SVT > Inrikes

Saturday, 16 November, 22:47

SVT - 08 nov 19 kl. 16:28

ICA återkollar kinesiska kräftor efter salmonella-larmICA återkallar sin produkt ”ICA Stora kräftor” på grund av misstanke om att kräftorna skulle kunna innehålla salmonella..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
ICA, ICA Stora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ICA, återkollar, kinesiska, kräftorefter , salmonella-larm
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 13 kl. 06:00

William Jiang vill sätta Kilas kräftor på kartan

Kinesiska kräftor är något vi svenskar importerar i tusentals ton årligen, men vad är det som gör att Kina kan producera kräftor i sådana enorma mängder? William Jiang vet hemligheten, och har nu startat en bas för kräftodling i Kila med förhoppningar om massproduktion i framtiden..

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 18:05

Ica återkallar kräftor – salmonellarisk

Kräftor som säljs hos Ica återkallas efter misstanke om att de innehåller salmonella. Det rör sig om produkten Ica Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta. Folkhälsomyndigheten larmade Ica om att produkten bedöms vara orsak till ett antal fall av sa.

GöteborgsPosten - 08 nov 19 kl. 18:07

Ica återkallar kräftor – salmonellarisk

Kräftor som säljs hos Ica återkallas efter misstanke om att de innehåller salmonella. Det rör sig om produkten Ica Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta..

Expressen - 08 nov 19 kl. 16:12

Ica återkallar kräftor –  efter larm om salmonella

Ica återkallar deras Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta, efter larm om salmonella. I ett pressmeddelande uppger man att kräftorna bedöms vara orsaken till ett antal fall. – Vi beklagar detta och gör denna återkallelse för att ingenting är viktigare för Ica än att maten vi säljer ska vara av högsta kvalitet, säger Niklas Warén, kvalitetschef Ica Sverige.

Sydsvenskan - 08 nov 19 kl. 18:05

Ica återkallar kräftor – salmonellarisk

Det rör sig om produkten Ica Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta..

YLE - 20 jul 14 kl. 07:00

Kräftexpert: Vi kan äta kräftor med gott samvete

Nu är det dags igen! Kräftpremiären körde igång 21.7 klockan 12.

Sydsvenskan - 01 aug 16 kl. 07:25

Kinesiska tullar ger dyrare kräftor

Kinesiska tullavgifter kan leda till högre priser på kräftor i Sverige inför kräftpremiären nästa onsdag, skriver Dagens Industri. Svenska importörer får nu betala 20 procent av värdet i tullavgift till Kina eftersom den årliga kvoten till Sverige på 3 000 ton kräftor har fyllts..

Sydöstran - 01 aug 16 kl. 07:24

Kinesiska tullar ger dyrare kräftor

Kinesiska tullavgifter kan leda till högre priser på kräftor i Sverige inför kräftpremiären nästa onsdag, skriver Dagens Industri. Svenska importörer får nu betala 20 procent av värdet i tullavgift till Kina eftersom den årliga kvoten till Sverige på 3 000 ton kräftor har fyllts.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 16 kl. 07:24

Kinesiska tullar ger dyrare kräftor

Kinesiska tullavgifter kan leda till högre priser på kräftor i Sverige inför kräftpremiären nästa onsdag, skriver Dagens Industri. Svenska importörer får nu betala 20 procent av värdet i tullavgift till Kina eftersom den årliga kvoten till Sverige på 3 000 ton kräftor har fyllts.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Etanolens uppgång och fall – vad var det som hände?

Ett förnybart bränsle som halverar bilens fossilutsläpp utan kosta skjortan – låter inte det som ett vinnarkoncept i dagens tider av klimatångest? Faktum är att ett sådant bränsle finns på mer än varannan mack redan i dag – men det är knappt någon som kör på det. Varför?

SVT - 2 timmar sedan

AF-chef ville bli rådgivare åt bolag med miljonkontrakt – fick grönt ljus av generaldirektören

En toppchef på Arbetsförmedlingen fick grönt ljus från generaldirektören att extraknäcka som rådgivare åt ett AI-företag – bara dagar efter att myndigheten tecknat ett samarbetsavtal med samma bolag. Någon rådgivning blev det aldrig, men experter kritiserar godkännandet..

SVT - 6 timmar sedan

Häktesbrist problem för polisens storsatsning

För första gången varslar nu polisen kriminalvården om att kommande behov av häktes-och anstaltsplatser kommer att öka när polisen storsatsar mot gängkriminella i operation Rimfrost. Men då det redan råder skriande plastbrist kan lösningen bli att häktade bussas mellan olika häkten i landet för att frigöra plats..

SVT - 6 timmar sedan

Miljöpartiet satsar på etanol – vill ge bonus till de som bygger om bilen

Som drivmedel var etanol en dagfluga – något som Miljöpartiet vill ändra på. I dag föreslår partiet att man inför en bonus till dem som bygger om sina bensinbilar till miljöbilar som kan gå på E85. Förhoppningen är att förslaget också ska generera pengar till verkstadsindustrin..

SVT - 9 timmar sedan

Mats Knutson om Sabunis ”förortslyft”: ”Vågat mål ”

Det blev ingen toppenstart för Nyamko Sabuni när hon höll sitt linjetal under Liberalernas landsmöte i Västerås. Talet kom igång 23 minuter sent och sedan blev det en fadäs när det gällde en fotbollsmatch. Talets fokus låg sedan på intregration..

SVT - 9 timmar sedan

70 procent av svenskarna negativa mot Kina

Sverige är det västland som har mest negativ syn på Kina, enligt en amerikansk opinionsundersökning. 70 procent av de tillfrågade i undersökningen är negativt inställda till Kina och andelen kritiska har ökat sedan förra året..

SVT - 10 timmar sedan

Sabuni till attack mot Putin

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni gick i frontalangrepp mot Rysslands president Vladimir Putin. – En man som förtrycker sitt folk, sa Sabuni i sitt linjetal på partiets landsdagar i Västerås på lördagen..

SVT - 11 timmar sedan

Sabuni (L) håller linjetal på Liberalernas landsmöte

Klockan 11 på lördagen inleder Liberalernas Nyamko Sabuni sitt tal efter att hon blivit omvald som partiledare på partiets landsmöte i Västerås. SVT Nyheter sänder direkt. Integration väntas stå i fokus under talet..

SVT - 16 timmar sedan

16 november: Nattens nyheter

SVT - Igår: 19:53

Kulturministerns svar på Kinas hot: ”Självklart för mig att vara här”

Kulturminister Amanda Lind (MP) trotsade Kinas hot om portning – och närvarade vid utdelningen av ett pris till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Det är självklart för mig att vara här och dela ut det här priset, säger Amanda Lind till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.