YA > Nyheter

Wednesday, 20 November, 00:28

YA - 08 nov 19 kl. 15:34

Dags att riva nya murar30 år efter DDR:s sammanbrott har det auktoritära åter dragningskraft. Varför är Tyskland och Europa 2019 inte tillräckligt bra för generationerna efter dem som rev muren?.
Läs mer på YA
Läs mer om:
DDR, Tyskland, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , rivanya , murar
Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 23:00

Att riva murar skulle rädda liv

Natten mot söndag 19 april 2015 drunknade hundratals flyktingar i medelhavet på vägen till EU. En av orsakerna är EU:s murar (”Fortress Europa”) gentemot omvärlden, som i sin tur leder till brist på legala asylvägar. Så länge olika former av förtryck härjar kommer drabbade människor att fly i ett försök att få skydd.

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 00:00

Samme Gud som just nu är i färd med att riva murar i Mellanöstern, är beredd att riva murar i Sverige!

För ett par veckor sedan hade jag den stora förmånen att medverka vid en stor bönekonferens i Egypten. Min gode vän Sameh Maurice, pastor i Mellanösterns största evangeliska församling, Kasr al Dobara i Kairo, hade delat med mig det Guds tilltal han fått: att bönedagarna skulle förlösa en ny våg av väckelse i hela Mellanöstern och arabvärlden. Redan uppskattas det att cirka fex–sex miljoner människor tagit emot Jesus enbart i Egypten, sedan den arabiska vårens början.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hennes jobb är att riva murar

Hon är 27 år och heter Moa, och hon har precis druckit ur sin latte när hennes mobil ringer. Hon svarar: ? Hej!

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 00:45

Säpo vila riva murar

Det är svårt för Säpo att bedöma terrorhotet mot Sverige. Sekretesslagen förbjuder Säpo att samköra egna uppgifter om misstänkta terrorister med motsvarande uppgifter hos FRA och Must. De tre myndigheterna har förgäves försökt övertyga regeringen om en lagändring..

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 00:45

Säpo vill riva murar

Det är svårt för Säpo att bedöma terrorhotet mot Sverige. Sekretesslagen förbjuder Säpo att samköra egna uppgifter om misstänkta terrorister med motsvarande uppgifter hos FRA och Must. De tre myndigheterna har förgäves försökt övertyga regeringen om en lagändring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 mar 13 kl. 15:33

Vill riva murar mellan skola och socialen

Socialnämndsordförande Anita Bohlin-Neuman (V) konstaterar att det inte finns pengar för utökning av tjänsten som fältassistent. Men samtidigt finns inte pengar att ta smällen i form av det resultat BUG tycker sig ha sett, ökat missbruk bland unga och skadegörelse..

LV - 04 jun 13 kl. 10:16

Bullerbydagen ska riva murar

Ett lugnt och trevligt bostadsområde. Så beskriver både Lennart Cederlöf från Vimarhem, Ingrid Dahlberg från Hyresgästföreningen och Ali Fenihk bostadsområdet Bullerbyn..

GöteborgsPosten - 25 jan 18 kl. 12:00

Calexico fortsätter riva murar

Stundtals träffar Calexico helt rätt på sin nya skiva. Men emellanåt skjuter de bredvid målet..

DI - 05 nov 19 kl. 05:54

Xi Jinping: Kina står upp för global världshandel - ”Vi måste riva murar”

Kina förordar ekonomisk öppenhet och står upp för den globala världshandelsordningen..

Barometern - 26 mar 18 kl. 18:00

Dags riva skolhus och bygga ny angöring: ”Äntligen dags”

Byggprojekt Torskolan går in i nästa fas. Nu påbörjas rivningen av fritidsgårdshuset och ny bussangöring ska anläggas..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Gylleboverket på kurs mot okända vatten

Konstnärskollektivet Gylleboverket tänker utanför konstens vanliga tavelramar med performance, hållbarhetsfestivaler och annorlunda utställningar på programmet. Gylleboverket, som nästa år firar tioårsjubileum, är den andra nominerade till YA:s kulturpris 2019..

YA - 15 minuter sedan

”Historien om det avbitna fingret är alldeles sann”

I somras läste Staffan Olzon sina noveller i Kiviks kapell. Nu har de kommit ut i bokform, ”14 enastående noveller och 3 till”..

YA - 30 minuter sedan

Simon drivs av att skapa magi

Så länge han kan minnas har bildberättande varit Simon Kaijsers främsta kommunikationsmedel. Allt i livet handlar dock inte om film. Klippklättring och roadracing är några av fritidsintressena som hindar stjärnregissören från att stagnera..

YA - 30 minuter sedan

Peter Lindgren: Stunden då man inser att man vill ligga med Prussiluskan

Jag vaknar varje morgon på samma sätt. Min dotter slår mig med öppen hand i ansiktet varpå hon utan undantag upprepar följande kommandon: ”Ner. Yoghurt.

YA - 30 minuter sedan

Ystadsson har chans till internationellt pris

Företaget Humly, med Ystadssonen Kristoffer Persson i spetsen är Sveriges bidrag i Nordic EdTech Awards, som avgörs i Helsingfors i dag onsdag. .

YA - 30 minuter sedan

Tre döda när militären bröt blockad i Bolivia

Tre anhängare till förre presidenten Evo Morales dödades och 30 skadades när militären bröt upp en blockad av ett bränsleverk i bolivianska El Alto, uppger Bolivias ombudsman för mänskliga rättigheter..

YA - 1 timme sedan

Hitlers födelsehem blir polisstation

I ett stenhus med gul fasad, i Braunau am Inn i norra Österrike, föddes Adolf Hitler den 20 april 1889. Efter åratal av osäkerhet meddelar nu landets regering att fastigheten ska byggas om till polisstation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.