Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 18:49

Skånskan - 08 nov 19 kl. 16:15

19-åring som hade bomb på tåg åtalasMalmö 19-åringen greps med en apterad bomb ombord på ett SJ-tåg mot Stockholm.
Sprängladdningen kunde, enligt Försvarsmaktens utlåtande, ha orsakat ett stort antal människors död om tändkapseln utsatts för en kraftig stöt och bomben därmed utlösts.19-åringen, då 18 år, greps av en tillfällighet när några tulltjänstemän kontrollerade resenärerna när det avgått från Malmö C.
– 19-åringen uppträdde nervöst när de frågade honom om de har något att deklarera, säger kammaråklagare Lotten Paulsson, som ställer 19-åringen inför rätta för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig vårdslöshet alternativt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
I mannens väska hittades en pistol.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJ, Stockholm, Försvarsmaktens, Malmö, Lotten Paulsson, Lund, Persborg, Södertälje

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 19-åringsom hade , bomb, tågåtalas
Skånskan - 03 jun 19 kl. 05:00

Döms till fängelse för hot med påhittad bomb

HÖRBY En 30-åring från sydöstra Skåne döms till ett år och sex månaders fängelse för ett bombhot mot en kvinna i Hörby. Någon fungerande bomb hittades aldrig, men Lunds tingsrätt anser att mannen gjort sig skyldig till olaga hot eftersom han var så övertygande att både kvinnan och hennes syster trodde att en bomb skulle explodera i vardagsrummet de befann sig i.Mannen döms för ytterligare ett olaga hot mot kvinnan, som han hade en relation med, samt för stöld av en motorcykel som tillhörde hennes exman.

Skånskan - 16 maj 19 kl. 10:30

30-åring hotade spränga hemmagjord bomb i villa

HÖRBY Mannen berättade att han hade tillverkat en bomb, och att han tänkte spränga den i vardagsrummet hemma i villan.
Han sade också att han skulle slå ut tänderna på sin höggravida sambo, och hugga en kniv i en bekant till kvinnan.Nu åtalas mannen, som är i 30-årsåldern, vid Lunds tingsrätt för grovt olaga hot, olaga hot, ringa vapenbrott och grov olovlig körning.

Skånskan - 05 aug 19 kl. 12:15

Oklart vart bomb­hoten skulle riktas

Malmö Un­der helgen in­kom två larm om miss­tänkt far­liga fö­re­mål i Malmö. Men po­lisen har inte kun­nat koppla hän­del­serna till nå­gon hot­bild.Kloc­kan 09.

Expressen - 09 apr 17 kl. 17:08

17-åring gripen i Oslo – bomb hittades

Oslopolisen bekräftar att man under lördagskvällen funnit en bomb på Grönland i Oslo. En 17-åring greps i natt i Oslo, enligt norska Säpo. .

Trelleborgs Allehanda - 08 jul 13 kl. 13:51

Pink-fan utkastat efter bomb-tweet


En australisk tonåring kan åtalas efter att ha skrivit på Twitter att han tagit med sig en bomb till en konsert med artisten Pink, skriver Billboard. 16-åringen blev utkastad från konserten på Rod Laver-arenan i Melbourne på söndagen efter att ha twittrat "Jag är redo med min bomb. Dags att spränga #RodLaverArena bitch".

NT - 08 jul 13 kl. 13:51

Pink-fan utkastat efter bomb-tweet

En australisk tonåring kan åtalas efter att ha skrivit på Twitter att han tagit med sig en bomb till en konsert med artisten Pink, skriver Billboard. 16-åringen blev utkastad från konserten på Rod Laver-arenan i Melbourne på söndagen efter att ha twittrat "Jag är redo med min bomb. Dags att spränga #RodLaverArena bitch".

Aftonbladet - 22 jun 12 kl. 17:43

Svensk skämtade om bomb på flyg

56-åring lämnade kvar mobilbatteri med ordet "bomb" på ? det skulle han inte ha gjort.

NSD - 04 nov 12 kl. 19:48

Bomb i sydöstra Turkiet

En bomb sprängdes på söndagen i staden Semdinli i sydöstra Turkiet. Bomben föreföll ha haft ett bepansrat polisfordon som mål, men den dödade en 11-åring och skadade 18 personer enligt turkiska myndigheter..

Västerbottens Folkblad - 08 jul 13 kl. 13:53

Pink-fan utkastat efter bomb-tweet

En australisk tonåring kan åtalas efter att ha skrivit på Twitter att han tagit med sig en bomb till en konsert med artisten Pink, skriver [...].

DN - 09 jul 13 kl. 10:30

Pink-fan utkastat efter bomb-tweet

En australisk tonåring kan åtalas efter att ha skrivit på Twitter att han tagit med sig en bomb till en konsert med artisten Pink, skriver Billboard..

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 12:52

Utpressare placerade bomb under bil


En vanlig biltur hade kunnat sluta med döden för en man i danska Valby. En bomb var riggad för att sprängas när någon öppnade dörren till förarplatsen.Nu står två män åtalade för dråpförsök och utpressning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 2 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.