Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 16:18

Nyteknik - 08 nov 19 kl. 16:00

Experterna: Industrin behöver flexibel automationAUTOMATIONSNÄSTET. Trenden i industrin är att produktionsmixen går från hög volym och låg mix till hög mix och låg volym. Det ställer nya krav på större flexibilitet i användningen av automationstekniker..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
AutomationsnÄstet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, Industrinbehöver , flexibel, automation
Nyteknik - 03 apr 17 kl. 14:14

Experterna: Samverkan är nyckeln för lönsam FoU inom industrin

AUTOMATIONSNÄSTET. Engagemang i nätverk. Samverkan.

YLE - 21 okt 14 kl. 14:39

Experterna vill ha hårdare stimulanspolitik

Riksdagens ekonomiutskott har i dag hört en rad namnkunniga nationalekonomer. Och experterna var eniga om två saker: Det lönar sig att satsa på infrastruktur och vi kan förvänta oss en lång period av svag tillväxt. Ekonomiutskottet har offentliga hearingar när ärendet är speciellt viktigt.

Nyteknik - 28 aug 13 kl. 15:01

Ny ledare ska lyfta industrin

Automation ska lyfta Mälardalsregionen. Då gäller det att industrin syns mer. Det blir en huvuduppgift för Mikael Klintberg, ny processledare för Automation Region..

IDG - 30 maj 16 kl. 06:15

Så kommer du igång med marketing automation


Att börja jobba med marketing automation behöver inte vara så komplicerat. Men låt arbetet ta tid, och ta ett steg i taget. Experterna berättar hur..

Nyteknik - 08 jun 15 kl. 14:27

Storsatsning på automation i Gnosjö

Entreprenörsandan i Gnosjö är välkänd. Och det är en storsatsning automation som ska rusta industrin i regionen för framtiden..

SVT - 9 timmar sedan

Experterna: ”Vill se Berg och Isak starta på topp”

Vid seger mot Rumänien i kväll är Sverige EM-klart. SVT Sport lät experterna Daniel Nannskog och Markus Johannesson svara på åtta frågor inför ödesmatchen..

Nyteknik - 24 nov 17 kl. 09:34

Experterna: Så hittar du sätt att minska energiförbrukningen

AUTOMATIONSNÄSTET. Optimering. Systemtänk.

Affärsvärlden - 30 aug 13 kl. 13:04

Ny ledare ska lyfta industrin

Automation ska lyfta Mälardalsregionen. Och det blir Mikael Klintbergs uppgift att få industrin att synas mer..

Nyteknik - 07 jul 15 kl. 06:00

”Sälj in industrin till ungdomarna”

KRÖNIKA. Våren är en intensiv tid när föregående år stoppas undan på bolagsstämmorna, löften om offentliga satsningar kommer i regeringsbudgeten och hoppet om en ljusnande framtid står för dörren. Mitt i allt detta kommer signaler om att automation tagit bort 450 000 jobb på fem år, även om det är inräknat andra sektorer än industrin..

Nyteknik - 31 jan 19 kl. 06:00

"PREMIUM" gör industrin redo för framtiden

Digitalisering, automation, nya tillverkningstekniker, nya material och nya typer av produkter som ska tillverkas – den svenska industrin står inför stora utmaningar som kräver rätt kompetens. Det är bakgrunden till projektet PREMIUM vid Mälardalens högskola och Jönköpings University..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 1 timme sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 6 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 8 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.