Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 November, 03:04

Nyan - 08 nov 19 kl. 16:04

Tullen pudlar om bild från Åland PostTullen beklagar nu sin publicering av den bild som man publicerade i måndags där Ålands Post kunde identifieras som det företag som misstänks för brott. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland Post, Ålands Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullen, pudlarom , bildfrån , Åland, Post
Nyan - 25 jul 17 kl. 09:13

Tullen varnar för livsfarlig drog

Tullen i riket har beslagtagit små mängder av ett ytterst farligt läkemedel, karfentanil. Karfentanil är den starkaste opioiden på marknaden, upp till 10 000 gånger starkare än morfin.
Karfentanil säljs som narkotika i många länder och Tullen misstänker att det samma gäller Finland.

Nyan - 31 okt 17 kl. 11:25

Tullen slog till mot Posten i Sviby

Under förmiddagen slog tullen till mot Åland Post i Sviby och enligt uppgift har åtta personer förts till förhör. Postens personalchef Johan Haglöf bekräftar tillslaget.
– Jag kan bekräfta att vi har haft besök av tullen hos oss i dag, säger Johan Haglöf till Nya Åland.

YLE - 22 jul 16 kl. 15:50

Björn Ulvaeus signerade sitt Åland

Det blev i det närmaste en folkfest i Mariehamns västra hamn tidigare på fredagen, då ABBA­-legenden Björn Ulvaues var på plats för att signera sitt frimärke i den åländska postens serie Mitt Åland. Motivet till frimärket kommer från Kökar i Ålands västra skärgård. ­- Det är något magiskt över Kökar.

YLE - 31 okt 14 kl. 17:55

Sjöbevakarna flyttade upp på land

Sen i september finns Karlebys sjöbevakare i Yxpila. Sparkrav gjorde att sjöbevakningen lämnade de spatiösa utrymmena vid vattnet i Öja och nu krävs det en kort biltur för att komma ner till farkosterna i hamnen. -Flytten påverkar inte vår beredskap.

YLE - 10 aug 17 kl. 15:59

Stort narkotikabeslag på Åland

Polisen på Åland gjorde senaste helg ett stort beslag av narkotikaklassade preparat. Det var efter en stor insats från polisen i samarbete med tullen och gränsbevakningen som beslaget kunde göras. Över 100 ecstasytabletter och mindre mängder amfetamin, kokain, hasch, metamfetamin och subutex hittades.

Nyan - 24 feb 17 kl. 09:49

Tullen avslöjade grovt skattebedrägeri – varorna skickades från Åland

Den finska Tullen misstänker att ansvarspersonerna för ett finskt bolag under åren 2013‒2015 gjort sig skyldiga till grovt skattebedrägeri, grovt tullklareringsbrott och grovt bokföringsbrott. Det skriver Tullen i ett pressmeddelande som publicerades på fredagsförmiddagen.

- Utifrån företagsgranskningen som Tullen gjort, har det finska aktiebolaget bokfört sina skattegränsförsäljningar med en mervärdeskatt på 0 procent gällande import.

Nyan - 31 okt 17 kl. 11:52

Tullen utreder grova brott

Tullen utreder många grova brott i samband med det tillslag som gjordes mot Åland Post i Sviby tidigare i dag.
Tullöverinspektör Jussi Gustafsson bekräftar att tullen gjorde husrannsakan på Åland i dag på förmiddagen. – Vi undersöker grovt dopningsbrott, smuggling, grovt skattebedrägeri och olovligt utövande av yrke inom social- och hälsovården, säger han.

Nyan - 12 okt 16 kl. 10:37

Cdon stoppar alla sinaleveranser till Åland

Näthandelsföretaget Cdon.com har stoppat alla leveranser till Åland.
Ägarbolaget Qliro Group tog beslutet efter att Nya Åland förra veckan skrev om hur åländska Cdon-kunder har kunnat köpa varor momsfritt utan att behöva tulla in dem - även när värdet överstiger den momsfria gränsen.

YLE - 25 sep 12 kl. 05:16

HS: Tullen utreder stor bedrägerihärva på Åland

Tullen utreder en stor bedrägerihärva där stulen elektronik från olika europeiska länder har sålts till finländare över nätet, skriver Helsingin Sanomat i dag. Den misstänkte gärningsmannen är en man bosatt på Åland. Enligt förundersökningen köpte den åländske mannen elektronik med kopierade eller stulna kreditkortsuppgifter och sålde sedan sakerna vidare på auktionswebbsidan huuto.

Barometern - 27 mar 14 kl. 09:59

Insmugglade hundar såldes på Öland

Tullen vädjar till hundägare som det senaste halvåret köpt hundvalpar med serbiskt hundpass att höra av sig. Detta efter att en man i Växjö häktats misstänkt för grov smuggling av hundar. Hittills känner tullen till att hundar med sådant hundpass sålts i Skåne, Småland och på Öland under perioden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 21 timmar sedan

Ålänning dömd även i hovrätten

Hovrätten i Åbo har fastställt domen mot den ålänning i 60-årsåldern som i oktober 2017 dömdes till villkorligt fängelsestraff för bokföringsbrott och brott mot upphovsrätten. .

Nyan - 15 timmar sedan

Elva misshandelsfall under helgen

Polisens har haft en arbetsdryg helg och åtminstone elva misshandelsfall har registrerats. Under natten till söndag grep polisen en person, misstänkt för misshandel och olaga hot, efter att denne slagit en ordningsvakt i ansiktet och hotat en annan till livet. På en krog rök flera personer samman i ett slagsmål och enligt polisens uppgifter ska en person riktat knytnävsslag mot en annan persons huvud.

Nyan - Igår: 18:48

Personuppgifter läckte via friskvård.ax

En ”mindre personuppgiftsincident” inträffade den 11-12 november via sidan friskvård.ax. Det framgår i ett pressmeddelande från Åland Post Ab igår.

Nyan - Igår: 15:32

Känslig Ålandsskildring i New York Times

Åland uppmärksammas i New York Times i två sammanlänkade artiklar: en guide till ”Åland – där du kan sova på din egen ö”, och en annorlunda reseskildring – som en sorgkantad roadtrip – av en amerikansk författare som besöker Åland efter en svår personlig förlust. .

Nyan - Igår: 10:22

Trafikolycka i Mariehamn

En trafikolycka mellan en moped och en personbil inträffade i Sjukhusrondellen i Mariehamn sent på fredagskvällen. Inga personer kom till skada i olyckan. En person fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 10:19

Flera fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till lördagen. Ett gäng ungdomar rök ihop på en parkering i centrala Mariehamn, vilket orsakade lindriga personskador som inte krävde akut vård. Polisen utreder tre fall av misshandel, och de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

Nyan - Igår: 07:45

Nej till ÅMHM-lag

Högsta domstolen ger landskapet bakläxa vad gäller lagen om Ålands miljö- och hälskoskyddsmyndighet. Detta på grund av att en skrivelse i lagen att det inte fastslås vilka kriterier som behöver uppfyllas för att en ledamot eller ersättare i prövningsnämnden kan skiljas från sitt uppdrag. Enligt HD följer inte en sådan formulering god förvaltning och följer heller inte rättsskyddsgarantierna inom förvaltningen.

Nyan - Igår: 06:01

Sparkade polis – döms till villkorligt fängelsestraff

En 30-årig kvinna döms till 9 månaders villkorligt fängelse för bland annat ett inbrott på Röda korsgården. .

Nyan - Igår: 05:30

Föglö går back 584 000

Föglö kommun godkände i torsdags en tilläggsbudget på 584 000 euro – ett förslag som innebär ett underskott på hela nio procent av den ordinarie budgeten för 2019. .

Nyan - I förrgår: 20:42

Militärfartyg på Ålandsbesök

Försvarsmaktens militärfartyg PGG Rauma anlände på fredagen till Åland och övernattar i Mariehamn bredvid Klintkajen för att sedan åka vidare på lördagen, uppger landshövding Peter Lindbäck. Besöket var förhandsanmält. (fb) TEXT: Felicia Bredenberg felicia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.