Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 20 November, 00:28

Världen Idag - 08 nov 19 kl. 16:16

Samtal om funktionsvariation under Pingsts ledardagKonferensen Pingst ledare kommer till Västerås i helgen. Nytt för i år är ett antal nätverksträffar, bland annat inom omsorgsområdet. I Västerås kommer man särskilt att ta upp frågan om församlingsliv och funktionsvariation..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Pingsts, Pingst, Västerås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samtalom , funktionsvariationunder , Pingsts, ledardag
Världen Idag - 20 nov 17 kl. 12:16

Rusning till Pingst ledardag i Jönköping

Att bli utmanad, utrustad och inspirerad för ledaruppdrag i församlingen ocH bli en motvikt till dagens egoistiska njutningskultur. Den utmaningen riktades till de drygt 1 000 ideella ledare som möttes till Pingst ledardag i Jönköping på lördagen..

Kristianstadsbladet - 21 mar 18 kl. 18:00

Ny ledardag ska stärka företagsklimatet

En ny ledardag ska stärka företagsklimatet i Kristianstad. Startskottet blir 14 maj på Kristianstad Österlen Airport..

Länstidningen i Jämtland - 29 maj 17 kl. 16:40

Strömsunds kommun anordnar tillgänglighetsdag – vill visa hur det kan vara att leva med funktionsvariation

Onsdag 7 juni är det tillgänglighetsdag på Ströms hembygdsgård i Strömsund. Där ska man lyfta fram vardagen för personer som har någon form av funktionsvariation. Flera olika deltagare ska vara med och det kommer även att bjudas på mat från världen över..

ÖstersundsPosten - 29 maj 17 kl. 16:40

Strömsunds kommun anordnar tillgänglighetsdag – vill visa hur det kan vara att leva med funktionsvariation

Onsdag 7 juni är det tillgänglighetsdag på Ströms hembygdsgård i Strömsund. Där ska man lyfta fram vardagen för personer som har någon form av funktionsvariation. Flera olika deltagare ska vara med och det kommer även att bjudas på mat från världen över..

Kristianstadsbladet - 16 maj 18 kl. 09:15

Barn i Everöd fick testa på verkligheten med en funktionsvariation

Med konkreta exempel fick barnen på Kalvalyckans förskola i Everöd erfara hur det är att ha en funktionsvariation, och hur olika hjälpmedlen kan underlätta tillvaron..

YLE - 14 jul 14 kl. 12:47

Samtal med Per Olov Jansson – Tove Janssons bror

Under sommaren har Kulturtimmen sänt ett samtal mellan redaktör Mi Wegelius och Tove Janssons bror, Per Olov Jansson, i fem olika delar. Här kan du via Yle Arenan höra alla de fem delarna efter varandra. I den första delen av Kulturtimmens samtal mellan Mi Wegelius och Per Olov Jansson, hundraårsjubilaren Tove Janssons nu 94-åriga bror, berättar han hur han minns omständigheterna kring att hans syster Tove ritade Snorken - en figur som man kan se som en sorts förfader till mumingestalten.

YLE - 26 jan 15 kl. 04:30

Vart fjärde 112-samtal rings i onödan

Det finns folk som mitt i natten ringer till nödcentralen och kräver att polisen kör hem dem från krogen. Varje dygn rings mer än tusen onödiga samtal i vårt land, men antalet och andelen har minskat. Ännu för några år sedan ringdes vart tredje samtal i onödan.

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 09:30

Skånetrafiken vill inte ersätta samtal

Inga fel har begåtts. Det svarar Skånetrafiken till Samres, som riktade kritik om missade samtal. Däremot går Skånetrafiken med på att Samres debiterar enligt den högre taxan.

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 13:15

Indrivningsföretag bandar samtal

Arkiv: Pontus Tideman
Datainspektionen kräver svar från Euro Finans i Lund om hur företaget hanterar inspelade telefonsamtal.
Euro Finans verksamhet går ut på att köpa upp företags fakturor och själva driva in fordringarna. Vid en inspektion som Datainspektionen gjorde i november kom det fram att Euro Finans spelar in alla telefonsamtal, så väl inkommande som utgående.

Kristianstadsbladet - 12 apr 13 kl. 10:00

Samres vill ha alla samtal

Samres AB tror inte att alla samtal om serviceresor kopplas till dess beställningscentral. Nu vill företaget reda ut om Skånetrafiken följer avtalet. Skånetrafiken hävdar att man gör det.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Argumenten för dödshjälp övertygar inte

Frågan om dödshjälp fortsätter engagera. Redan 2011 bildades ett första nätverk i riksdagen för aktiv dödshjälp. 2016 bildades ett nytt nätverk med ledamöter från samtliga partier, utom Kristdemokraterna.

Världen Idag - 30 minuter sedan

Ett land som Israel behöver en stark ledare

När detta skrivs kvarstår fortfarande alla möjliga alternativ för en regering: en mitten-vänster minoritetsregering stödd av de arabiska partierna, en samlingsregering med Blåvitt och Likud, och till och med en högerregering under ledning av Netanyahu. Det sistnämnda alternativet kan bli en verklighet om Benny Gantz inte lyckas bilda regering och lämnar tillbaka mandatet till presidenten. Troligtvis avgörs ingenting innan de sista timmarna före midnatt.

Världen Idag - 30 minuter sedan

Allt det du har upplevt kan nådens Gud förvandla till välsignelse för andra människor.

Jag kommer aldrig glömma den kvällen. Jag var sju år gammal och hemma i mitt hus med min pappa och mina syskon. Vi väntade på att mamma skulle komma hem från jobbet, och just denna kväll kom hon inte den vanliga tiden.

Världen Idag - 15 minuter sedan

Regeringsförhandlingarna: Vem har mest is i magen?

Reportrarna kallar det ”Liebermanndagarna” och avser då de sjuttio timmar som startade i söndags kväll och löper ut vid midnatt i dag, onsdag. Avigdor Lieberman är ledare för partiet Israel Beiteinu och har en vågmästarposition under de pågående förhandlingarna för att bilda regering. Hans uttryckliga önskan är en samlingsregering mellan hans eget parti och de två största: Blåvitt, under ledning av Benny Gantz, och Likud, under ledning av Benjamin Netanyahu.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Läkarförbundet vill inte ha dödshjälp i vården

Sveriges läkarförbund säger bestämt nej till alla former av dödshjälp i sjukvården, efter Liberalernas beslut om att utreda möjligheterna att införa dödshjälp i Sverige. Enligt TV4-nyheterna menar förbundet att det skulle bryta mot själva kärnan i läkaryrket..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Storbritannien kan ha mörklagt krigsbrott

Storbritanniens regering och militär har dolt trovärdiga bevis för krigsbrott som brittiska soldater begått mot civila i Afghanistan och Irak, enligt en granskning..

Världen Idag - 10 timmar sedan

USA ger grönt ljus till israeliska bosättningar

USA betraktar inte längre de israeliska bosättningarna i Judéen och Samarien, även kallat Västbanken, som ett brott mot internationell lag. Medan omvändningen välkomnas av både Israels regering och mittenpartiet Blåvitt, förkastas den av israeliska vänsterpolitiker, palestinska myndigheten och EU..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Efter avslöjandet om antisemitism – läromedel kan börja granskas

Skolinspektionen granskar inte skolornas läromedel per automatik vid sin regelbundna tillsyn. Om myndigheten skulle få fler signaler liknande Östhammars kommuns larm om antisemitiska läromedel, kan de dock komma att införa en obligatorisk granskning av modersmålslitteraturen..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Efter avslöjandet om antisemitism – läromedel kan granskas

Skolinspektionen granskar inte skolornas läromedel per automatik vid sin regelbundna tillsyn. Om myndigheten skulle få fler signaler liknande Östhammars kommuns larm om antisemitiska läromedel, kan de dock komma att införa en obligatorisk granskning av modersmålslitteraturen..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Fånga ljuset i vintermörkret

En lång mörk vinter ligger framför oss. Då kan det vara svårt att se ljuset i tunneln. Men många kan få tillräckligt med dagsljus även på vintern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.