SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 17 November, 03:26

SmålandsPosten - 08 nov 19 kl. 15:31

Kriminella använder unga för att tvätta pengarUnga människor ombeds agera penningmålvakter till kriminella. I Lessebo kommun uppdagades två fall under veckan. – Och det kommer komma en hiskelig massa mer, säger Andreas Jörnefeldt, gruppchef på bedrägerienheten vid polisen i Växjö. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Lessebo, Andreas Jörnefeldt, Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriminella, använder, ungaför att , tvätta, pengar
Sydsvenskan - 09 maj 19 kl. 11:01

Kriminella använder unga för att tvätta lurade åldringars pengar

Äldre luras på pengar och ungdomar agerar målvakt..

DI - 23 jun 19 kl. 10:38

Våg av unga penningmålvakter – Polisen: Kriminella använder Swish

Allt fler barn och unga utnyttjas av kriminella ligor för att tvätta pengar. Transaktionerna sker ofta via betallösningen Swish – utan att offren förstår att de agerar penningmålvakter. ”Man tänker att man gör en enklare tjänst”, säger Lotta Mauritzon på polisens nationella bedrägericenter..

YLE - 06 nov 13 kl. 17:53

Finländare använder bara fyra plastpåsar per år?

Finland är bäst i EU på att inte använda plastpåsar. Enligt EU-statistik används det årligen bara fyra plastpåsar per invånare. Men vad handlar det om för påsar?

YLE - 17 mar 16 kl. 04:57

Få använder säkerhetsbälte i bussen

Tio år sedan lagen om säkerhetsbälte i bussen togs i bruk är det fortfarande många som struntar i att spänna fast sig när de reser med buss. Varannan som regelbundet reser med buss använder bältet, visar Trafikskyddets enkät. Bland skolungdomar är siffran betydligt lägre.

YLE - 22 sep 14 kl. 04:23

Var tredje värnpliktig använder farligt vapen

Trots militära felrapporter, en allvarlig skottskada och ett kritiskt utlåtande från Centralkriminalpolisens laboratorium är lätt maskingeväret 7,62 KvKK 62 fortsättningsvis i bruk av Försvarsmakten. I dagens läge är det kring en tredjedel av de värnpliktiga som använder vapnet under sin tjänstgöringstid. I militära kretsar har det lätta maskingeväret ett dåligt rykte.

YLE - 22 sep 14 kl. 04:23

Var tredje värnpliktig använder opålitligt vapen

Trots militära felrapporter, en allvarlig skottskada och ett kritiskt utlåtande från Centralkriminalpolisens laboratorium är det lätta maskingeväret 7,62 KvKK 62 fortsättningsvis i bruk hos Försvarsmakten. I dagens läge är det kring en tredjedel av de värnpliktiga som använder vapnet under sin tjänstgöringstid. I militära kretsar har det lätta maskingeväret ett dåligt rykte.

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 11:31

Varför använder du ovetenskapliga tester?

För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets Ledare om tester i rekryteringssammanhang. I artikeln ”Undermänniskor undanbedes” vänder sig Linda Nordlund emot att statliga myndigheter använder ovetenskapliga tester vid rekrytering. Hon kunde inte ha mer rätt!

YLE - 07 aug 17 kl. 14:23

Så här använder Svenska Yles läsare mobilen i trafiken

Vi frågade tidigare ifall ni använder mobilen då ni kör, trots att det är olagligt. Det visade sig vara en fråga som engagerade er, och vi tackar alla som svarade på vår enkät! Några av er hade råkat ut för olyckor på grund av att de petade på mobilen då de körde.

YLE - 08 feb 16 kl. 05:13

Helsingfors vill att färre använder dubbdäck

År 2024, på en parkeringsplats i Helsingfors, ska hälften av de parkerade bilarna ha friktionsdäck. Det här är vad tjänstemännen på byggnadskontoret sitter och planerar som bäst. Gatudamm, buller och slitage av vägar och gator är orsaker till att staden minska på andelen dubbdäck.

YLE - 17 feb 17 kl. 09:11

När fler använder cannabis är fler för en legalisering

Antalet cannabisanvändare har fördubblats på tio år. Det här visar en undersökning vid Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt resultatet i en enkät hade 240 000 finländare använt cannabis under år 2014, vilket är dubbelt fler än år 2004.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kina: Handelssamtalen konstruktiva

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Märklig förändring i syrenivån på Mars

Atmosfären på Mars fortsätter att bjuda på överraskningar. Nu har forskare upptäckt att syrehalten ökar oväntat när det blir sommar på den röda planeten, för att sedan sjunka igen under vintern. Delar av analyserna har gjorts vid Luleå tekniska universitet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Bilburen ungdom" hällde olja i rondell

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nissan återkallar 400 000 bilar

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Johnson: Alla tories backar brexit

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Krockade – och krockade igen

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Mordförsök vid Hässelby torg

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Fornling blev av med IBO-titeln

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Göteborg kontrade sönder Vipers

Det var ett laddat Växjö Vipers som kom till matchen mot Göteborg men matchen slutade med en tung förlust..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Möjlig premiärminister hoppar av i Libanon

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.