SR > Kultur

Friday, 22 November, 18:50

SR - 08 nov 19 kl. 15:43

Kulturministern kallar flera branscher till metoo-möteTvå år efter metoo-hösten har kulturminister Amanda Lind (Mp) bjudit in till ett stort möte, där flera olika branscher är inbjudna till att delta..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Amanda Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturministern, kallarflera , branschertill , metoo-möte
SR - 21 nov 17 kl. 13:22

Kulturministern kallar fler representanter från kultursektorn till möte om sexuella trakasserier

Idag har Kulturminister Alice Bah Kuhnke haft möte med ett tiotal representanter från kultursektorn i Sverige med anledning av de vittnesmål om sexuella trakasserier som framkommit genom Metoo-uppropen..

DN - 25 mar 19 kl. 23:05

Efter Josefin Nilsson-dokumentären: Kulturministern kallar Dramaten till möte

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kallar Dramaten till möte efter uppståndelsen kring dokumentären om artisten Josefin Nilsson. ”Jag kommer fortsätta kräva att nationalscenerna synliggör sitt arbete mot sexuella trakasserier”, skriver ministern i ett inlägg på sociala medier..

GöteborgsPosten - 25 mar 19 kl. 23:12

Kulturministern kallar Dramaten till möte

Amanda Lind: "Dokumentären om Josefin Nilssons liv berörde mig djupt.".

Expressen - 19 nov 17 kl. 00:15

Bah Kuhnke kallar till möte om metoo

Nu kallar Alice Bah Kuhnke till möte i spåren av den senaste tidens metoo-upprop.Kulturministern vill veta vilka åtgärder som vidtagits, och vilka ytterligare insatser som bör göras mot sexuella trakasserier och övergrepp.Bland de inbjudna finns bland annat folk från film- och teaterbranschen.

SVT - 13 dec 17 kl. 12:02

Efter #metoo: Kulturministern ställer krav på kultursektorn

Mer resurser för att motverka diskriminering och återkommande samtal mellan kulturministern och nationalscenernas vd:ar som ska presentera konkreta förslag på hur trakasserier och övergrepp ska motverkas inom kultursektorn. Det är två av de åtgärder som regeringen tar efter #metoo..

SVT - 2 timmar sedan

Metoo-debatt: “Det kan nästan gå hybris i hur många du kan hänga ut”

Under Metoo har flera personer namngetts och anklagats för sexuella trakasserier. Meningarna går isär ifall namngivningarna varit bra eller skadliga för metoo-rörelsen. – Den feministiska rörelsen står och stampar på samma ställe som den alltid gjort, säger Jessica Schedvin, chefredaktör för makthavare.

Dagensanalys.se - 05 dec 17 kl. 11:14

Kairos Future kallar 2018 för det stora uppvaknandets år

Analysföretaget Kairos Future har blickat in i 2018 och plitat ned de trender som kommer att prägla våra liv under nästa år. Nedan följer 10  exempel på uppvaknande, inom områden från energi till personliga förhållningssätt. De fem första är mer övergripande och allomfattande och de fem senare handlar om mer avgränsade aspekter av uppvaknande.

Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

SVT - 12 dec 17 kl. 09:14

Alexandra Pascalidou släpper bok om #metoo-rörelsen

Nu kommer en bok om #metoo – två månader efter rörelsen drog igång. Som redaktör till 'Metoo – Så går vi vidare – röster, redskap och råd' har journalisten Alexandra Pascalidou samlat vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp samt tips och råd från kvinnor inom flera olika branscher. – Vi önskar helt enkelt att den ska sammanställa den här kraften, det här modet, den här framåtandan som faktiskt finns, och också de här tusentals åren av tystnad och tabun som plötsligt bryts, säger Pascalidou..

Regeringen - 06 apr 18 kl. 07:00

Metoo ger avtryck i vårbudgeten

De många #metoo-uppropen har riktat uppmärksamhet mot sexuella trakasserier, våld och kränkande behandling inom flera sektorer och branscher. I vårändringsbudgeten föreslår regeringen att över hundra miljoner kronor tillförs för förebyggande och kompetenshöjande arbete med koppling till #metoo och mäns våld mot kvinnor. Besluten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Filminstitutets vd frågar sig varför publiken sviker bra svensk film

"Det finns många filmer som hela marknaden har trott på som ändå inte har nått en stor publik", säger Anna Serner..

SR - 2 timmar sedan

Kulturskolerådet: 25 000 barn kan missa sin undervisning

25 0000 elever riskerar att missa sin undervisning, sedan Skolinspektionen börjat tolka skollagen på ett stramare sätt. Det uppskattar intresseorganisationen Kulturskolerådet..

SR - 3 timmar sedan

Cannes-prisade Mati Diop har gjort en politisk och poetisk spökfilm i "Atlantics"

Mati Diops film ”Atlantics” tävlade om Guldpalmen 2019, det var något av en sensation, för det var första gången en svart kvinnlig regissör gjorde det..

SR - 4 timmar sedan

Efter #Metoo – filmbranschen i Storbritannien lanserar initimetsriktlinjer

Nya förhållningsregler för filmbranschen ska underlätta för skådisar och filmskapare vid sexscener och intima inspelningar..

SR - 4 timmar sedan

Festivalprisade "Monos" är en film om det primitiva i oss själva

Colombias Oscarsbidrag om en grupp unga rebeller som hamnar i knipa och tankar på "Flugornas herre" uppstår..

SR - 7 timmar sedan

Folkmusikaliska stilbildarna Väsen fyller 30

En av Sveriges största folkmusikaliska exporter, den stilbildande trion Väsen fyller 30 år..

SR - 7 timmar sedan

Efter en veckas studentblockad: Filmskolans rektor får gå

Det danska kulturdepartementet meddelar i dag att Vinca Wiedemann får lämna sin tjänst som rektor för den ansedda Danska filmskolan..

SR - 8 timmar sedan

Opublicerade inspelningar med Astrid Lindgren i ny podd

En dokumentär podd om Astrid Lindgrens liv kommer nästa vecka. Den heter ”Astrid – ett liv” och produceras i samarbete med den folkkära författarens familj..

SR - 11 timmar sedan

"Vansinnigt vackert" – saltstänkt skräck i "The Lighthouse"

Willem Defoe och Robert Pattinson storspelar som sjöbusar i ny skräckfilm. Det tycker Kulturnytts recensent..

SR - 11 timmar sedan

"Ömtåligt, vackert och sorgligt" - Leonard Cohens kvarlämnade sånger på nytt album

Leonard Cohen avled 2016 efter att just ha avslutat en skiva. En del sånger han arbetade med blev inte klara men nu kommer postumt "Thanks for the Dance"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.