldern omkom sedan han blev påkörd av ett tåg..

Expressen - 1 timme sedan

Man erkänner: Våldförde sig sexuellt på en hund

En ung man från Skaraborg har för polis erkänt att han förgripit sig på en hund.Men trots det har ingen av hundarna i det aktuella boendet omhändertagits.Det upprör Eva Gustafsson, ägare av ett hundcenter och med uppgiften att ta hand om djur som far illa.

Expressen - 1 timme sedan

Hög smäll skrämde flygpassagerare

En otäck smäll skrämde passagerarna på ett plan från Bromma till Sturup på fredagskvällen, skriver Sydsvenskan.Efter landning såg de att en bit av flygplansplåten vid vingen hade vikt sig på fel håll. Planet togs ur trafik för att kontrolleras..

Expressen - 1 timme sedan

Glada miner när ”Jul på Liseberg” invigdes

Här öppnar årets ”Jul på Liseberg”!För 20:e gången slogs portarna upp med pompa och ståt – och tre ton konstsnö.I 34 dagar kommer julparken ha öppet och det förväntas komma över en halv miljon besökare.

Expressen - 1 timme sedan

Tåg har gått sönder – i 23 minusgrader

Ett tåg på väg från Kiruna till Luleå har havererat i Nattavaara, skriver Norrbottenskuriren. I byn är det 23 minusgrader – näst kallaste orten i Sverige. Alla passagerare har trängt ihop sig i en vagn för att hålla värmen.

Expressen - 2 timmar sedan

David Lagercrantz ilska mot Kina: Helt oacceptabelt

Författaren David Lagercrantz upprörs av Kinas hot mot Sverige. Nu väljer han att skänka ytterligare 200 000 kronor till svenska PEN för att visa sitt stöd. – Det är en helt måttlös gränsförflyttning som sker, säger han.

Expressen - 2 timmar sedan

Ung kvinna avled i trafikolycka

På fredagskvällen meddelade polisen att en 24-årig kvinna hade avlidit i en singelolycka som inträffat under förmiddagen i trakten av Ljungby..

Expressen - 2 timmar sedan

”I Staffanstorp har vi sagt: Nej, nu räcker det”

Staffanstorps reklamfilm har kallats för ren rasism.Men i den skånska kommunen finns invånare som älskar den.De ser en film som visar det vägskäl som valet 2022 kommer att handla om för många.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.