SR > Nyheter

Tuesday, 19 November, 11:56

SR - 08 nov 19 kl. 16:09

EU-länderna bråkar om hembräntTanken var att EU:s finansministrar idag skulle enas om hur mycket sprit man ska få bränna hemma utan att betala skatt. Men beslutet fick skjutas upp då åsikterna gick isär..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-länderna, bråkarom , hembränt
Regeringen - 02 jun 17 kl. 10:58

Ökat fokus på klimat och jämställdhet i Världsbankens fond för de fattigaste länderna – Sverige ökar stödet

Regeringen har beslutat att under de kommande tre åren bidra med drygt 8,6 miljarder kronor i den senaste påfyllnaden av Världsbankens fond för de fattigaste länderna, Internationella utvecklingsfonden (IDA). IDA ska över nästa treårsperiod förmedla rekordsumman 75 miljarder dollar i stöd till världens fattigaste länder..

HBL - 10 aug 13 kl. 05:30

"ECB borde stödja krisländerna direkt"

Centralbankerna på bägge sidor om Atlanten fortsätter med låga räntor och ovanlig penningpolitik. Lämpliga åtgärder, tycker Finlands Bank. Till ingen nytta utan direkta stöd till krisländerna och stimulerande finanspolitik, säger Lauri Holappa, forskare på Helsingfors universitet.

Aftonbladet - 09 apr 15 kl. 23:18

Nordiska länderna utökar militärt samarbete

YLE - 02 nov 16 kl. 04:06

Inkomstskillnaderna ökar inte i Finland

Inkomstskillnaderna har inte ökat i Finland på 15 år. Arbetslöshetsersättningarna har jämnat ut skillnaderna när arbetslösheten har ökat. Utvecklingen i framtiden beror till stor del på vår egen politik.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 06:42

Turismen ökar i Kronoberg

Turismen ökar mer i Kronobergs län än i resten av landet, det visar ny statistik från Tillväxtverket. Tillväxtverket redovisar ny statistik som visar att antalet gästnätter ökar mer i Kronobergs län än i riket. Totalt ökade antalet gästnätter med 4,1 procent jämfört med 3,1 procent i hela landet under sommaren.

YLE - 28 okt 14 kl. 17:56

Barnlösheten ökar - nedfrysning ett alternativ?

Det föds allt färre barn i Finland och barnlöshet i vårt land är högre än i många andra europeiska länder, uppger förbundet Väestöliitto. Att frysa ner sina äggceller på bekostnad av arbetsgivaren är redan lösningen mot barnlöshet i USA. Fram till augusti i år föddes det ungefär 600 barn färre i Finland jämfört med samma period ifjol.

YLE - 28 okt 14 kl. 17:56

Barnlösheten ökar - frysta celler ett alternativ?

Det föds allt färre barn i Finland och barnlöshet i vårt land är högre än i många andra europeiska länder, uppger förbundet Väestöliitto. Att frysa ner sina äggceller på arbetsgivarens bekostnad är redan en lösning på barnlöshet i USA. Fram till augusti i år föddes det ungefär 600 barn färre i Finland jämfört med samma period ifjol.

SmålandsPosten - 08 nov 19 kl. 15:05

Oenigt om hembränt i EU

Hur mycket sprit kan brännas hemma utan att man behöver betala skatt? Den som törstar efter svar får vänta vidare, sedan EU-länderna fortsatt inte kunnat enas..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är dryckerna som fräter tänderna mest

Att läsk fräter på tänderna är känt. Men nu presenteras en ny studie som visar att erosionen, alltså tandfrätningen, bland svenska ungdomars tänder ökar kraftigt. Och även om läsk fortfarande är den största boven i dramat, är en av de stora anledningarna vanlig frukostjuice.

Supermiljöbloggen - 31 maj 16 kl. 15:46

Stor rapport: Så kan de nordiska länderna minska sina energiutsläpp

International Energy Agency har tillsammans med svenska miljöinstitutet, IVL, tagit fram en rapport om hur de nordiska länderna kan göra stora utsläppsminskningar till 2050. Enligt rapporten är industrin och transporterna de viktigaste områdena att minska utsläppen ifrån. Rapporten tar också upp hur utsläppen kan minska från elsektorn.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Medicinbristens följder: Resistenta springmaskar

Bristen på receptfritt läkemedel mot springmask leder till att ett annat receptbelagt preparat skrivs ut till patienter som drabbats av masken. Det här oroar forskare eftersom det kan leda till en ökad resistens mot läkemedlet..

SR - 2 timmar sedan

Två personer åtalas efter 18-årings död på djurpark

I dag har Mora tingsrätt väckts åtal i ärendet där en 18-årig djurvårdare dödades av en björn i en djurpark för omkring två år sedan..

SR - 2 timmar sedan

Forskaren: Trump ger Netanyahu en present

Sent i går kväll kom beskedet från USA:s utrikesminister Mike Pompeo: USA kommer inte längre betrakta Israels bosättningar på Västbanken som ett brott mot internationell lag..

SR - 3 timmar sedan

Hultqvist vill undvika omväg om upprustning av försvaret

Efter Försvarsmaktens besked att det saknas pengar för att genomföra den föreslagna upprustningen av Sveriges försvar vill en majoritet i riksdagen kalla in den politiskt sammansatta försvarsberedningen på nytt. – Vi hade ett möte i går med de olika partierna, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S)..

SR - 3 timmar sedan

E6 helt avstängd vid Frillesås

E6 är helt avstängd i båda riktningarna mellan trafikplatserna Värö (56) och Frillesås (57) då en lastbil kört in i vajerräcket..

SR - 3 timmar sedan

Besked från åklagaren om Assange

I dag kl 14 ska vice överåklagare Eva-Maria Persson informera om vad som händer i ärendet rörande den våldtäktsanklagade Wikileaks-grundaren Julian Assange..

SR - 4 timmar sedan

Affärsresor med tåg ökade med 16 procent

Företagen tar större hänsyn till klimatet och fler än tidigare väljer att ta tåget när affärsresan ska göras..

SR - 4 timmar sedan

Ofta lägre betyg när nationella prov rättas om

Elevernas resultat i de nationella proven beror i hög grad på vem som bedömer svaren. I nästan sex fall av tio gör skolans lärare och helt fristående lärare olika bedömningar. Oftast är det skolorna som sätter ett generösare betyg..

SR - 5 timmar sedan

Fler robotar i socialtjänsten – tjänster dras in

Allt fler kommuner låter robotar handlägga försörjningsstöd inom socialtjänsten, enligt en ny studie från Lunds universitet. Studien visar också att robotarna kan jobba dubbelt så effektivt och har i vissa fall ersatt mänskliga handläggare..

SR - 5 timmar sedan

Bemanningsföretag tappar fart

Bemanningsföretagens omsättning minskar. Enligt branschen minskade sjönk försäljningen med nästan 8 procent under tredje kvartalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.