Cornucopia > Ekonomi

Friday, 15 November, 06:18

Cornucopia - 08 nov 19 kl. 15:17

Fredagsmys: Hur har du lagrat och organiserat ditt vin?Om du är under 25 år får du absolut inte läsa detta fredagsmysinlägg. Alternativt fredagsmys kan hittas här. Försvinn! Övriga kan klicka eller bläddra vidare och läsa resten av inlägget om de vill.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Supervivet, Systembolaget, Chateau Musar, Preparatus Sueprvivet, Australien, Koonunga Hill, Allegrini, Grola, Della Torre, La Poja, Systembolagets, IKEA, Reklam, Preparatus Supervivet, Systembolag, KOM IHÅG ATT ALKOHOL KAN SKADA DIN HÄLSA ALLVARLIGT, DRICK INTE ALKOHOLVita

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FredagsmysHur har du , lagratoch , organiseratditt , vin
Cornucopia - 06 aug 18 kl. 11:56

Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet

Om du är under 20 år gammal får du inte läsa nedanstående text. Klicka på denna länk istället.
Etikettens framsida.

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 16:59

Fredagsmys: Mitt vin Preparatus Supervivet är nu slutsålt

Om du är under 20 år gammal får du inte läsa detta fredagsmys, utan måste klicka på denna länk.
Dags för lite fredagsmys igen. Mitt pseudokändisvin Preparatus Supervivet är nu slutsålt på Systembolaget.

Cornucopia - 16 feb 18 kl. 18:20

Fredagsmys: Slutfestat på bokmässan - stopp för egen alkohol i montern

Dags för lite härligt fredagsmys. Just nu är Författarsverige i uppror, sedan det från i år blir stopp för eget vin i montern på Bokmässan. Istället ska ekonomiskt utsvultna förlag behöva betala restaurangpriser för catering om de ska servera alkohol vid sk montermingel även på branschdagen torsdag.

Cornucopia - 24 aug 18 kl. 18:15

Fredagsmys: Alkoholen nyckeln till mänsklighetens framgångar?

OBS: Om du är under 20 år får du inte läsa detta blogginlägg, utan ska klicka på denna länk istället.
Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad är mysigare än en populärvetenskaplig artikel i Financial Times om alkoholens evolutionpsykologiska historiska betydelse för mänsklighetens utveckling?

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 17:51

Barnförbjudet fredagsmys!

Dags för barnförbjudet fredagsmys igen. Är du under 25 år får du inte läsa vidare, utan klickar lämpligen bort dig till någon annan sajt istället, t ex den här. Övriga kan fortsätta nedan.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 20:30

Han högg chansen att få arbeta med vin

DRÖMJOBB. – Det tog inte många sekunder innan jag bestämde mig för att säga ja. Kommer det en sådan här chans måste man ta den.

HBL - 01 feb 14 kl. 05:47

Sommelieren som gör vatten till vin

Vanligt finskt kranvatten är av bästa kvalitet, tycker Europas första vattensommelier, Arno Steguweit från Tyskland.Finns det något sådant som vanligt vatten? Nej, åtminstone inte för vattensommelieren Arno Steguweit, Europas första vattensommelier och expert på olika sorters vatten.

Cornucopia - 14 dec 18 kl. 17:46

Fredagsmys: Julstressen

"Ge mig en ordentlig lågkonjunktur och fungerande postgång, eller ge mig döden!"Dags för lite übermüsigt frädagsmys igen. Det mysigaste i år är förstås julstressen.

Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:32

Nu är det fredagsmys

Har du tacos, chips och ett glas vin till fredagsmyset? Jonas Engman, etnolog på Nordiska museet, forskar i ämnet. Han vill veta hur ditt fredagsmys ser ut..

BT - 05 nov 12 kl. 12:17

Fredagsmys på Saga med Gärdestads melodiskatt

Jag hade utsvängda jeans, drack mellanöl och i bröstfickan på Leejackan satt alltid en plastborste med stålpiggar. Tjejerna lyssnade på Ted Gärdestad. Officiellt var han en mes bland oss grabbar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort Gustav

Den fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen. Lite foton nedan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska tal

SCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat. Med det senare ökar chansen att Riksbanken gissat rätt om sitt eget framtida agerande och att styrräntan reporäntan alltså höjs i december.

Cornucopia - Igår: 05:56

Motståndsområdet i OMXS30 stärks

Med en haltande dag på Stockholmsbörsen ser det möjliga motståndsområdet för storbolagsindex OMXS30 stärks.
Dagschart OMXS30.OMXS30 stängde gårdagen på -0.

Cornucopia - Igår: 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Cornucopia - Igår: 13:14

Inflationen vände upp - bedömare tror på räntehöjning i december

Den inflation som Riksbanken mäter på - KPIF - vände upp i oktober. De flesta bedömare verkar nu tro på att en höjning av styrräntan reporäntan i december.

Inlägget innehåller reklam för Compricer längst ner.

Cornucopia - Igår: 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punkt

Mount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning. Foton nedan.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börsrekord blir väl aldrig tråkigt - motstånd på väg att formeras för OMXS30?

Det blir väl aldrig tråkigt med börsrekord? Både OMXS30 och OMXSPI stängde igår på nya börsrekord (högsta avslut någonsin, ej högsta intradag). Det ser dock ut som att ett motstånd kan vara på väg att etableras för storbolagsindexet.

Cornucopia - I förrgår: 15:06

Telia får köpa TV4 - för lite, för sent?

Telia får godkänt av EU-kommissionen att köpa TV4 från Bonnier-sfären. Frågan är dock om inte Telia är för sen på bollen att ta sig in i tevebranschen, när alla ska vara med och gigantiska aktörer som Apple och Disney nu slår sig in med sina miljarder (dollar) och Netflix tillväxt stannar upp i konkurrensen. Fast Bonnier bör ju vara nöjda med att ha kommit ur innan det är för sent.

Cornucopia - I förrgår: 14:00

Politikers och kändisars privata relationer är deras privata relationer

En känd fd minister, fd partiledare och fd politiker, numera lärare, ska enligt mediauppgifter ha ansökt om skilsmässa från sin äktenskapspartner. Av någon outgrundlig anledning anses detta ha nyhetsvärde, trots att personen inte längre är aktiv i rikspolitiken. Även politikers och kändisars privata relationer är av noll nyhetsintresse i ett modernt land, och i synnerhet om man dessutom är före detta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.