Barometern > Nyheter

Wednesday, 20 November, 08:07

Barometern - 08 nov 19 kl. 15:55

V föreslår:Vänsterpartiet har varit med om att driva igenom seniorkortet för bussresor i Kalmar län. Nu vill partiet lokalt i Oskarshamn gå vidare och erbjuda ett gratis seniorkort till pensionärer i kommunens ytterområden. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Oskarshamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V föreslår
GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Skärpta straff för trafikbrott föreslås

Maximistraffet för grov olovlig körning och rattfylleri bör höjas från fängelse i sex månader till fängelse i ett år. Det föreslås i en promemoria från justitiedepartementet. Maximistraffet för grovt rattfylleri föreslås höjas från fängelse i två år till tre år..

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 12:27

Göran Persson föreslås som ordförande i Swedbank

Swedbanks valberedningen har idag påkallat att styrelsen kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Till styrelseordförande föreslås, som tidigare kommunicerats, Göran Persson. Utöver detta föreslås nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand till styrelsledamöter.

HBL - 19 mar 13 kl. 15:15

Lojo föreslås stå värd för vården

De som utrett hur social- och hälsovården ska ordnas i framtiden föreslår att västra Nyland bildar ett social- och hälsovårdsområde som sträcker sig från Hangö till Vichtis och Högfors.Om Pargas och Kimitoön genomför en kommunfusion skulle den nya kommunen få bestämma själv vilka social- och hälsovårdstjänster den ordnar. Till övriga delar skulle kommunen höra till Åbo social- och hälsovårdsområde.

YLE - 01 apr 14 kl. 13:23

Arbetsgrupp föreslår särskild metropolskatt

En stor och en liten metropol föreslås nu av arbetsgruppen vid Finansministeriet som bereder den nya metropollagen. I den modell där färre kommuner ingår föreslås en metropolskatt. Arbetsgruppen överräckte i dag tisdag sin halvtidsrapport till förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) och bostads- och kommunikationsminister Pia Viitanen (SDP).

YLE - 13 maj 16 kl. 17:09

Sparkommitté föreslår centralskola i Vörå

Vårdkostnaderna ska minska med 180 000 euro och utbildningen ska minska sina utgifter med 100 000 euro. Kommunstyrelsen i Vörå ska behandla strukturkommitténs sparförslag nästa vecka. Effekten av de åtgärdsförslag som kommittén presenterar i sin rapport till styrelsen innebär kostnadsminskningar på 1,32 miljoner euro.

Regeringen - 18 mar 14 kl. 12:16

Regeringen föreslår förstärkningar av budgetprocessen

Regeringen föreslår att viss praxis för hur riksdagen fattar beslut om statens budget blir lagfäst. Dessutom föreslås att det införs krav på att utvärdera de budgetpolitiska målen och på hur målen ska följas upp. Förslagen ingår i propositionen En utvecklad budgetprocess som regeringen lämnar till riksdagen idag.

SmålandsPosten - 10 jun 14 kl. 13:07

Oppositionen föreslår skattehöjning

Skatten höjs och satsningar på skolan görs i Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets budgetförslag för Växjö, som presenterades på tisdagen. De tre partierna skriver i ett pressmeddelande att de föreslår en skattehöjning under nästa år. De föreslår att skatten höjs med 30 öre.

BT - 02 dec 14 kl. 13:40

Drastisk norsk skattereform föreslås

En norsk utredning som föreslår en genomgripande skattereform är klar. Beskattning bör enligt utredaren flyttas från inkomster på arbete och bolag till skatt på egendom och konsumtion.Huvudpoängen är att locka mer investeringar till Norge.

YLE - 02 feb 15 kl. 12:01

Jakobstad föreslås köpa aktier i torgparkering

Staden Jakobstad ska gå med som delägare i torgparkeringen. Mäenpää Byggnads föreslår att staden köper 35 procent av aktierna. Stadsdirektörens ersättare Anne Ekstrand föreslår 15 procent.

YLE - 09 mar 15 kl. 05:27

Kopparnäs föreslås bli ingångsport till Porkala nationalpark

Både Ingå och Sjundeå föreslås på tisdag (10.3) ge positiva utlåtanden om planerna på Porkala nationalpark i skärgårdsområden i både Kyrkslätt, Sjundeå och Ingå. Men Ingåbor frågar sig hur fler besökare i en nationalpark kan betyda bättre naturskydd.

YLE - 29 maj 15 kl. 09:10

Centern föreslår Pekkarinen som vice talman

Riksdagen väljer talmän i dag på eftermiddagen. Sannfinländaren Maria Lohela ser ut at bli talman medan Centerns Mauri Pekkarinen och Samlingspartiets Paula Risikko blir vice talmän. Talmannen leder plenum i riksdagen, men får varken delta i debatten eller omröstningarna.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Få kvar i protesthärjat Hongkonguniversitet

Barometern - 30 minuter sedan

Sökandet efter saknad 17-åring fortsätter

I dag tas sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla upp igen. Polis och åklagare misstänker att flickan blivit mördad och en man i hennes närhet har anhållits..

Barometern - 30 minuter sedan

Yohio släpper ny singel

Barometern - 1 timme sedan

Eric Gadd släpper nytt och turnerar

Barometern - 1 timme sedan

Löfven: Svagt S-stöd en markering

Socialdemokraterna brottas med svagt opinionsstöd och utmanas som största parti av SD..

Barometern - 1 timme sedan

Asap Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker Asap Rocky även donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR..

Barometern - 1 timme sedan

Protestvågen i världen: Ung, ledarlös, folklig

Stora, regeringskritiska protester pågår i flera länder samtidigt. Finns det något som förenar dem?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.